djdoubled Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Имам проблем с DVD-RW устройството, Win 7 не го открива като такова,липсва в Device Manager,не мога да си инсталирам и Windows ot DVD,просто инсталацията не стартира.Лаптопът е HP Pavilion DV9700,моделът на DVD-то DR-KD08HB.Инсталирах си от флашка нов Win 7 на форматиран хард,след това XP и отново същото,DVD все едно не съществува,като дам търсене на устройства не намира нищо.Пробвах да го разкача и свържа отново няколко пъти,направих и ъпдейт на BIOS. Самото DVD светва и се чува,че върти диска.Пробвах го на друг лаптоп и безпроблемно го намери и записа диск.В google има няколко начина за отстраняване на проблема - 1) изтриване в Регистъра на lower и upper filters, 2) MicrosoftFixit.dvd.Run 3) bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS От всичко пробвано,нищо не помогна.Посъветвайте ме от какво може да е проблема и дали има начин да се отстрани. ПС. Забравих да спомена,че видеото е дефектирало,не изкарва сигнал на монитора,работи с външен монитор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Щом си направил ъпдейт на биоса, да разбирам ли че и той не го вижда? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djdoubled Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Щом си направил ъпдейт на биоса, да разбирам ли че и той не го вижда? Ами в биос пише какъв ми е процесора,колко рам има,няма никакво двд в буут опции е нагласено да зарежда първо от двд,но няма конкретен модел,просто CD/DVD?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Щом още в биоса е невидимо, не виждам защо си правил всичките тези врътки, дето си ги намерил в гугъла... Някой пин на конектора в гнездото да не се е разместил или изкривил и по тази причина да не прави контакт....или пък вътре, ако на самото дъно също е с конектор, да не би да се е измъкнал? Другият вариант е да се е прецакал порта щом на друг лаптоп се разпознава. Какво е DVD-то - S-АТА или ATA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.