chefito Posted March 27, 2003 Author Share Posted March 27, 2003 Dokolkoto znam 70% ot tehnikata e ot ebay second hand...........edva li e tolkova moderna ama vse pak sym saglasen che EVROCOM e dovolen dostavchik......makar che e vreme da skliuchi nqkoi i drug dogovor i da vzima net ot qkite dostavchici...ama ne sym navytre taka che ne sym mnogo siguren v neshtata. Super prav beshe Edinstvenoto reshenie i uskoreniqt vutreshen trafik da se stepenuva s razlichnite tarifi da kajem 50k za ikonomichna, 100 za bronz, 200 za srebro, 400 za zlato, togava shte ima logika da si ostavash na sushtata tarifa.. furiozo sigurno ste mislili i za tova !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 27, 2003 Share Posted March 27, 2003 Edinstvenoto reshenie i uskoreniqt vutreshen trafik da se stepenuva s razlichnite tarifi da kajem 50k za ikonomichna, 100 za bronz, 200 za srebro, 400 za zlato, togava shte ima logika da si ostavash na sushtata tarifa.. furiozo sigurno ste mislili i za tova !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Точно това е идеята. Степенуване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 27, 2003 Share Posted March 27, 2003 Tehnicheski vsichko e vazmozno, ziveem v 21-vi vek. Vaprosa e dokolko aparaturata na evrokom e savremenna i dokolko imat zelanie da napraviat kakvoto i da bilo. Ostanaloto e vapros na vreme i naistina na testove, zashtoto ako go pusnat bez da e minalo saotvetnite testove, veroiatnostta da ima problemi ne e malka. Seshtate se v takav sluchai kak ste IZREVEM nie obiknovennite useri. Opredeleno sam na mnenie che bez beta testvane NISHTO, a ma NISHTO ne stava. Drug e vaprosa dali ne se spekulira sas vremeto za beta testvane, no ne mi se viarva i za tiah e dalavera da imat takova zivotno - bur vutreshen transfer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted March 27, 2003 Share Posted March 27, 2003 Shte stane shte stane i kato se vurna ot USA taq esen vsichko da e gotovo Samo edno neshto se chudq, ako localniq download se uvelichi, to shte stane li sushtoto s localniq upload? Shtoto togava veche mojem da napravim warez.ru po golqm i ot FTL-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 27, 2003 Share Posted March 27, 2003 Samo edno neshto se chudq, ako localniq download se uvelichi, to shte stane li sushtoto s localniq upload? Shtoto togava veche mojem da napravim warez.ru po golqm i ot FTL-a Разбира се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted March 27, 2003 Share Posted March 27, 2003 Dreamer i furiozo ako go napravite po skoro tova 6te imate edna ogromna po4erpka ot men , az po princip sam optimist taka 4e viarvam 4e 6te stane v skoro vreme ,i 6te go napraim wareza zlaten When is done,malko tajni misli vkarah ama niama ni6to jivota prodaljava ARE PIECE FOR ALL AND ENJOY OF LIFE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 27, 2003 Share Posted March 27, 2003 zag, аз не работя в Евроком за да направя каквото и да е... мога да помагам само с uploads и donwloads (хех) и от време на време като ви давам малко (вътрешна) информация Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted March 27, 2003 Share Posted March 27, 2003 Ti si to4en ,no naistina ne moga da razbera evrocom za6to ne napravi da imame pone 100kb/s kam wareza,ot edna strana rzbiram sa6to triabvat mnogo resursi i tehnika,no kat se zamislia vsi4ki drugi imat takava vrazka,taka 4e ne e ne6to nenormalno za realizacia ,ina4e naistina 6te se zaradvam mnogo ako stane pone 100kb/s vrazkata 6toto sega e ujas .nali ti kazah vii admiinite ste to4ni ama ima v evrocom takiva laina 4e.......ne mi se govori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted March 27, 2003 Share Posted March 27, 2003 zaq, tva deto go kaza e tochno ot tipa "ama dobre, az razbiram che A=B, ama zashto A trqbva da bude ravno na B" ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted March 27, 2003 Share Posted March 27, 2003 Az si kazvam mnenieto,prosto taka mislia Tova deto go kaza be6e super sme6no A=B Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted March 28, 2003 Share Posted March 28, 2003 Dobre haide obiasnete mi kak moje tapite im zali na evrocom da imat 2MB/s vrazka s lokalnia server a nie potrebitelite ne.Zna4i te si go imat oborudvaneto ot sumati vreme i e napalno vajmojno.problema e 4e naistina ne iskat da pusnat i na abonatite takava vrazka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xway Posted March 28, 2003 Share Posted March 28, 2003 Специално за залите се съмнявам да имат толкова "бавна" скорост