Jump to content
BulForum.com

iPhone

AssassiN

Recommended Posts

Аз не мога да разбера защо толкова го джейлвате този айфон? Нали е върха на съвършенството? При това го правите против всички потребителски договори с Епъл, които принципно се съгласявате да спазвате. За да искаш толкова да го джейлваш значи нещо му куца и не е съвсем в ред. А ако наистина се джейлва толкова лесно и просто - това пък е още по-лошо за имиджа на Епъл от гледна точка на сигурността. Та това с лесното джейлване изобщо не го изтъквайте като ПОРЕДНОТО предимство на машината, защото то най-малкото няма нищо общо със стратегията на Епъл и е по-скоро срам за тях, защото компанията прави всичко възможно във всяка нова версия да направи колкото се може по-трудно и невъзможно въпросното джейлване. :laughing1:

Основната идея при jailbreak-а е не достъп до кракнатите приложения, а достъп до хранилища различни от тези на Епъл. Има доста софтуери които не се намират в App Store-a. Недей да сравняваш сложността на jailbreak-a със интерфейса на софтуера който го прави. Доста сложни програми са които изискват много задълбочени познания. Направени са така, че дори и обикновен потребител да не среща проблем с тях. Има няколко софтуера които са просто задължителни за инсталация. Например SBSettings. Не мога да си представя телефона без него. Алтернатива при андроид е Power Toggles. Другият софтуер който задължително инсталирам е iFile. Доста удобен не само за достъп до файловата система. Една негова функция е да пусне web server и през браузъра на компютъра да си копираш или теглиш файлове. Друг задължителен софтуер е iBlacklist. Отлично приложение за ограничаване на повикванията. Ако има нещо което ти трябва и няма приложение в App Store-a то може да си сигурен, че ще намериш такова в неофициалните хранилища.

Василееей, пак нищо не си разбрал... Батко ти Момчил ти казва, че при нас изобщо няма никакава нужда от "джейлбрейкване", защото уредът е СВОБОДЕН по дифолт. Отделно бъркаш "освобождаването" на Айфона със смяната на ОС.

Абе не е точно така. За някой неща ти се налага да root-неш андроид устройството.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Основната идея при jailbreak-а е не достъп до кракнатите приложения, а достъп до хранилища различни от тези на Епъл. Има доста софтуери които не се намират в App Store-a. Недей да сравняваш сложността на jailbreak-a със интерфейса на софтуера който го прави. Доста сложни програми са които изискват много задълбочени познания. Направени са така, че дори и обикновен потребител да не среща проблем с тях. Има няколко софтуера които са просто задължителни за инсталация. Например SBSettings. Не мога да си представя телефона без него. Алтернатива при андроид е Power Toggles. Другият софтуер който задължително инсталирам е iFile. Доста удобен не само за достъп до файловата система. Една негова функция е да пусне web server и през браузъра на компютъра да си копираш или теглиш файлове. Друг задължителен софтуер е iBlacklist. Отлично приложение за ограничаване на повикванията. Ако има нещо което ти трябва и няма приложение в App Store-a то може да си сигурен, че ще намериш такова в неофициалните хранилища.

Абе не е точно така. За някой неща ти се налага да root-неш андроид устройството.

Само да кажа, че Power Toggles е напълно ненужно. Има си го във всеки Android телефон.

А лично на теб за какво ти трябва РУУТ на Андроид устройство? Само питам.

По принцип и аз ги руутвам винаги, за да имам пълен достъп и да си правя каквото си искам, но за момента не съм руутнал последния телефон, за да не губя гаранцията. Малко ме е страх да не дефектира по закона на Мърфи.

