Grimjaur Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Ами аз го казвам като човек с достъп до първа ръка техническа информация за телевизия/нет. Освен АКО в Пловдив нещата са по-различни от София. Което ме съмнява. Мога да ти снимам примерно някой hd канал, но не виждам смисъл. Пък и затова има пазарна икономика и конкуренция - всеки да избере каквото му се струва най-изгодно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Ами аз го казвам като човек с достъп до първа ръка техническа информация за телевизия/нет. Освен АКО в Пловдив нещата са по-различни от София. Което ме съмнява. Мога да ти снимам примерно някой hd канал, но не виждам смисъл. Пък и затова има пазарна икономика и конкуренция - всеки да избере каквото му се струва най-изгодно. Зная къде си, до какво имаш достъп и т.н. А аз го казвам като човек, който вярва на очите си и има достъп до всичко и всички оператори. Телевизията на МТел не струва! Отделно един от хората, които отговарят за телевизията на МТел /в София/, по стечение на обстоятелствата, ми е познат, сравнявал съм какво ли не и пак мога да го кажа. Няма общо влакното, няма общо ONT-а и т.н. Просто е намачкано, незнайно защо. Вземи карта и модул на Близу /можеш/, накарай да ти дръпнат едно кабелче и сравни. Когато нямаш база за сравнение, не можеш да прецениш кое и как. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Вземи карта и модул на Близу /можеш/, накарай да ти дръпнат едно кабелче и сравни. Когато нямаш база за сравнение, не можеш да прецениш кое и как. Сравнявал съм, защото ми беше бекъп вариант. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Няма как... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Искам още нещо да попитам, защото тези дни пак влязох в техен магазин и отново ми наговориха разни неща После четох в интернет, но не ми стана ясно - значи на теория ако говорим по принцип може ли да се направи сравнение за качеството на телевизията - от една страна традиционна цифрова телевизия, която идва до дома с коаксиален кабел и от друга страна IPTV, която идва с оптичен кабел. В интернет пишеше, че на теория не би трябвало да има разлика. Защото сега Мтел като придобиха Близу за районите където ги има двата вида техническа възможност най-логичното е да оставят по-качествената услуга, а другата да спрат да я предлагат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Най-логично е да се остави услугата, която е по-евтина за съпорт. На теория, IPTV би трябвало да е по-качествено, но в случая се разминава с практиката. Няма как Близу да си зарежат коаксиалната мрежа, която е подновена преди години. Ще работят и двете, а където няма едната, ще карат по другата. В момента го правят дори - където поискат оптичен на МТел и нямат оптика, пускат от суич на Близу, като техниците обясняват разни небивалици. Ако се колебаеш за телевизия на МТЕЛ/Близу и дилемата е IPTV от МТел или DVB-C от Близу - избираш второто! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danzki Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Пестят трафик,каква друга причина ? Още с пускането на т.нар. "нова платформа" по времето на Мегалан си беше ялова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 Такаааа, Нов начин да се прехвърлят клиенти към мрежата на близу: Промоционалните такси (поне тази за 75 мегабита) през онлайн магазина автоматично се прехвърлят към мрежата/коаксиала на близу. Да се не изненада някой. Съвета ми е НИКОГА да не се ползва онлайн магазина. За да няма "приятни" изненади от сорта да ти се обадят от офис на близу за инсталация и оттам да ти обяснят как си сключил договор за КАБЕЛЕН интернет. Което изобщо не е вярно, разбира се. Договорът е за домашен интернет и никъде в условията или договора не се споменава "кабелен". Освен това, в договора незнайно как се мъдри една инсталационна такса от 29.99 и една такса от 9.99 за активация и свързване към мрежата, които такси не са упоменати нито в сайта, нито в Условията на интернет страницата им за съответната услуга. Не се научиха как да работят и това е. Весели празници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 7, 2020 Share Posted August 7, 2020 Малко да изтупам прахта от темата... В момента А1 имат някакъв проблем с международното трасе между София и Пирот. Тъй като бекъпа ни пак е от тях, но проблема е международен, съответно бекъпа е в коша и той. Някой по в час с трасетата, може ли да ми обясни, как така най-големият телеком в БГ има само едно трасе в тази посока или както се води там? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.