Jump to content
BulForum.com

Продават се двойка папагали

Recommended Posts

Продавм двойка папагали Пъстра Розела.

http://steven63.snimka.bg/animals/papagali.589957

Предполагам, че са мъжки и женски, защото се различават по окраската.

Хайванчетата ги купихме преди година и половина, според думите на предишния собственик тогава са били на 1.5 – 2 г.

Животинките искат грижи и внимание, а в къщи сме все по-заети, пък и на малкия вече не са му толкова интересни.

Много бих искал бъдещия собственик да е човек, който ще се грижи добре за тях.

Папагалите доста са свикнали с хората, често ги пускаме да се разхождат сами извън клетката. Излизат си, правят си опознавателни полети, не правят бели, и после сами се прибират в клетката.

Могат да вземат слънчогледови семки от ръка, и са научени да се качват на кацалка, държана в ръка.

Е, предполагам, че ще има някакъв период, докато свикнат с новите собственици.

Цената е 120 110 лв, като тя включва всички аксесоарчета – кацалки, поилка, хранилки, както и самата клетка!!!

Имам и двойка вълнисти папагалчета (виждат се на някои от снимките ), при интерес ще определя цена и за тях.

Нова цена - 110 лв.

имам интерес, от къде си?

а шумни ли са, всмисъл нали се сещаш.......вечер на цвърчат, да пречат на съня, аз дори незнам и какви звуци издават де...опиши малко и по тази част?

Пропуснал съм да уточня, че съм от Пловдив.

По отношение на шума - нормално шумни като за средни папагали са.

Няма да изпадам в глупаво положение, и да казвам, че са тихи като рибки

Издават различни звучи. Например цвърчене като това

Имат няколко вида свирукания - единично, двойно (два различни тона, като подсвиркване), и - най-интересното - тройно (три различни тона).

Много е весело, когато реагират на външен звук - звънене на телефона, или когато чуят таймера на микровълновата. Често отговарят и на подсвиркване.

Имат си и любими реклами по ТВ - тези на Глобул, вероятно там им харесва музиката и винаги отговарят :laughing:

Забавно е, когато дават някой филм, и там звънне телефон, и нашите юнаци отговарят :rolleyes:

През лятото денят е по-дълъг, и, тъй като папагалите се събуждат по-рано, за да са тихи, вечерта покриваме клетката, и така те си мислят че е нощ и не ни събуждат.

В момента хлапето реве, жената реве,а и на мене ми идва да се разрева... :cry

А това означава, че животинките си имат нов стопанин.

Надявам той се да се грижи добре за тях.

Темата е за :closed:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...