Mepho Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Здравейте. Извинявам се за неясното заглавие. Трябва ми помощ с избора на интернет. В момента съм на визио и не съм доволен прекъсва и днес имах проблеми с кабела не за първи път. От споменатия 25 мегабита (~3МБ) в брошурите им получавам едва 200 кб развива се реално 3 МБ след 2 до 5-6 сутринта. Трябва ми помощ в избора на интернет който да отговаря на следните неща: възможно минимално прекъсване и проблеми с трасето реално статично IP възможно максимален UPLOAD и DOWNLOAD (upload за предпочитане, поради многото connect и трафик) парите не са от значение също така и това дали е кабел/сателит. В момента обмислям вариант да поръчам cooolbox office free , но дочух че имат също доста проблем с uptime-а. Благодаря ви предварително за отделеното време и помощ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 . . . В момента обмислям вариант да поръчам cooolbox office free , но дочух че имат също доста проблем с uptime-а. Какво точно си дочул? Служебно ползвах две години Office Wi-Fi, а вече повече от година - Office Free. Вкъщи съм на Trio Standard. И на двете места е . . . бетон. Постнал съм не малко скрийншотове. Ето още един за uptime-a. EDIT: Сетих се да добавя още нещо. Преди време, за около 4-5 месеца, фирмата ни се местеше и на двете места имахме интернет от Cooolbox. Постигал съм 70-80 Mb/s криптиран, VPN трафик между двете точки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Нямаше ли вече тема за избор на доставчик? Иначе Langame (AngelSoft) отговаря на условията ти - за доста по-малко пари от кулбокс, имаш реален статичен адрес! И отлични скорости. Все пак най-важното е къде се намираш и кой има покритие там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Ако попрочетеш малко темите ще забележиш, че в момента двата доставчика с най-малко проблеми са N3 и Coolbox. Все пак както те посъветва tedy първо виж кой има покритие при теб и чак след това може да коментираме Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Абе не че се докачам, ама как изчисли, че са тия с най-малко проблеми? Не виждам методология или параметър, по който от темите може да се забележи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Щом като искаш ще ти кажа, но това ще ми е последния пост в тази тема! Евроком/близо или там както се казват - трима познати бяха на този доставчик и тримата с големи оплаквания (единия нямаше интернет по 7-10 дена) в крайна сметка двама от тях минаха на N3 и от тогава забравиха какво е да ти прекъсне интернета било то за 1-2минути или за дни. Третият е с договор към ЕК, но като изтече и той ще се разкара. ЛанГейм/Ейнджълсофт или там както се казват - тук имам най-малки впечатления, тъй като имам само един познат на този доставчик, но самият факт, че преди около 2 месеца 2-3 дена го държаха без интернет обяснявайки му, че проблемът е при него може да говори само по себе си колко са кадърни. БТК - тука е достатъчен един поглед на темата затова няма да се впускам в подробни обяснения какви са техните проблеми. Нетгруп/Булсат - тук също мисля, че ще се съгласиш с мен, че вече мрежата им е капут. N3 - мога да напиша само плюсове, но няма да го правя, тъй като съм им абонат и би било малко пристрастно. Да кажем просто, че мрежата им е стабилна колкото на бившия ЕК с кабелните модемчета А да и (поне в моя район) всички кабели са под земята Coolbox - Правя си изводи за качеството им от хора, които пишат във форума, и то от точно определени хора, за които знам че мнението им е обективно. Единствено Lucky е недоволен от тях, което ме навежда на мисълта, че не всичко е толкова перфектно при този доставчик. Така че, Mepho, ако имаш възможност да пуснеш Coolbox или N3 не се чуди - всичко останало би било компромис Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Щом като искаш ще ти кажа, но това ще ми е последния пост в тази тема! ЛанГейм/Ейнджълсофт или там както се казват - тук имам най-малки впечатления, тъй като имам само един познат на този доставчик, но самият факт, че преди около 2 месеца 2-3 дена го държаха без интернет обяснявайки му, че проблемът е при него може да говори само по себе си колко са кадърни. Coolbox - Правя си изводи за качеството им от хора, които пишат във форума, и то от точно определени хора, за които знам че мнението им е обективно. Единствено Lucky е недоволен от тях, което ме навежда на мисълта, че не всичко е толкова перфектно при този доставчик. Така че, Mepho, ако имаш възможност да пуснеш Coolbox или N3 не се чуди - всичко останало би било компромис По-скоро Кулбокс, би било компромис.;-) Точно пък за ЕйндълСофт, супер стабилни са! И само за справка, да не кажеш че си измислям, виж откога в темата за LanGame, не е писано за проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 По-скоро Кулбокс, би било компромис.;-) Точно пък за ЕйндълСофт, супер стабилни са! И само за справка, да не кажеш че си измислям, виж откога в темата за LanGame, не е писано за проблеми. Но пък какви неща пише Потвърждавам, съпорта е като събрани от гората. