Jump to content
BulForum.com

Джамурки


Recommended Posts

Някой има ли представа каква е рецептата за този кулинарен шедьовър?

Явно е известен в цяла България, но аз чух за него преди месец.

 

Благодаря предварително :)

Link to comment
Share on other sites

От линка горе е видно че писана рецепта няма. Такава има само в главата на собственика на ресторант Джамура. Иди до Бачково и го попитай а пътьом можеш и една свещица да запалиш в манастира.

Link to comment
Share on other sites

От линка горе е видно че писана рецепта няма. Такава има само в главата на собственика на ресторант Джамура. Иди до Бачково и го попитай а пътьом можеш и една свещица да запалиш в манастира.

Бих те помолил най-учтиво да не пишеш в темата повече. Също така, бих те помолил и да не ми казваш какво да правя.

За твое сведение, информацията от този линк, както и доста други съм ги чел много преди да пусна тази тема. Не само ти знаеш адреса на великата търсачка Гугъл.

 

Благодаря ти за отделеното време, както и за спама в темата.

Link to comment
Share on other sites

търсиш рецепта за сръбско вретено общо взето идеята е една и съща другото е игра с подправките.

виж було незнам дали се продава някъде.

Link to comment
Share on other sites

Було съм виждал в месарския магазин на Четвъртък пазара (оригиналния). Магазина е точно до пазара, предполагам всички го знаете, винаги е зареден с всякаква карантия.

Link to comment
Share on other sites

Було се продава и в магазина на Зорница, на Брезовско...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Здравейте сетих се за това ( след консултация с наще )

, дано да съм в помощ ..

 

Джумерки (пръжки)

 

 

Продукти:

 

сланина

сол

черен пипер

червен пипер

чубрица

 

1.Нарежете сланината на малки кубчета. Сложете ги в тенджера с малко студена вода на дъното.

2. Загрейте ги на котлон и ги пържете, като разбърквате да не загорят, докато станат златисти и маста стане бистра и престане да се пени.

3. Отлейте маста.

4. Върнете тенджерата с пръжките на котлона и продължете да ги пържите, като отливате маста, докато станат хрупкави. Извадете ги и още топли ги объркайте с подправките.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте сетих се за това ( след консултация с наще )

, дано да съм в помощ ..

 

Джумерки (пръжки)

..............................

 

Джамурки и джумерки са различни неща... мани ги тия пръжки :).

 

Колега, ако не намериш агнешка кърпа (було), покрай нас има 2 магазина за дреболии, ще питам в тях.

И да да кажеш как е на вкус :)

Link to comment
Share on other sites

Е, някой успя ли да ги направи?

Хубава кълцана кайма има в магазина в началото на Първенец, вдясно. Въобще, най-доброто месо е там, според мен. Особено за хора, запътили се към някоя полянка в околността.

Link to comment
Share on other sites

Е, някой успя ли да ги направи?

Хубава кълцана кайма има в магазина в началото на Първенец, вдясно. Въобще, най-доброто месо е там, според мен. Особено за хора, запътили се към някоя полянка в околността.

Да има го същият магазин и преди коматево.Месото им е на ниво :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...