memario Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 Здравейте, реших да си направя ново портфолио. Имах желание да постигна някакво усещане за флаш сайт, чрез малко javascript. В тоя ред на мисли, може да се застоите 5-6 секунди на първата страница макар, че ако ползвате Internet Explorer, по-добре направо цъкайте по менюто http://marioiliev.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 Здравей. Добре дошъл. 1. Гледайки портфолиото, не мога да разбера какво се случва. Не знам колекция ли е това или авторски творби. Има толкова много различни стилове, подписани от поне 6-7 различни човека. Ако нещата са твои, махни им логата и подписите по ъглите, че изглежда несериозно. 2. Махни повтарящите се планети. Тази на голямото Слънце и Земята, и тази на голямата бяла планета и малката неопределена планета. Ако се наложат една върху друга - ще се препокрият напълно, а това не прави добро впечатление на нормалния зрител. Показва колко лесно може да се постигне различен ефект. Взима се композиция, променят се текстурите и voila! 3. В "About" пишеш за Web Design, но: 3.1 Трябва да пренапишеш текста, за да се разбере от самото начало с какво се занимаваш. 3.2 В портфолиото ти няма абсолютно нищо свързано с уеб дизайн. Иначе на мен фона на сайта ми харесва, но мисля, че с по-малко прелитащи метеорити и някой "по-спокоен" ефект ще изглежда по-стилно. Сега е малко като ретро игра, защото от Java-та не се движат плавно, а насичат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
memario Posted April 16, 2011 Author Share Posted April 16, 2011 Първо да ти благодаря за коментара. За подписите си прав, просто през времето си измислях различни подписи и така се сабраха доста творби с различни подписи (пак мерси за забележката). За точка втора не съм сигурен дали те разбрах. Ако говориш за space art портфолиото за ония две картини с голямото слънце, ами случая е такъв, че първо бях направил тази с синьото слънце и после получих поръчка от един американец, но трябваше да изглежда по земно, затова слънцето стана жълто и т.н. (пък ако не си имал това в предвид, pls поясни). За текстовете също си взимам забележка, ще им отделя повече внимание. За уеб дизайн не ми се щеще да блъскам още една категория в портфолиото, макар, че и аз се усетих как навсякъде пише уеб дизайн а никъде няма showcase, затова съм го внедрил като текст в за мен и контакти. Но ще обмисля включване на категорията малко по-натам. За javata ми беше ясно, че на доста хора ще им е сечня ама... такава ми беше идеята и не исках/искам да се отказвам от нея. Аз досега на доста pc-та го пробвах и не сече. Пак мерси за комента Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 16, 2011 Share Posted April 16, 2011 За точка втора не съм сигурен дали те разбрах. Ако говориш за space art портфолиото за ония две картини с голямото слънце, ами случая е такъв, че първо бях направил тази с синьото слънце и после получих поръчка от един американец, но трябваше да изглежда по земно, затова слънцето стана жълто и т.н. (пък ако не си имал това в предвид, pls поясни). За уеб дизайн не ми се щеще да блъскам още една категория в портфолиото, макар, че и аз се усетих как навсякъде пише уеб дизайн а никъде няма showcase, затова съм го внедрил като текст в за мен и контакти. Но ще обмисля включване на категорията малко по-натам. За javata ми беше ясно, че на доста хора ще им е сечня ама... такава ми беше идеята и не исках/искам да се отказвам от нея. Аз досега на доста pc-та го пробвах и не сече. Пак мерси за комента За точка втора си ме разбрал, но исках да кажа, че един нормален потребител като види 2 картини с еднаква композиция и различно общо настроение, ще си каже: "М. Ми то тоя ще ми вземе някоя готова, ще ми я промени и ще ме таксува супер солено. Щом се слагат на някаква база, ще си го направя и сам". Реално ще го приемат като оцветяване на картинки. Имаш контур и можеш да си насложиш каквото си искаш. Ами на мен не ми "сече", но определено не се движи плавно. С Опера го пробвах. Може да им сложиш някаква сянка на тия астероиди, че така са като кръпки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 16, 2011 Share Posted April 16, 2011 Аз пък имам 2 малки забележки... Първата е, че ако искаш да си прецизен навсякъде, вкл. и в анотацията "За мен", оправи пълния член в двете изречения: ....там където пикселът е от значение..... Сайтът, в който се намирате, е плод на избора ми след това - изборът ми да стана уеб дизайнер. (тиренцето е по желание ) Освен това има и една случайно сгрешена буква: "...един начин де се изявявам..." Втората забележка не е към теб, а към w00x - "метеорит" е нещо, дето вече е паднало на Земята. ...мисля, че с по-малко прелитащи метеорити .... Като им гледам траекторията, не е много сигурно дали и кога изобщо ще кривнат от орбитата си, затова по-правилната дума е метеор или астероид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
memario Posted April 16, 2011 Author Share Posted April 16, 2011 Мерси за забележките Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted April 16, 2011 Share Posted April 16, 2011 Не знам дали зависи от уеб дизайнера това, т.е. от теб, но сайта не може да се разгледа целия на 7-инчовия ми нетбук. В смисъл по другите сайтове се появяват плъзгачи, с които скролирам, а тук не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
memario Posted April 16, 2011 Author Share Posted April 16, 2011 Ами да, умишлено съм го направил без плъзгач, но ще помисля да прибавя такъв за по-малките екрани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.