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Но пък какви неща пише Нещо не мога да схвана целта на поста ти? Но пък какви неща пише Това, че проблема че бил в мен, а съм си мислел че е при тях и съм си изразил яростта, не виждам какво толкова. Да, съпорта не е толкова любезен, спор няма, но нета е желязен, не ме интересува, какво съм писал преди. Айде, сигурен съм че ако се поровя, мога и аз да изкарам някакъв твой цитат. Качеството на нета, няма много общо с това, колко е възпитан човек "X" от съпорта. Случвало ми се е да ми се държи неприличен тон по телефона, защо се обаждам за проблем и т.н., но това беше преди, та във връзка с това, бях написал въпросното мнение, но забележи че пиша за СЪПОРТА, а не за нета! А и като гледам колко оплаквания и има от страна на Кулбокс... Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 . . . Да, съпорта не е толкова любезен, спор няма, но нета е желязен, не ме интересува, какво съм писал преди. . . Може и да не те интересува, но нали написаното от теб (при това доста скоро) остава: тарифа - ТРИО СТАНДАРТ трекер - http://hdclub.org Международни, симетрични скорости без коментар Сега го свалям, но аз съм на ЕйджълСофт 20лв. тарифа и досега вече 1 час и 30 минути го тегля със скорост не по-голяма от 2MB. И обърни внимание, че тези скрийншотове са от "домашна тарифа", а при Office Free нещата са още по-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Може и да не те интересува, но нали написаното от теб (при това доста скоро) остава: И обърни внимание, че тези скрийншотове са от "домашна тарифа", а при Office Free нещата са още по-добре. Още ли се чудиш за какво да се хванеш...Май си заслепен. За мен няма значение само скорстта, важна е стабилността на нета. Аз бях достигнал скорост от 5 МБ, но когато се кънектнах към повече пиъри, при това за тарифа от 20лв.! Ако бях на 35, както ти, сигурно 10MB/Sec не ми мърда! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 plameni, Кулбокс за колко лв ще ми дадат реален СТАТИЧЕН ИП адрес, амиго? Аз лично не съм твърдял никога, че Кулбокс са по-зле от Енджълсофт или нещо такова генерализиране. За мен лично ако имам избор, между двете бих избрал вторите. За по-малко пари получавам 11МБ/с и статичен ИП адрес, като второто силно накланя везните. Съпорта да, не е на нивото на Кулбокс, обаче има друг момент, който силно притеснява не само мен - няколко човека с проблеми има в тяхната тема, и въпреки ужасно учтивия съпорт виждаме как месеци наред не можаха да изчистят проблемите - дали при тях, дали при абоната са проблемите. Това за мен лично е плашещо. Винаги просто съм бил против да се прехвалва до небесата един, и да се хули друг, просто за спорта. Защото подозирам някой ще ме нарече хейтър . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Единствено Lucky е недоволен от тях, което ме навежда на мисълта, че не всичко е толкова перфектно при този доставчик. Айде сега ме намесихте мен... Нека занапред да не ме споменавате във връзка с който и да е интернет доставчик! Благодаря!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 От около малко повече от половин година съм към N3 до сега нета съм го хлашал 1 път да спре за няма и час. Каква беше причината нямам идея не ме и интересува. Ако се търси стабилност нета е достатъчно стабилен. Скоростта също ми е достатъчна, преди това бях на Нетгруп към които имам добри впечатления но после към Булсат само лоши. Пред половината време нямах нет. Обикновенно имах 3 дни нет 5 нямах. Пълна скръб, чак като се сетя ме хваща яд че им платих за тая пародия на нет и не се прехвърлих по-рано. Към евроком съм бил преди повече от 5-6 години, тогава бяха пълна скръб сега доколкото съм чел положението е пак същото. За мен или ЕнджълСофт /имат приимуществото че ИП-то е статично/ или Куулбох или Н3. За послените 2 не знам как седи въпроса със статичното ИП и как се плаща за такова иначе и 3 доставчика са достатачно стабилни за мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Кои доставчици имат поритие при теб? Ако ни кажеш, мисля че ще ни бъде по-лесно да ти помогнем да вземеш правилното решение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 tedy, много съм далеч от идеята да пея химни във възхвала на който и да е доставчик. Ако на някой му се занимава да следи и чете постовете ми, особено в другия форум, няма как да не види, че съм един от най-много критикуващите някои услуги на оператора. Съгласен съм, че има и по-евтини решения, но Mepho ясно е написал "парите не са от значение". Необходимо ли е да изброявам всички предимства на тарифата Office Free, идващи от технологията на пренос и допълнително включените екстри? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.