mikikunc Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Здравейте ! Имам проблем с един хард WD250GB SATA за лаптоп, има 5-6 лоши сектора. Искам да го ползвам за складиране и пренос на не особено ценна информация като филми и музика. Проблемът е че каквито и тестове да му пускам след това пак записва върху лошите сектори и прави проблеми при четенето на информацията. Преди десетина години съм ползвал една програмка под ДОС - "Norton disk doctor (NDD), която позволяваше ръчно да си избереш кои сектори от харда да маркираш като лоши и да не се записва информация върху тях. Някой може ли да ми предложи съвременен софтуер позволяващ това, рових доста в нета но нещо не намирам решение. До момента съм му правил LL format, сканирал съм го с HD Tune pro, CHKDSK /f /r , броя на лошите сектори не се увеличава но и продължава да пише по тях и после да не иска да чете. Обмислям и разделяне на харда на 2 партиции като оставя грешките в неупотребяван дял но още не съм го пробвал. Ако нямой има някакви идеи моля да сподели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 Ако лошите сектори са близко един до друг може да разделиш диска на два дяла, като задаваш този с лошите сектори да е Hidden. Ако имаш късмет и секторите са в началото или края на диска всичко ще е ОК. ............... Не изравяйте безсмислено тема, която най-вероятно вече не е актуална, само и само за да отговорите на въпрос, зададен преди много време. Например...не е необходимо да давате съвет на потребител, задал въпроса си преди година, след като той самият може и да не е влизал във форума от тогава.Правете сверка с датата на темата и последния пост в нея! Модератор: Оставям темата отворена единствено заради това, че и друг може да има подобен проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.