itanium Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Въпросът ми е дали трябва да се инсталлират всичките 5 диска или инсталацията е 3 диска, както на другите дистрибуции на линукс Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Posted July 5, 2004 Author Share Posted July 5, 2004 ami to si pishe i ne e kakto na drugite distribuciiprimerno slack-a e na 1,2 diska Да то си пише че е 5CD Обаче преди време си записвах Mandrace 9,0 ако не се лъжа пак имаше 2 допълнителни диска към стандартните 3 но аз си я инсталирах от 3-те Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Posted July 5, 2004 Author Share Posted July 5, 2004 не аз има предвид че пише колко от тя 5 цд-та ти требват Godfather ме убеди че Fedora core2 ще ми върви добре, така че него ще си инсталирам, благодаря все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 Авееее пич, няма к`во да се притесняваш . Сваляш си SuSE 9.1 записваш дисковете. Буутваш от CD-то и почва инсталацията .По defaults мисля, че са нужни само първите 2 или 3 диска . И к`во питаш толкова. Пускаш и почваш да четеш то всичко си е написано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted July 18, 2004 Share Posted July 18, 2004 Специално за SuSE 9.1 в началото на инсталацията след hardware detection-а си избираш какви пакети да инсталираш. Не е изключено да се окаже /ако свалиш само 3-те диска да кажем/, че някой пакет, който си избрал го има на 5-тото cd и просто изгаряш. Затова най-добре свали и 5-те диска. На 4-5 диск има полезни пакети от рода на p2p програми и library-ta, които може да си свалиш и по-късно, но защо да се мъчиш да ги инсталваш след това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted September 11, 2004 Share Posted September 11, 2004 Как да пусна този линукс-Suse 9.1 .Когато го нсталирам иска username с password.Някой ако знае как да се регна моля да каже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 11, 2004 Share Posted September 11, 2004 Потребителя е root а паролата е както си я задал при инсталацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted September 11, 2004 Share Posted September 11, 2004 Потребителя е root а паролата е както си я задал при инсталацията. <{POST_SNAPBACK}> Благодаря много сега ще опитам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted October 18, 2004 Share Posted October 18, 2004 Тва suse при мен много странно се държи, при install ми разпознава ntfs дялове като linux native (?). После като тръгне X ми изсипва с каруцата една купчина грешки на kde. Като се опитам да си сменя резолюцията X не тръгва и трябва да си връщам старата кнфигурация, след като си инсталирах нов видео драйвер на nVidia, пак проблеми - няма 3D, пак не може да се сменя резолюцията, X-a нещо му става от време на време и почва да swap-ва мощно без никаква причина и да работи супер бавно. Честно казано до сега бях с fedora, и никога не съм имал такива проблеми, видях го suse в един приятел и реших да го пробвам, но поне за мен се оказва по-сложно да го подкарам както трябва отколкото fedora (не че съм се занимавал много). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted October 18, 2004 Share Posted October 18, 2004 Тва suse при мен много странно се държи, при install ми разпознава ntfs дялове като linux native (?). После като тръгне X ми изсипва с каруцата една купчина грешки на kde. Като се опитам да си сменя резолюцията X не тръгва и трябва да си връщам старата кнфигурация, след като си инсталирах нов видео драйвер на nVidia, пак проблеми - няма 3D, пак не може да се сменя резолюцията, X-a нещо му става от време на време и почва да swap-ва мощно без никаква причина и да работи супер бавно. Честно казано до сега бях с fedora, и никога не съм имал такива проблеми, видях го suse в един приятел и реших да го пробвам, но поне за мен се оказва по-сложно да го подкарам както трябва отколкото fedora (не че съм се занимавал много). <{POST_SNAPBACK}> Kak da e, opravix videoto, ama zvuk iok - ima ama izliza nqkvo brymchene i se otkazvam, baxti suse linuxa, sha si shpora s fedora, pone sam i sviknal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted October 18, 2004 Share Posted October 18, 2004 Дам и аз подобни проблеми имах. Еми истината е че SuSE си е за десктоп. Не барай много .conf файловете ша доомажеш всичко. Ако продължаваш да се мъчиш може и да го настроиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted October 20, 2004 Share Posted October 20, 2004 probval sam edno suse i s iskliu4enie na tova 4e ne bqh ispolsval nikoga Linux nqmah problemi .samo deto monitora mi e tup i nese raspozna ta imashe malko problemi s msndreka nqmah svuk no popitah google i to dade otgovor sega nqma svuk samo na filmite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 24, 2004 Share Posted October 24, 2004 Използвам Mandrake от близо 4 години.. Чесно казано до сега не съм имал проблем който да не мога да реша по него Не знам какво го хвалят това SuSE, и аз си свалих release-а от data.bg SuSE 9.1Pro.. Само че първо е бъгово.. второ не искаше да ми пусне звука гадината.. След 30 минутно ровене в google.com, оправих звука.. само че се оказа че всеки път като се log-на трябва да се logout-вам наново, за да се рестартира X-а, и да ми работи звука пак.. Е, да.. ама НЕ! Шибнах си Mandrake-a пак... 10.0 и заспа.. В момента обаче карам на WinXP заради игрите.. Поправка: имах един проблем който е бъг в KDE-то с който не можах да се преборя.. Когато минимизираш ХММS-а, playlist-ата и еквалайзера остават.. все едно са отделен джам, но не са.. след като четох-четох, се оказа че било бъг в KDE-то, защото не третирало както трябва child джамовете на XMMS-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Искам да иснталирам Suse 9.1Pro от харда дирекно без да го качвам на CD-та. Някой има ли идея как да си направя дискета за да бутна от нея и да кажа че ще инсталирам от харда. Търся някакви хелпове ама не намирам за това Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 SuSE 9.1 е супер,само където не може да се подкара кабелен модем на УСБ. иначе тва сусе нямаше да го оставя на мира ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 SuSE 9.1 е супер,само където не може да се подкара кабелен модем на УСБ. иначе тва сусе нямаше да го оставя на мира ... Има разлика между това Suse да не може и съвсем друго ти да нямаш тези възможности. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Опитах почти всичко + помоща на някои хора от този форум... не става.Дори четох в официалния форум на дистрото и там хората си казват че не става.Сусе не пбича УСБ кабелни модемчета.Ти ако може да ми помогнеш ще съм много доволен и ти избираш каде да пиинем по нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 29, 2004 Share Posted October 29, 2004 Компилираш ново ядро с поддръжката на usbnet, modprobe usbnet. Това пробвал ли си го? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 29, 2004 Share Posted October 29, 2004 OT: SuSE 9.2 is coming to warez.ru Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted October 29, 2004 Share Posted October 29, 2004 Компилираш ново ядро с поддръжката на usbnet, modprobe usbnet. Това пробвал ли си го? <{POST_SNAPBACK}> Точно това опитах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted October 29, 2004 Share Posted October 29, 2004 Компилираш ново ядро с поддръжката на usbnet, modprobe usbnet. Това пробвал ли си го? Kogato polzvah SuSE 9.1 togava preminah ot USB na LAN i ne sujeliavam. I az sum probval tezi moduli. Dokolkoto si spomniam kato zarejdah tezi moduli v dmesg mi izpisvashe neshto ot sorta na usb timed out. Vuprosut beshe che togava prosto otkaza da zahape net-a . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.