Никога не ми се е налагало и никога не съм го правил. Тези ценни функции при айфона, за които трябва да се брейкне от джейла, в Андроид се осъществяват от нормални приложения. Единствената сериозна функция, която не можеш да правиш без руут е възстановяването на инцидентно изтрити файлове от мемори-картата (за мен всякакви персонализации на телефона, изискващи руут са напълно безсмислени). За тази цел обаче просто си вадя картата (операция напълно непонятна за притежателите на айфон), слагам я на лаптопа и си възстановявам файловете под линукс. :)

То и флашнатият телефон се възстановява бързо. Дерта е ако се счупи така, че да не можеш да го възстановиш преди да го върнеш в гаранция. Има риск някакъв

Като ви чета и се замислям, че бидейки с не-андроид телефон, винаги съм имал директно руутнат андроид и никога не съм имал подобни дертове :))

Но днес отново осъзнах нещо - iPhone и iPad са се превърнали в синоними за смартфон и таблет, поне за Щатите. Бяха ни на гости разни VP-та и е очевадно, че когато стане дума за подобен device, те говорят за епъл продуктите, а не дори за цялата група devices.Та като ги слушаш и може да помислиш, че преди iphone не е имало смартфони ..

Евала им правя на Епъл за това.

Айфоун 5 не успях да изловя .. Водафон нямаха в момента, 2 магазина продаващи само епъл продукти също го нямаха... Но пък чух, че и тук е имало някаква опашка в деня на пускането му в продажба. Ентусиасти! :D

Определено искам да го видя на живо.

От друга страна, видях галакси note 1, и ми спечели интереса, уж тези дни ще се появи и двойката, та и той ми влиза в списъка за телефони които искам да видя, преди да си харесам нова играчка :))

Мамка му, спамър съм голям :D

Защото с очите си съм виждал какви неща се разпространяват с кракнатия софтуер, понеже това ми е работата.

Би ли споделил подробности. Това ме заинтересува.

За кракнат софтуер и то само ако наистина много се налага, използвам едно виртуално XP, което редовно преинсталирам от готов имидж, защото задължително почвам да хващам зловреден трафик, независимо от ъпдейтнатата ОС и антивирусни.

И това ми възбуди любопитството. Кой е кракнатия софт, кой го е кракнал, какъв трафик генерира и до къде.

Ще ти бъда благодарен ако постнеш и някакви логове.

Та сега за какво ще си говорим колеги? ;) За здравината на издрасканите капаци или за нещо друго?! :P

http://gizmodo.com/5947972/apple-acknowledges-iphone-5-camera-problem-says-youre-holding-it-wrong

Карти не ползвате, стана ясно. Сигурно и камера на открито не ползвате?

Новото приложение за карти на Apple явно автоматично кешира доста големи региони, които могат да се разглеждат на различни нива на приближаване дори, когато устройството няма връзка с интернет.

Appleinsider са провели експеримент като са заредили приложението в района на Сан Франсиско, САЩ, след което са изключили интернета на телефона. На ниво щат(виждат се само по-големите градове) са имали възможност да разгледат картата чак от Анкъридж, Аляска до Лима, Перу и от Хонолулу, Хавай до Монреал, Канада(общо взето целия континент Северна Америка и част от Южна Америка).

Все още офлайн(без интернет) на ниво магистрали и главни пътища е било възможно да се обиколи почти целия щат Калифорния, а с още съвсем малко намаляване на нивото на детайлите на картата е било възможно спокойно да се обиколят западните щати. Имало е детайлни карти на ниво улици за райони, до които картата не е била отмествана докато телефона е имал връзка с интернет, чак до Солт Лейк Сити. За информация той се намира на 1200км от Сан Франсиско.

Картите е било възможно да се разглеждат както в 2D така и в 3D перспектива. Докато си офлайн все още може да използваш GPS-a, за да навигираш или да заредиш маршрут. Разбира се точността на позициониране е по-слаба, когато нямаш интернет. (Аз пробвах в София и само с едно отваряне на Maps, без да местя картата изобщо и с интернет през EDGE ми зареди картата на почти цяла София и можех да увелича до ниво квартални улички във всяка една част докато бях изключил изцяло интернета, както и да си заредя маршрута до вкъщи с turn-by-turn навигацията.)

Допълнително Maps в iOS6 явно зарежда и сателитни изображения с доста добро качество - може да се види топографията на региона с прилично приближаване на изображението, като Maps налага кешираните векторни карти на пътищата върху сателитното изображение. В случая на Appleinsider за регион около 160кв.км. Тези неща не бяха възможни в Maps в iOS5. Освен това векторните карти използват около 80% по-малко интернет трафик(сами може да си изчислим разликата от Maps в iOS5, които бяха с битмап изображения).