при положение, че са вързани директно към оптичното трасе - 100 mbit/s ~ 9-10 mbytes/s. Всичко е въпрос на технологии и оборудване - не може да се прави сравнение между скорости които се постигат при оптична връзка и при кабелен модем - http://evrocom.net/bg/technology/index.html - тука има малко информация за това какво ползваме ние домашните потребители, добре е все пак да се прочете малко преди да се задават въпроси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted March 28, 2003 Share Posted March 28, 2003 Ami da ti kaja edna zala ot 10-na kompa ima okolo 50 k upload i okolo 500 k download, kato v tova tvyrdenie sym 110 % siguren. Ako kato kazvate 4e drugite dostav4ici predlagat 100 k kym lokalnite si serveri, ne trqbva da zabravqte 4e te imat v pyti po-malko useri ot evrokom i im e mnogo po-lesno da dostavqt takyv trafik. Zna4i ne znam kakvi ma6ini izpolzvat evrokom za warez.ru no moga da vi kaja 4e ot PC pri laboratorni usloviq moge da se to4i s do 10 MB/s ,i tyj kato se symnqvam evrokom da si izpolzvat sunovete za servera izliza 4e ne mogat da uvili4at tolkova lesno trafika kym warez.ru Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 28, 2003 Share Posted March 28, 2003 Pri vsichki sluchai trafika kam warez.ru moze da bude uvelichen mnogokratno. Vaprosa e s kolko. Tova "kolko" zavisi ot mnogo neshta. Vaznoto e che Evrokom sa se hvanali da rabotiat po vaprosa (ili pone taka tvardiat), koeto oznachava che moze i da ni "ogree" nas obiknovennite potrebiteli. Mislia che kolkoto i da uvelichat trafika kam lokalnia sarvar nie vse ste sme "na dalavera". Koeto estestveno e i v tehen interes, zashtoto tozi lokalen trafik za ISP-to e bezblaten, a tozi navun e platen. Tova oznachava che kolkoto e po-pulen warez sarvara im (saotvetno kam nego ima barza vrazka), tolkova poveche hora ste tochat ot nego i tolkova po-malko hora ste se roviat navun za kakvoto i da bilo. Suotvetno na samite Evrokom ste im izliza po-tunko, tochno zatova smiatam che tvardenieto che ste uvelichat trafika kam lokalnia sarvar e viarno i ste go ima skoro (ili ne mnogo skoro). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 28, 2003 Share Posted March 28, 2003 Днес си говорихме с furiozo по темата и както го изложи той стана ясно, че нещата въобще не са толкова розови. Е, да... може да се увеличи многократно, но за брой юзъри, които се броят на пръстите на 2-те ръце... иначе е абсурд всеки да има луди скорости към wareza. Както аз и furiozo казахме нееднократно всичко това, което се очаква е единствено добри пожелания, а какво ще стане със сигурност никой не знае. Не очаквайте прекалено много за не бъдете разочаровани. Въобще не очаквайните нищо за да бъдето изненадани приятно ако стане нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 28, 2003 Share Posted March 28, 2003 Виждам, че дискусията по въпроса се рзгаря, но не мога да рабера защо всичко се върти около warez.ru. Момчета, толкова ли е ограничен света (т.е. интернета) - вие май съвсем забравихте, че основното на подобни мрежи е доставянето на ИНТЕРНЕТ капацитет. Като занимаващ се професионално с мрежови технологии мога да кажа, че наистина има технически възможности за по-бърз локален достъп, но все пак мисля, че основно клиентите на Евроком в по-голямата част се интересуват повече от интернет достъпа. Не си мислете, че щом някой не участва във форумите на wareza, значи не съществува. Има доста сериозни корпоративни клиенти, които даже не знаят (пък и не ги интересува) съществуването на warez.ru. Не ме разбирайте погрешно - просто си мисля, че твърде много взе да се изтъква "нуждата" от сайт като warez.ru, едва ли не цялата мрежа на Евроком работи за това. Сигурен съм, че колегите от Евроком ще направят нещо и в тази насока, независимо, че понякога се наблюдават наченки на "синдрома на монополиста" ( не се засягайте). Потребител съм както на кабелен, така и на оптичен достъп до мрежата на Евроком и трябва да ви кажа, че не е кой знае каква "манна небесна" да сваляш филми за 10 мин. (по оптиката), така, че основното винаги си остава пълния достъп до интернет - не забравяте, че има и такова "нещо" Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted March 28, 2003 Share Posted March 28, 2003 Az kakto kazah i po nagore,ne se nadiavam tova da stane s vrazkata,za6toto tova ne v interes na evrocom, na evrocom e celta da smu4i na userite $$$$,a ne gi interesuva upgrade na tehnikata primerno da se uveli4i vrazkata kam wareza.tva tuk si govorim samo ina4e tova deto si go mislim,niama da stane posmartno.A vii