deus_pld Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Колеги, появи ми се следния проблем в лаптопа: след един лек инцидент (компютъра се отзова в опасна близост до мястото на разливане на една чаша уйски и е възможно част от него да е попаднало вътре ), клавиатурата започна да се държи странно: при натискане на бутона с буквата "н" излиза "н6". Също става при натискане на бутона "6". При натискане на "б" излиза "б5". Същото излиза и при натискане на "5". При натискане на "-" излиза "=-", при натискане на caps lock излиза Ч, при повторно натискане- ч. Въпроса ми е къде да търся проблема: в свързващите кабели на клавиатурата, в самата клавиатура, или пък проблема може да е съвсем другаде, а също и дали мога да направя нещо сам, или обезателно ще се ходи в сервиз? Питам, защото слабо разбирам от хардуер, пък искам да съм горе-долу наясно с проблема, преди да ида в сервиз, за да не ме правят на маймуна там. Лаптопа е HP Pavilion dv5. Мерси предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Можеш. Проблема явно е в самата клавиатура. Извади я и я разглоби. Измий добре с вода и изчай задължително да исъхне добре и да няма вода никъде!! След като си сигурен я сглоби и я сложи пак. Би трябвало да намяш проблеми след това Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 az sam hvashtal edin virus kadeto razmestva bukvite i ne izliza tova koeto natiskash taka che predi da razglobiavash skanirai s niakolko antivirusni parvo Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Много се надявам че бързо след това си изключил машината и си извадил батерията. Важно е да изсъхне хубаво преди да го ползваш пак. Ако лепне - измий я. Ако не - свиркай си. Но важно е преди да го ползваш отново лаптопа да е напълно изсъхнал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pAbLo_ Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Ако разлива е бил в района на бутона FN очевидно се включва сам. На моя ACER цифровата клавиатура е в този диапазон,така че огледай там какво е положението Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted March 22, 2011 Author Share Posted March 22, 2011 Проблема е разрешен, била е влязла течност между пластовете на клавиатурата. Мерси за съдействието Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.