Някои нарекоха това "Мапгейт" и предпочитат да продължават да се присмиват на няколко неправилно рендирани flyover елементи и неизвестно количество липсващи места.

Има информация и как се справят конкурентите от Google с горепосочените възможности на iOS6 Maps, но няма да я публикувам, тъй като не искам и тази тема да се превърне в поредния спор iOS или Android. Който иска може да прочете статията на appleinsider.com

Ах съжалявам w00x, не съм видял, че вече има нова тема за дъвчене, но както съм писал - аз вярвам във Вас и ти не ме разочарова, отново.

За да не стане така, че отново слагаш думи в пръстчетата ми - ще се самоцитирам:

... защото ако кажа, че чак пък го чупя това приложение от ползване - едва ли ще истина. ...

Та това не значи, че НЕ ИЗПОЛЗВАМ карти, а просто значи, че използвам, но много рядко.

След като вече уточнихме тази лека неточност можем да минем и към следващото ти въпросче - камера на открито използвам! Всичките ли снимки искаш да ти ги кача, изпратя някъде или някой по специфични?

След като вече уточнихме тази лека неточност можем да минем и към следващото ти въпросче - камера на открито използвам! Всичките ли снимки искаш да ти ги кача, изпратя някъде или някой по специфични?

Говорех образно. Нормално е да отваряте приложението от време на време.

Снимки от iPhone 5, които не са лилави при по-силен източник на светлина ли ще ми пращаш?

Това надали има как да се случи, освен ако не си си махнал сапфиреното стъкло, което причинява лилавеенето.

айде ся лилавеене.....спирка нямате ей...

как така коментирате неща без устройството дори да сте го ВИЖДАЛИ не докосвали а виждали ?

що всичко в интернет се приема за истина ? ако нЕкой направи синя снимка качи я в някой сайт и напише че телефона не става кво праим ? нов проблем почваме да дъвчим

айде ся лилавеене.....спирка нямате ей...

как така коментирате неща без устройството дори да сте го ВИЖДАЛИ не докосвали а виждали ?

що всичко в интернет се приема за истина ? ако нЕкой направи синя снимка качи я в някой сайт и напише че телефона не става кво праим ? нов проблем почваме да дъвчим

Аз не мгоа да разбера. Какво толкова те притеснява факта, че не съм виждал устройството? Нали виждам, че хората се оплакват МАСОВО. Това не са едно или две оплаквания. ВСИЧКИ потребители се оплакват от розовите снимки.

Да си купя телефон за 2000лв, за да видя, че камерата му прави лилави снимки при ярък източник на светлина, защото не вярвам на Интернет? Айде стига глупости моля те. То пък това е прекалено вече.

По тая логика, ти пипал ли си всеки един Android телефон, че ги плюеш и ги наричаш пластмасови? Всяко едно от 300+ устройствата?

не ма по тая логика съм виждал топ ъф дъ топ андроидите и си представям тия бюджетните колко зле са..... така че е мааалко по различно

не ма по тая логика съм виждал топ ъф дъ топ андроидите и си представям тия бюджетните колко зле са..... така че е мааалко по различно

Ами не е много по-различно. Не е нужно да правя снимката сам, за да видя, че снимката е лилава благодарение на сапфиреното стъкло пред лещата.

Ти ако вземеш твоя iPhone и е от партидата (предполагам, че ще сложат филтри или нещо, че да го оправят тоя проблем), която прави лилави снимки, няма ли да си леко (или много) подразнен? Мтел няма да ти го вземат за гаранция, защото Apple твърдят, че това не е дефект и хората просто държали телефона грешно. Тогава пак ли ще се вричаш в тях?

Ти Самсунг не ги гледай. Самсунзите са пластмасови играчки. Още не мога да разбера защо ги купуват толкова хората.

