w00x Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Така и не разбрах как ще свършиш тези неща без да гледаш в екрана на телефона... Сензора го дават, че работи супер бързо и не би трябва да има каквото и да е забавяне. Говорим за части от секундата. Кое му е трудното? Бръквам си в джоба, пръста ми веднага е на копчето за отключване/пръстовия сензор. Вадя телефона и докато го вадя, той вече свети. Просто поглеждам надолу, докато ми седи до тялото, виждам каквото ми трябва и го загасям. Ако не е само за временна справка и/или нямам пръстов отпечатък - въвеждам си кода/плъзгам екрана и съм вече готов за работа. Тези простички стъпки се увеличават с 1 допълнителна. Освен това, първата стъпка с отключването и светването на екрана от нещо, което може да го правиш и зад гърба си ако искаш, се сменя с такава, при която трябва да държиш телефона на 25-50см от лицето си. Във видеото от The Verge казаха, че при наличието на повече светлина не работи много успешно, защото инфра-червени лъчи от слънцето и тези от изкуствените о oсветителни тела, пречат на инфра-червената камера, която сканира лицето. На 4:16 е. https://youtu.be/jqRdl2P2CjE Но като цяло тия неща са по-скоро гъзария и вече се чудят какво да измислят. Не са гъзария. Искат да го използват и за плащания, вместо пръстовия отпечатък. Освен това твърдят, че е доста по-сигурен метод от пръстов отпечатък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Имам един МР3 плеър iPod ама нещо не работи. Няква идея къде мога да го занеса за ремонт и въобще дали си струва да го правя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 В повечето случаи, ремонт на Apple устройства може да се прави само в оторизирани сервизи. Та отваряй сайта на Apple и търси кои са им сервизите за iPod. Мога да ти кажа, че за MacBook са 3бр и всичките са в София. Освен това, ако им се обаждаш, се обади и на трите, защото ще ти кажат различни цени за евентуален ремонт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 А дали си струва да се ремонтира след като не е в гаранция, понеже съм чувал, че ремонтите в епълските сервизи хич не са евтини... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 По-скоро не. Особено при положение, че този е първо поколение шъфъл и е на 13 години. Последното 4-то поколение струва 50лв втора ръка в olx и 100лв нов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Аз затова и писах дали има смисъл да се прави. Малкия ми син снощи го извади от някъф шкаф и ме пита дали може да се оправи. Иначе като 1 гигабайтова флашка си работи перфектно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.