Jump to content
BulForum.com

DJ's, Producers, Musicians:

vinyl_master

Recommended Posts

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

От известно време се интересувам от DJ stuff. Имам доста добри идеи в главата и усет към музиката, а и голяма амбиция да започна да правя хубави миксове, ремиксове и т.н. Досега правих опити на Tracktor DJ, Hip-Hop-а и последно на Cubase SX, но като цяло съм новак а последната изобщо не ми се струва да е за новаци. Интересно ми е вие - начинаещите или опитните DJs какви програми използвате. Ако може да ми препоръчате някоя приятна за работене програма, опростена, колкото да започна сериозно от нещо. Приемам и всякакви съвети, пинизи и т.н

Голямо благодарско на vinyl_master!

От известно време се интересувам от DJ stuff. Имам доста добри идеи в главата и усет към музиката, а и голяма амбиция да започна да правя хубави миксове, ремиксове и т.н. Досега правих опити на Tracktor DJ, Hip-Hop-а и последно на Cubase SX, но като цяло съм новак а последната изобщо не ми се струва да е за новаци. Интересно ми е вие - начинаещите или опитните DJs какви програми използвате. Ако може да ми препоръчате някоя приятна за работене програма, опростена, колкото да започна сериозно от нещо. Приемам и всякакви съвети, пинизи и т.н

Голямо благодарско на vinyl_master!

Правилно....SX изобщо не е за начинаещи...всъщност тя има съвсем друго предназначение.

Ако търсиш най-точното симулиране на DJ оборудване, "Трактор"-ът е добър избор. Ако ти се занимава с композиране с готови фрази + още доста екстри, Fruity Loops е изключителна подходяща за целта. Саундът, който излиза от нея е много добър (дори и за моите изисквания... :P ....въпреки, че не работя с нея), има много улеснения за пестене на време при композирането, в нея могат да се интегрират доста VST-i (виртуални инструменти) и наблюденията ми са, че почти всеки, който работи с нея е доволен от възможностите й.

Друга програма за работа с loop базирани семпли е ACID (с тази съм правил някои неща). Също има доста улеснения, но като интерфейс и предназначение доста се разминава с FL.

Има и още програми, подходящи за начинаещи....E-JAY е една от тях, но така и не успя да придобие популярност.

Абе хвани една, дето най ти допада като начин на работа и си готов. Все пак в композирането и миксирането човекът играе главната роля, а останалото са само помощни инструменти, които му помагат да свърши това. :)

Дам относно fruity loops'a а и не само при нея могат да се интегрират VSTi & DXi plug-in'и, с които работата напрво си е доста по лесна и звука никога не е бил такъв. Преди 2 дена се отвори една тема, в която почнахме да говорим за плугините но нещо се обърка и изчезнаха дотса теми, там в нея бях споменал аз какви плугини ползвам:

LinPlug: - ..Albino, Saxlab, Octopus,

Applied Acoustic Systems - Ultra Analog, Tassman, Lounge Lizard

Synthesizer Laser Blade

Synthepolis nrg-A

Novation V-Station

Mopis

Rob Papen Blue

Virsyn TERA

reFX Vanguard

Synapse Audio Hydra ..и още има :)

Ето и започнати проекти с погоре опоменатите плугини:

Авторско

Ремикс на Randy Katana - In Silence

small.gif

Натиснете върху снимката за да стане по голяма

• 1 month later...

hypercube_big.gif

Подвизавам се под псевдонима Hypercubе и създавам (или поне се опитвам) алтернативна електронна музика, без да се ограничавам в конкретен стил. Не целя да създам нещо което да се хареса на Вас, а по скоро нещо като за мен си. :devil Все пак пускам темата.. поради това че получих един-два положителни отзива, въпреки че като цяло ми е все тая... (ок стига съм приказвал)

Download - линк към архива с mp3-ките (192kbps)

Details - за повече информация към отделните парчета

:rolleyes:

Апекс, ще ти скъсам ушите! :D

Какви бози бе, наборе, това са супер неща! Поздравления за всички парчета! Ambienta е особено добър, за Peanuts просто не искам да говоря, това е толкова напред от цялата ни музикална сцена, че просто... Ти да нямаш някакво музикално образование? :wir

Имам малко забележки към acid-а, но предполагам съм малко разлигавен от Analord-овете :P

Изобщо, чудесни неща! Поздравления, впечатлен съм, а не се впечатлявам особено лесно.

Кажи сега на какво си си правил? :D

По принцип използвам всичко от което може да се изкара звук :D въпреки че най-удобно се чувствам с Reason.

Колкото до музикално образование - нямам и грам (то си личи...) просто залагам единствено на слуха и на пробите и грешките.

Acid-а... ако щракнеш на Details ще разбереш, че в процеса на създаването му бях под... ъм... външно влияние :rolleyes:

Хаха, да, четох :D

Reason, хъм! Напънах се да свалям трите диска. Ама sequencera ми изглежда малко дървен... Пък и 10 000gb за нещо без поддръжка на пукнато VST... Аз семпли почти нямам, разчитам на синтезатори или VST-та със банки семпли в тях.

Хармонии малко трудно се правят само по слух, ама пък може да си добре с ушите, аз не съм изключителен слухар. Още веднъж :thumbs-up:

Това е мейл, пратен от администратора на "SONIC - B.A.N.G.! :: Bulgarian Audio Network Guild". Ако това съобщение е спам, съдържа неприлични или други коментари които вие намирате за обидни, моля свържете се с webmaster-а на следния е-мейл адрес:

service@bg-sonic.com

Съобщението пратено до вас:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Трети конкурс на SONIC - B.A.N.G.! за оригинална песен/композиция - Май 2006!