Факт е, че всяко устройство има кусур. Не ги знам тия от Качествения Контрол какво правят, но определено не си вършат работата. Кой скърца, кой губи обхват като се хване, кой има проблем с дигитайзерите, къде с камерата, къде с разни други работи. При Apple обаче - дефектното устройство е просто дефектно устройство. Ако искаш не-дефектно устройство - чакаш 1 година. Пък Андроидите на 6 месеца сменят моделите (което според мен е пълна глупост, но все пак има избор). Ей ги, HTC пак изкараха ново устройство. 63% по-бързо било от предното (което излезе Април месец). За къде вече, не знам като ми лагва докато си скролирам между иконите на десктоп-а, ама .....

Идеята ми е, че производителите се оляха в съревнования и започнаха да забравят качеството. Дори и Apple, които вадят едно устройство на година.

Е тука вече си в най-голямата си грешка относно ай продуктите.

Именно дефектите по-точно липсата на такива , перфектната изработка и вниманието към всеки дейтал ги прави уникални , е тая идея щом не можеш да я схванеш нЕма кво да говорим.... може да ни наричате сектанти може и да сме сектанти но е факт че няма устройство с по-добра изработка освен моделите на верту примерно или мобиадо за 10К лв. , може си пишем цял ден ма точно изработката сравнена с всяко хтц или самсунг е направо смешна , сравнение няма.

Сравнение няма и в гаранционното обслужване , шото като му стане нещо на ейпъла отиваш в магазина и без много въпроси го заменят , няма ремонтиране - замяна , в бг не е точно така но дори и мтел ги сменят без много проблеми. Искам да видя как става тая работа с вашите прехвалени андроиди.

ПС : Аз и преди съм го казвал ма пак да си кажа , тъпо е да съдиш по едно устройство по интернет , отиваш гледаш , разцъкваш и тва е , ревюта от знайни и незнайни интернет личности НИКОГА не са ми вдъхвали доверие.

ПС 2 : Също така при ейпъл съревнование с другите продукти няма още от излизането на 2Г , от тогава всичките просто догонват. Именно затова вадят на година модел а не като японците на всеки 3 месеца нов "иновативен" телефон с изчистени бъгове и подобрена операционна система :bowdown: :bowdown:

Залага се на качеството пред количеството именно тва му е чуждо на японеца ;)

Е тука вече си в най-голямата си грешка относно ай продуктите.

Именно дефектите по-точно липсата на такива , перфектната изработка и вниманието към всеки дейтал ги прави уникални , е тая идея щом не можеш да я схванеш нЕма кво да говорим.... може да ни наричате сектанти може и да сме сектанти но е факт че няма устройство с по-добра изработка освен моделите на верту примерно или мобиадо за 10К лв. , може си пишем цял ден ма точно изработката сравнена с всяко хтц или самсунг е направо смешна , сравнение няма.

Сравнение няма и в гаранционното обслужване , шото като му стане нещо на ейпъла отиваш в магазина и без много въпроси го заменят , няма ремонтиране - замяна , в бг не е точно така но дори и мтел ги сменят без много проблеми. Искам да видя как става тая работа с вашите прехвалени андроиди.

ПС : Аз и преди съм го казвал ма пак да си кажа , тъпо е да съдиш по едно устройство по интернет , отиваш гледаш , разцъкваш и тва е , ревюта от знайни и незнайни интернет личности НИКОГА не са ми вдъхвали доверие.

Ти си в най-голямата си грешка, ако мислиш, че има устройство без нито един дефект - перфектно устройство.

За гаранционно обслужване няма какво да говорим и не знам защо повдигаш въпроса. Дали ще ида с iPhone или Nokia в Mtel, отношението ще е едно и също. Също и ще има разлика дали отивам с iPhone в Mtel или в Техномаркет.

Както има и разлика дали в САЩ отиваш в AT&T за гаранция или в Apple Store-а. Устройството няма значение.

Преди бях споменал. Заради малък дефект в Nexus One (който оправяха с подмяна на апарата без да задават въпроси), HTC раздаваха безплатно батерия, калъф и слушалки.

Аз не съдя единствено по интернет. Всеки път го разцъквам като влезна в Глобул с някой познат, докато чакам.