useri prodaljavaite da me4taite za po dobra vrazka me4tite sa hubavo ne6to,a 6tom sa svarzani s evrocom zabravete prosto .Koito iska daje moje da se obzalojim 4e tova koeto iskame niama da stane taka 4e seki po patia si,postarumo HAVE A NICE DAY(useri) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 28, 2003 Share Posted March 28, 2003 zag, ако продължаваш да говориш по тоя начин - да пишеш неконкретни глупости и когато те помолят да кажеш нещо конкретно да се правиш на невидял - няма да бъдеш на особена почит. Според тебе (щото нали си наясно с нещата) защо Евроком няма проблем да пусне високи скорости и ако е така как техниката не ги ограничава? Чакам да обясниш каква техника използват/имат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 29, 2003 Share Posted March 29, 2003 trqbva da se suberem tuk vsichki useri i da dadem predlojenieto na nqkoi ot evrocoma Savetvam te da napravish miting protest pred partiiniqt dom moje i da ti obarnat vnimanie....NE...shto ne napravite podpiska ? ili ne ne zaplashte shefa ? DA...taka nai dobre i po T2 shte vi dadat...I kakvo znachi che izkash max vraska za filmi ? ne izkash li za igri ? kvo...NE ? hah shto be ? izkai shte ti dadat... ne be sq seriozno az se obadih i im kazah "Sh...ne sa izalgaite be...pusnete mi malko po barza vrazka" i te mi kazaha "gotovo" i mi pusnaha 2MB v stotna ! taka che vratni edin telefon....te samo tva chakat obajdash se i si pusnat.... BTW shto ne se zapishesh v vechernata gimnazq ? Ot tam vse genii izlizame Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted March 29, 2003 Share Posted March 29, 2003 Awe Dreamer nedei da vika6 na 4ernoto bialo,estestveno e kat raboti6 za tiah da gi 4etka6, ama sia az govoria v realna gledna to4ka ..........i ne da govori6 gluposti...."po4it".... P.S. "BTW shto ne se zapishesh v vechernata gimnazq ? Ot tam vse genii izlizame " Zgan kaji kade e taz gimnazia vednaga idvam brato,samo kaji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 29, 2003 Share Posted March 29, 2003 Awe Dreamer nedei da vika6 na 4ernoto bialo,estestveno e kat raboti6 za tiah da gi 4etka6,ama sia az govoria v realna gledna to4ka ..........i ne da govori6 gluposti...."po4it".... zag, ти нищо не отбираш. Пак бягаш от обясненията ... явно само говориш без да знаеш абсолютно нищо. По-добре недей да постваш, че дискусията само ще се изроди с твоите глупости. P.S.: Ти въобще четеш ли какво пиша в постовете? Колко пъти трябва да повтарям, че нямам никакви взаимотношения с Евроком, освен клиентски (ползвател услуга - интернет). Работя само за себе си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 29, 2003 Share Posted March 29, 2003 Toia pak..... Dreamer ne sa prai be poredi haivancheto s barz net...bachkash v evrocom [interesno kak do sq ne sam go razbral...super kushe si nishto ne spodelqsh] posle mini prez nas i mi opani edna optika...ma nqaa sa praish ! P.S zaq....podai molba da uvolnqt Dreamer ! ne si varshi rabotata ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted March 29, 2003 Share Posted March 29, 2003 Awe Dreamer nedei da vika6 na 4ernoto bialo,estestveno e kat raboti6 za tiah da gi 4etka6,ama sia az govoria v realna gledna to4ka ..........i ne da govori6 gluposti...."po4it".... zag, ти нищо не отбираш. Пак бягаш от обясненията ... явно само говориш без да знаеш абсолютно нищо. По-добре недей да постваш, че дискусията само ще се изроди с твоите глупости. P.S.: Ти въобще четеш ли какво пиша в постовете? Колко пъти трябва да повтарям, че нямам никакви взаимотношения с Евроком, освен клиентски (ползвател услуга - интернет). Работя само за себе си... Pi4 absolutno vsi4ko mi aisno kato bial den,ok niama da postvam poce4e v taia tema,za6toto kakvoto imah da kazvam go kazah ve4e. "че дискусията само ще се изроди с твоите глупости" Vikam da ne po4vame da se obijdame,kakvo 6te kaje6 admine "podai molba da uvolnqt Dreamer ! ne si varshi rabotata" Tuk si prav Zgan ama nekai jivei mom4eto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 29, 2003 Share Posted March 29, 2003 Pi4 absolutno vsi4ko mi aisno kato bial den Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted March 29, 2003 Share Posted March 29, 2003 Basi samo se zaqjdate mama mu *****. Furiozo, imam samo edin vupros. Vruzkata kum warez.ru bi trqbvalo da stane pone kolkoto obiknovenata na zlatna tarifa nali? Vse pak e gore dolu dostatuchno da e tolkova, kum 50k, a puk i sega si go praktikuvat horata sus zlato... tova pone moje da stane nali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.