Под наслов "The sound of Spring"

Правила

1. Участие могат да вземат всички любители, ентусиасти и професионални музиканти и автори на музика в България без ограничения.

2. Всеки участник има право да регистрира за участие до 2 произведения.

3. Всяко произведение трябва да съдържа само авторска музика, което изключва създаване преработки или използване на пасажи от вече публикувани/издадени от други автори произведения. Ако произведението е създадено с участието на съавтор, неговото име трябва да бъде задължително вписано в полето за автор при регистрацията. Не се допускат до участие произведения, които са участвали в предходни издания на конкурса.

4. Стилът на произведенията е свободен, като дължината не трябва да надвишава 7 минути.

5. Произведенията трябва да отговарят на следните технически параметри:

- формат: MP3

- максимална честота на компресия: 128kbit (CBR!)

- максимална честота на звука: 44.1kHz

- формат на канали: моно или стерео

- максимален обем: 6MB

6. Ако произведенията ви отговарят на горепосочените условия, в срок до 24 часа от регистрацията им те ще бъдат публикувани в списъка с участници за конкурса, от където всеки посетител ще може да ги слуша Онлайн, както и да ги изтегли.

7. Конкурсът стартира на 01.05.2006г.

8. Крайният срок за регистрация/участие е 15.06.2006г.

Определянето на победилите ще се извърши чрез номинации, по следната схема:

1. Номинирането ще протече изцяло във форума на портала.

2. Всеки, който се включи в процеса на номиниране трябва да изпрати списък от 5 избрани от него произведения, които са регистрирани за участие. Всяко място от 1 до 5 ще даде на съответното произведение определен брой точки. Списъкът се изпраща като лично съобщение до Audiozone или Chipson.

3. Право на глас имат всички регистрирани членове на форума. Автори, регистрирани в сайта, могат също да участват в номинациите, като за целта трябва да направят своя регистрация и във форума.

4. Участниците в конкурса също трябва да подадат своите номинации.

5. Всеки участник в конкурса, който не участва в номинирането или номинира себе си, ще бъде автоматично дисквалифициран.

6. Процесът по номиниране стартира с края на периода за регистрация/участие - 16.06.2006г. и приключва на 30.06.2006г.

Обявяването на победителя ще се извърши на 05.07.2006г.

Датата и мястото за награждаването ще бъдат обявени след официалното завършване на конкурса.

Награда за първо място:

- Професионален мастеринг на произведението победител в конкурса, в елитно професионално студио в Германия: Xarc Mastering, http://www.xarcmastering.com.

- Сертификат за най-оригинално произведение в конкурса.

Допълнителни награди:

- Специален сертификат за песента, получила най-много първи места в номинациите.

- Сертификати за спечелилите второ и трето място в крайното класиране.

- Участниците, заели първите пет места в крайното класиране на конкурса, ще получат безсрочна квота за безплатно публикуване на допълнителни 10 композиции към своите авторски профили в рамките на портала SONIC - B.A.N.G.! Ако някой от класираните на първите пет места автори няма такава регистрация, то допълнителната квота ще бъде активирана едновременно с регистрирането му.

Sonic BANG Team

портал: www.bg-sonic.com

форум: www.bang.bg-sonic.com

Кюри, я се захващай с твойте уарм падове и вкарай якия пролетен бриз :)

Ся ша са помъча да напраа и аз нещо чилаутско.

Хаха, аз имам само две завършени и и двете са чилаутски :)

Ама ендото свършва доста екс абрупто, може да попипна още малко другото.

Хм.. абе и аз съм регистриран в соник-банг форума (въпреки че само чета) и получих email-а ама нещо се чудя има ли смисъл да се пробвам и аз. Макар че.. може и да се опитам да врътна някое парче до 15-ти юни.. че с тия до момента не мисля че мога да участвам.

Вие какво смятата де правите, нещо по-конвенционално или ще експериментирате?

edit: или пък.. те нали дават 2 парчета... едното ще е по-стандартно колкото да се прилъжат съдиите, а в другото ще дам воля на въображението.

edi2: малии.. конкуренцията е жестока :(

Я чуйте...

Бърже го скалъпих, дали сам на прав път..дали звучи пролетно :)? а и несам го пускал на боксовете, че късно стана :)

Nice tune, харесва ми.. може ли да му направя Hypercube REMIX :devil

Може разбира се , нека го завърша и ще ми кажеш какви тулове искаш да ти пратя.

И аз наплесках една 36-секундка за проба, ама ако някой ми обясни и как да си настроя ftp-то, че да го кача на temp-а на play.evrocom, златен ще е! :P

Я чуйте...

Бърже го скалъпих, дали сам на прав път..дали звучи пролетно ? а и несам го пускал на боксовете, че късно стана

много яко начало много ми допада сега съм на вълна хоус и определено много ми допадна ако го звършиш скоро пиши дано стане яко :)

Uzi неаш пробс, следи темата, ще пиша скоро с евентуален краен продукт :)..а кюри ти що са скри ве...щеше да даааааш нещо :)

az ot baq godinki se zanimavam s composing i se zaradvah mnogo na temata kato q vidqh..

movete da mi chuete neshtata na tozi link

style-a e uplifting trance :tongue

Berserk, е няма такова парче. Ауу лудо е :love :punk :wub:

Как може да си ги сваля?

• 3 weeks later...

Родопско Одеало Рекърдс представя:

Hypercube :punk

Рап инструментал специално за "Кайсиева Градина". Само чакаме те да измислят текст към музиката ;)

За повече информация:

http://afx.geodar.com/?p=113

За самото парче:

http://afx.geodar.com/music/Rap%20Instrumental.mp3

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...