Един приятел си взе от някъде 3GS като втори миналата седмица, хванах го, казах "ма той не е зле" и той ме погледна и ми каза "обади се на ей тоя номер от ей тоя СМС". В СМС-а имаше 2 номера с имена. Въртях го, суках го, лесен начин не намерих. Накрая копирах СМС-а като ноут, пейстнах го в бележника, изтрих всичко, освен единия номер, копирах го и го пейстнах в телефона за набиране. Егати хамалогията.

В коментарите на статията, към която си дал линк има хора, които даже са приложили снимка от 5-ца (снимано е слънцето) и там няма лилавеене. Моята братовчедка и тя си взе апарата и нейния няма лилавеене, още един познат в Щатите си купи 5-ца и няма лилавеене, но пък се оплаква от 1-2 малки драскотини в долния край, та си купи калъфче. Anodizing-а е хубаво нещо, но явно при някой апарати има проблем.

Ето ти ревю на камерата клик, хубаво е, заслужава си да се прочете. Пише и за 'purple haze-а'.

Абе няма идеални.

Но откъм Епъл има какво да се желае, именно за това, че вадят по 1 апарат на година. Имат предостатъчно време, за да тестват и изпипат всичко, а не след излизането да се почва с оплакванията - било от това или онова.

Относно сервиза - това е политика на Епъл. Но нали не мислиш, че всички върнати у-ва се изхвърлят на боклука, след като се върнат в Епъл?

Така е при други производители на ИТ техника - Cisco и D-link примерно - и за 5000 лева да имаш нещо, което дефектира, се подменя.

И двамата забравяте много важно - хардуера и софтуера на Епъл са отлично оптимизирани един за друг. Докато при другите - пуска се Андроид версията, и после всеки производител си напасва и пачва за неговите си у-ва.

Иначе откъм дизайн, Епъл не би трябвало да се дънят - все пак последните 3 у-ва са със почти идентичен дизайн, така, че няма какво да се осере..

Едит: б@си, много сте бързи, Таз и Вокса ме изпреварили, докато напиша.. Поста ми беше насочен по-към Злобил.

Съгласен съм с теб Момчиле. Възпоменателните събития днес не са само в Купертино, а в цял свят. Поне така прочетох аз.

Също така ми направи днес впечатление филмчето, което са направили от Apple и е на официалната им страница, цитати от всичките по-важни презентации, които е правил. Има и публикувано отворено писмо и на Кук.

... хардуера и софтуера на Епъл са отлично оптимизирани един за друг. Докато при другите - пуска се Андроид версията, и после всеки производител си напасва и пачва за неговите си у-ва.

Именно. Това е много хубаво, но и там започва да се получава фрагментация. 3 размера екрани, няколко различни вида хардуер, а за в бъдеще ще се и увеличават с всяка версия. И оптимизацията помага само за плавността. А това, което съм написал по-горе? Идиотщината за телефонните номера в СМС-а? Все пак телефона трябва да е и функционален, а не само да са му плавни анимациите. Иначе съм съгласен. iPhone-а е много "мазен" и плавен. Каквото и да правиш. Това можеби се дължи на Objective C основата, за сметка на Java с Linux ядро при Android. Обаче Windows Phone също е "мазен" и плавен. И пак предлага повече функционалност.

Apple просто трябва да престанат да усъвършенстват отделните елементи на телефона (камера, корпус, екран) и да започнат да измислят нови неща, както правеха преди.

По-горе беше написано, че Android феновете знаели повече за iPhone. Аз мога да кажа защо лично аз, очаквах прес-конференцията за новия iPhone и на датата - следях на живо. Защото ми е интересна мобилната техника и до сега Apple всеки път обявяваха нещо, което другите нямаха и трябваше тепърва да създават, за да се конкурират с тях. С обявяването на iPhone 5 и iOS 6, такова нещо не видях. А обявяването на отхвърлянето на обаждане със SMS като върховно нововъведение, ми беше също толкова забавно, колкото и обявяването на Wallpaper-а в iOS 4. Даже му бяха отредили отделен ред на сайта си. Забавно и тъжно едновременно.

