SteveN Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Продавм двойка папагали Пъстра Розела. http://steven63.snimka.bg/animals/papagali.589957 Предполагам, че са мъжки и женски, защото се различават по окраската. Хайванчетата ги купихме преди година и половина, според думите на предишния собственик тогава са били на 1.5 – 2 г. Животинките искат грижи и внимание, а в къщи сме все по-заети, пък и на малкия вече не са му толкова интересни. Много бих искал бъдещия собственик да е човек, който ще се грижи добре за тях. Папагалите доста са свикнали с хората, често ги пускаме да се разхождат сами извън клетката. Излизат си, правят си опознавателни полети, не правят бели, и после сами се прибират в клетката. Могат да вземат слънчогледови семки от ръка, и са научени да се качват на кацалка, държана в ръка. Е, предполагам, че ще има някакъв период, докато свикнат с новите собственици. Цената е 120 110 лв, като тя включва всички аксесоарчета – кацалки, поилка, хранилки, както и самата клетка!!! Имам и двойка вълнисти папагалчета (виждат се на някои от снимките ), при интерес ще определя цена и за тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted May 5, 2011 Author Share Posted May 5, 2011 Нова цена - 110 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laptopfen Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Нова цена - 110 лв. имам интерес, от къде си?а шумни ли са, всмисъл нали се сещаш.......вечер на цвърчат, да пречат на съня, аз дори незнам и какви звуци издават де...опиши малко и по тази част? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted May 7, 2011 Author Share Posted May 7, 2011 Пропуснал съм да уточня, че съм от Пловдив. По отношение на шума - нормално шумни като за средни папагали са. Няма да изпадам в глупаво положение, и да казвам, че са тихи като рибки Издават различни звучи. Например цвърчене като това Имат няколко вида свирукания - единично, двойно (два различни тона, като подсвиркване), и - най-интересното - тройно (три различни тона). Много е весело, когато реагират на външен звук - звънене на телефона, или когато чуят таймера на микровълновата. Често отговарят и на подсвиркване. Имат си и любими реклами по ТВ - тези на Глобул, вероятно там им харесва музиката и винаги отговарят Забавно е, когато дават някой филм, и там звънне телефон, и нашите юнаци отговарят През лятото денят е по-дълъг, и, тъй като папагалите се събуждат по-рано, за да са тихи, вечерта покриваме клетката, и така те си мислят че е нощ и не ни събуждат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted May 8, 2011 Author Share Posted May 8, 2011 В момента хлапето реве, жената реве,а и на мене ми идва да се разрева... А това означава, че животинките си имат нов стопанин. Надявам той се да се грижи добре за тях. Темата е за Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.