gadniqt Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Здравейте, имам следният проблем - в стаята имам 5 извода за вода(обратната вода отделно си има изводи). 3 от тях като отвия главният кран си работят и върви по тях студена вода, другите 2-ва са сухи и никаква вода не тече по тях....и видимо нямат връзка с другите 3-и (поне се вижда че са малко над тях). Въпроса ми е дали тея 2-та, където няма никаква водя в тях, са оставени евентуално да се вържат в банята от бойлера с топла вода и от бойлера в банята да мога да си ползвам топлата вода или имат някакво друго предназначение. Иначе апартамента е тип Боксониера и дефакто е една стая, в която се вмъква и кухненският бокс. Лошото, е че банята ми е направиха и не мога да видя, къде каква тръба върви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Малко странен въпрос, но предполагам са ти оставени 3 точки захранване - вероятно мивка, бойлер и пералня. Тази "стая" какво помещение се явява? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted May 22, 2011 Author Share Posted May 22, 2011 Малко странен въпрос, но предполагам са ти оставени 3 точки захранване - вероятно мивка, бойлер и пералня. Тази "стая" какво помещение се явява? Ами Боксониера е..така де голяма стая и отделно баня.....стаята се явява кухня,всекидневна и спалня . 3-те точки е ясно закакво са , по- интересната част е другите 2-ве, защо няма вода в тях? Тъй като нямам никакви планове как е строено, незнам просто каква е идеята да имам 2-ве тръби, в които да няма нищо вързано. Иначе сградата е нова..така де не е панелка от преди 20 години. За мен единственото обяснение е евентуално ако искам тея 2-та изхода да ги вържа към бойлера в банята,ама незнам защо строителя не ги е вързал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Затапи другите три и ще видиш как и през тези двата ще потече вода Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted May 22, 2011 Author Share Posted May 22, 2011 Затапи другите три и ще видиш как и през тези двата ще потече вода Ами те и 5-те са с тапи ....то проблема се появи като почнах да си слагам кухнята и почнахме една по една да махаме тапите на тръбите, да видим къде е топлата вода,но се оказа че нямам такава,а вместо това 2-ва изхода в които няма нищо . Все си мисля, че строителя ми е дал избор дали да си вържа топлата вода от бойлера в банята да дойде до стаята(по тея 2-ва изхода) или ако искам да си вържа юнга в стаята и да не ползвам чак от бойлера в банята. Според мен е трябвало майстора, който ми е правил банята да навърже в банята топлата вода, в тея 2-ва изхода,ама го е мързяло , пък банята е завършена и аз си нямам идея къде са тръбите вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Най-вероятно е така, но с такива обяснения без да го видя не мога да кажа със сигурност. При положение че нямаш централна топла вода се оставят изводи по подобен начин. В случая "сухите" ти отвори са както следва - един на изхода на бойлера и един на мивката за топлата вода, идваща от бойлера. Поне логически е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.