djadomraz Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Пламене, имам доста добра колекция мишки. И ако не се бъркам ръката ти е по-малка от на теди - т.е. по-удобна ще ти е някоя от по-малките мишки (MX Anywhere, Razer Orochi, Logitech VX Revolution - тези трите ми допадат най-много на мен) На мен МХ 1100 ми идва прекалено голяма. И по-тумбестите ми натоварват ръката повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 ....И ако не се бъркам ръката ти е по-малка от на теди - т.е. по-удобна ще ти е някоя от по-малките мишки .... Ха..ха...това беше вицът на годината...освен ако Теди не е започнал да хваща едновременно до-ла с първи и пети на клавиатурата на пианото, ама пък ако е успял случайно - бая зор ще трябва да е видял, понеже в последните 20-30 години не съм срещал някой човек, дето да може да го направи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Значи се бъркам ... склерозата поне е забавна - запознавам се с нови хора по-често от останалите Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 При мишки като VX Revolution пръстите ми чак се опират в бюрото от другата страна на мишката, след бутоните, и за да натискам бутоните, трябва да си ги сгъвам под прав ъгъл. Очевидно това е неудобно и натоварващо. А ръката ми не е чак толкова голяма (не е лапа). Затова предпочитам палм грип повече, пред другия вариант като паяк да захващам мишката. Midex, педята ми е 23 см, не е грамадна. Понякога съм си мислел, дали не е мааалко по-големичка, с една идея, от колкото бих желал.. по-скоро палеца е скрит в улей на самата мишка, което понякога ми се струва, че не е много добра идея, защото по принцип прецизността изисква понякога пръстите да докосват пада от двете страни, отдясно го правят, но и палеца ако го правеше.. но като се замисля колко мишки смених и че тая ме удовлетвори във ВСЯКО отношение, и предната мисъл е може би има 1-2 % тежест, и че пръстите от дясната страна все пак се опират и помагат за прецизност, не го мисля повече. А да, металният скрол е номер 1, както каза Дядомраз. Не ползвам фрее спин-а никога, но се върти доста с по-малко усилие така или иначе, и метала дава усещане за маховик, доста приятно. Midex, сещам се поне за фотоапарати, които често им се сменят батерии. Но както и да е, досадна работа е, още повече като го правиш на 10 уреда "Значи се бъркам ... склерозата поне е забавна - запознавам се с нови хора по-често от останалите " - Хаха, чак сега прочетох по-детайлно поста ти и загрях майтапа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 .... И моите са с улей в който влиза палеца, но отдясно я подпирам с 4-я пръст и ако не трябваше със средния пръст да натискам десния бутон, този пръст щеше да е на мястото на 4-я и тогава наистина щеше да ми е удобна, да не говорим, че кутрето остава абсолютно неизползваемо, защото нямам копчета от дясната страна. Педята ми е 25 см и почти всички мишки ми идват тесни. Off/ А за уредите...трябва да зареждам всякакви - лазери, Cree-прожектори, телeфони, GPS, самобръсначки, Go-duster-ри, фотоапарати, камери, електронни цигари, 9V-ви батерии за микрофони и преносими миксери и още един куп подобни уреди... Едит: Пфу, току що клавиатурата ми започна да пропуска букви - и нейните батерии трябва да сменям...тя обаче поне държи с месеци, за разлика от мишката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 И моите са с улей в който влиза палеца, но отдясно я подпирам с 4-я пръст и ако не трябваше със средния пръст да натискам десния бутон, този пръст щеше да е на мястото на 4-я и тогава наистина щеше да ми е удобна, да не говорим, че кутрето остава абсолютно неизползваемо, защото нямам копчета от дясната страна. Педята ми е 25 см и почти всички мишки ми идват тесни. Off/ А за уредите...трябва да зареждам всякакви - лазери, Cree-прожектори, телeфони, GPS, самобръсначки, Go-duster-ри, фотоапарати, камери, електронни цигари, 9V-ви батерии за микрофони и преносими миксери и още един куп подобни уреди... Едит: Пфу, току що клавиатурата ми започна да пропуска букви - и нейните батерии трябва да сменям...тя обаче поне държи с месеци, за разлика от мишката. И моята е толкова и MX-а ми легна просто перфектно в шепичката... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Вие сте баси гигантите Мидекс, ти си баси безжичния При такава педя не виждам как тия по-големите MX ще са ти малки, явно трябва да ги пробваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Аз имам малка лаптопска безжична мишка Логитех, която с една батерия само. От както съм я купил от около 3-4 месеца със спорадично ползване все пак е на лаптоп, но се събират 200-250 часа по моя сметка с батерията с която идва, някакъв дюрасел е изхарчила 20% от нея, което е доста добре за мишка с една батерия. От ония маратонските серии им дават 3 пъти повече пестене спрямо старото поколение което ако е вярно дори при използване по цял ден ще работи половин година. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.