А изработката на Apple устройствата е много добра. Това обаче не важи за iPhone. От последните 3 версии, започнаха да се дънят. Най-вероятно, защото се престарават да са различни от конкуренцията. Защо мислите, че махнаха стъклените панели от корпуса във версия 5? Защото не са изглеждали добре? Или защото не са били добро дизайнерско решение и са се чупели на поразия?

В днешната ера на Интернет, умните компании слушат потребителите си. Хората не харесваха стъклените панели - Apple ги смениха. Същото не може да се каже за Самсунг обаче. Хората не харесват пластмасовия корпус на Galaxy S и SII, те си направиха S3 също толкова пластмасов без да им пука изобщо. Samsung Galaxy се превръща за Android, в това, което е iPhone за iOS - нарицателно.. Скоро, хората ще асоциират Android със Samsung, което е много дразнещо, поне за мен. Една техника на Samsung няма, която да е TOP в класа си и да няма никаква конкуренция.

Така че, zlobil-е, престани моля те да го споменаваш това Galaxy S3 като синоним на Android, защото освен това, че следи дали гледаш екрана, за да ти го изключва (което е много удобна функция - признавам), друго върхово в него просто няма. Нито екрана му е най-добрия, нито има значение дали процесора му е с 500 точки по-добър или не (защото софтуера просто не е оптимизиран), нито има значение дали батерията му, която е само 300mAh по-голяма, ти дава 30 минути повече живот на устройството или не.

Излезе HTC One X+. Като ще сравняваш - сравнявай с него. Това е ТОП Android устройството за момента. След 2 месеца ще има друго. Най-вероятно ще е 4-ядрения Snapdragon на LG. Не че има някакво значение. Пак ще насича като си сменям екраните с иконките и уиджетите на десктопа.

w00x, колко ли пъти вече ти споменах, че твоите технически грамотни приятели са некадърни. Не знам какво са правили, но нямам никакъв проблем да набера телефон който е част от смс. Просто натискам върху него и ме пита дали да набера.

Аз последното с SMS-а не го разбрах, както беше написано, но ако е това, което netrootbg пояснява след това - подкрепям с две ръце, защото и аз мога да твърдя, че е нужен само един клик върху номера, който е написан в съобщението, за да бъде този номер набран. Същото движение е и ако има линк в SMS-а

w00x, колко ли пъти вече ти споменах, че твоите технически грамотни приятели са некадърни. Не знам какво са правили, но нямам никакъв проблем да набера телефон който е част от смс. Просто натискам върху него и ме пита дали да набера.

Чети бе netroot, защо не четеш? АЗ я направих тая операция. А не технически грамотен или неграмотен мой приятел.

Аз последното с SMS-а не го разбрах, както беше написано, но ако е това, което netrootbg пояснява след това - подкрепям с две ръце, защото и аз мога да твърдя, че е нужен само един клик върху номера, който е написан в съобщението, за да бъде този номер набран. Същото движение е и ако има линк в SMS-а

СМС-а е, дословно (само номерата и имената ще сменя, разбира се, но другото е 1:1. Обърнете внимание на теренцата):

---------------

0888124596- Georgi

0887569123- Maria

---------------

Идеята беше да се обадя само на Георги. Кликах, цъках, дори задържах по навик. Друга опция освен да го копирам - нямах. И аз го копирах. Paste-нах го в Notes, изтрих всичко, освен номера за Георги, копирах номера на Георги и го Paste-нах в приложението за набиране на номера. Друг начин нямаше.

iPhone 3GS с iOS 4.

И айпада и айфона си ги ползвам с огромно удоволствие и не съжалявам за нито лев от дадените пари за тях. За мен това е достатъчно. :beer:

И не са последните модели, просто защото когато нещо ти върши работа, не е необходима смяна.

И ъпдейта на ИОС 6 за 3ГС доказва, че компанията мисли за потребителите си. Тъкмо обратното на Андроид, където хвърляш боб дали следващата версия ще я има за твоя апарат или да събираш нови 500 лева.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...