KraSezZza Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Наскоро забелязах, че с всеки изминал ден ми се губи памет в C-то, където съм инсталирал Windows XP SP3 (Release: January 2009). По принцип знам, че става така от System Restore и даже винаги след преинстал, го изключвам. Преди около седмица си преинсталирах XP-то, защото ми се беше напълнило C-то. Инсталирах му всичките нужни програми и след като бях готов, имах заето място само 4,5 ГБ... С всеки изминал ден гледам мястото в C и виждам че ми взима по 500 МБ на ден, буквално от нищото!!! Ъпдейтите са изключени, не съм инсталирал повече програми, но заетото място продължава да расте и расте! Преди не ми е ставало така, сега незнам защо след втори пореден преинстал се случва това?! Разтърсих се в нета, попитах Гугъл, но не намерих конкретен отговор. Ако някой колега от форума знае как се оправя този проблем да пише, ще съм много благодарен Не е работа да преинсталирам ОС всеки месец само заради такова нещо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Виж %TEMP%, да не би някоя програма да е лийкнала и да пълни с временни файлове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Отчасти при мен се появява същия проблем с Windows XP SP3. Това ми се случва с .exe файловете например. Когато изтрия .exe файл (отива в Recycle Bin после го изтривам и от там) все едно че този файл не се е изтрил, т. е. не се е освободило място на хард-а. Имам инсталирана програмата TuneUp Utilities и там опция TuneUp Shredder - за изтриване на файлове. По този начин като трия .exe файлове наистина се изтриват и се освобождава място на диска. Това е решение, което съм намерил в моя случай. На мен също ще ми е интересно по-общо решение на подобен род проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted March 28, 2011 Author Share Posted March 28, 2011 Виж %TEMP%, да не би някоя програма да е лийкнала и да пълни с временни файлове. Колега, проверих преди малко в темп папката и там имам само 40 МБ файлове, така че се съмнявам да е от нея... В момента имам 2,32 ГБ отгоре "от нищото"! sheep, отдавна не ползвам подобни програми, иначе преди време на стария комп имах. Сега ще пробвам пак с тая програмка, дето казваш Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Ами тогава първия момент е да установиш къде се трупа и губи мястото (коя директория). Накрая е почти сигурно че ще се плеснеш по челото и ще се засмееш колко е тъп проблема, кой знае коя програма мизерства, и сигурно е въпрос на някоя опция. (Не е ли време да зарежеш ХР-то?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted March 28, 2011 Author Share Posted March 28, 2011 (Не е ли време да зарежеш ХР-то?) Имам инсталирани Уиндоус 7 и Уиндоус ХР на компа, ползвам ги и двата за различни неща... ХР не бях използвал от 2 години сигурно! Но на скоро ми потрябва, пък и не е чак толкова лоша ОС Относно проблема - ще се разровя още малко и като разбера какво е, ще пиша в темата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 iztegli si programata Tree Size i vij koia papka kolko e goliama i kadeto ima mn izlishni raboti gi triesh Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Накрая е почти сигурно че ще се плеснеш по челото и ще се засмееш колко е тъп проблема, кой знае коя програма мизерства, и сигурно е въпрос на някоя опция. ДА! Прав беше колега, оказа се нещо, което го знам по принцип, но тъй като от много време не бях ползвал ХР-то съм го забравил... pagefile.sys!!! Беше ми глътнал към 3 ГБ и явно е продължавал да расте :D Преди години го правех много по-малко като размер, защото нямах много РАМ и затова е полезен тоя пейджфайл. Иначе сега когато имам 4 ГБ РАМ, направо го изключих iztegli si programata Tree Size i vij koia papka kolko e goliama i kadeto ima mn izlishni raboti gi triesh А на теб колега, ти благодаря за идеята, точно с тази програмка установих за pagefile.sys Благодаря ви отново на всички за помощта! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Да ама за да е растял прогресивно, имало някаква причина. Той расте когато не стига паметта за нещо, и се свива при рестарт. Аз лично тоя файл винаги го задавам с фиксиран размер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.