Dido`87 Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 Слаба ракия бяха тия ремикси. Щях да пусна моята бомба но крайния срок ме изигра а сега нямам мерак да я довършвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 26, 2006 Author Share Posted March 26, 2006 Епа дай да я чуем дo кадето е напраена Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted April 1, 2006 Share Posted April 1, 2006 От известно време се интересувам от DJ stuff. Имам доста добри идеи в главата и усет към музиката, а и голяма амбиция да започна да правя хубави миксове, ремиксове и т.н. Досега правих опити на Tracktor DJ, Hip-Hop-а и последно на Cubase SX, но като цяло съм новак а последната изобщо не ми се струва да е за новаци. Интересно ми е вие - начинаещите или опитните DJs какви програми използвате. Ако може да ми препоръчате някоя приятна за работене програма, опростена, колкото да започна сериозно от нещо. Приемам и всякакви съвети, пинизи и т.н Голямо благодарско на vinyl_master! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 От известно време се интересувам от DJ stuff. Имам доста добри идеи в главата и усет към музиката, а и голяма амбиция да започна да правя хубави миксове, ремиксове и т.н. Досега правих опити на Tracktor DJ, Hip-Hop-а и последно на Cubase SX, но като цяло съм новак а последната изобщо не ми се струва да е за новаци. Интересно ми е вие - начинаещите или опитните DJs какви програми използвате. Ако може да ми препоръчате някоя приятна за работене програма, опростена, колкото да започна сериозно от нещо. Приемам и всякакви съвети, пинизи и т.нГолямо благодарско на vinyl_master! Правилно....SX изобщо не е за начинаещи...всъщност тя има съвсем друго предназначение. Ако търсиш най-точното симулиране на DJ оборудване, "Трактор"-ът е добър избор. Ако ти се занимава с композиране с готови фрази + още доста екстри, Fruity Loops е изключителна подходяща за целта. Саундът, който излиза от нея е много добър (дори и за моите изисквания... ....въпреки, че не работя с нея), има много улеснения за пестене на време при композирането, в нея могат да се интегрират доста VST-i (виртуални инструменти) и наблюденията ми са, че почти всеки, който работи с нея е доволен от възможностите й. Друга програма за работа с loop базирани семпли е ACID (с тази съм правил някои неща). Също има доста улеснения, но като интерфейс и предназначение доста се разминава с FL. Има и още програми, подходящи за начинаещи....E-JAY е една от тях, но така и не успя да придобие популярност. Абе хвани една, дето най ти допада като начин на работа и си готов. Все пак в композирането и миксирането човекът играе главната роля, а останалото са само помощни инструменти, които му помагат да свърши това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted April 2, 2006 Author Share Posted April 2, 2006 Дам относно fruity loops'a а и не само при нея могат да се интегрират VSTi & DXi plug-in'и, с които работата напрво си е доста по лесна и звука никога не е бил такъв. Преди 2 дена се отвори една тема, в която почнахме да говорим за плугините но нещо се обърка и изчезнаха дотса теми, там в нея бях споменал аз какви плугини ползвам: LinPlug: - ..Albino, Saxlab, Octopus, Applied Acoustic Systems - Ultra Analog, Tassman, Lounge Lizard Synthesizer Laser Blade Synthepolis nrg-A Novation V-Station Mopis Rob Papen Blue Virsyn TERA reFX Vanguard Synapse Audio Hydra ..и още има Ето и започнати проекти с погоре опоменатите плугини: Авторско Ремикс на Randy Katana - In Silence Натиснете върху снимката за да стане по голяма Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 Подвизавам се под псевдонима Hypercubе и създавам (или поне се опитвам) алтернативна електронна музика, без да се ограничавам в конкретен стил. Не целя да създам нещо което да се хареса на Вас, а по скоро нещо като за мен си. Все пак пускам темата.. поради това че получих един-два положителни отзива, въпреки че като цяло ми е все тая... (ок стига съм приказвал) Download - линк към архива с mp3-ките (192kbps) Details - за повече информация към отделните парчета Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 Апекс, ще ти скъсам ушите! Какви бози бе, наборе, това са супер неща! Поздравления за всички парчета! Ambienta е особено добър, за Peanuts просто не искам да говоря, това е толкова напред от цялата ни музикална сцена, че просто... Ти да нямаш някакво музикално образование? Имам малко забележки към acid-а, но предполагам съм малко разлигавен от Analord-овете Изобщо, чудесни неща! Поздравления, впечатлен съм, а не се впечатлявам особено лесно. Кажи сега на какво си си правил? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 По принцип използвам всичко от което може да се изкара звук въпреки че най-удобно се чувствам с Reason. Колкото до музикално образование - нямам и грам (то си личи...) просто залагам единствено на слуха и на пробите и грешките. Acid-а... ако щракнеш на Details ще разбереш, че в процеса на създаването му бях под... ъм... външно влияние Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 Хаха, да, четох Reason, хъм! Напънах се да свалям трите диска. Ама sequencera ми изглежда малко дървен... Пък и 10 000gb за нещо без поддръжка на пукнато VST... Аз семпли почти нямам, разчитам на синтезатори или VST-та със банки семпли в тях. Хармонии малко трудно се правят само по слух, ама пък може да си добре с ушите, аз не съм изключителен слухар. Още веднъж Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 5, 2006 Author Share Posted May 5, 2006 Има Reason ReFills Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 Които са само още 15gb предполагам Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 5, 2006 Author Share Posted May 5, 2006 Това е мейл, пратен от администратора на "SONIC - B.A.N.G.! :: Bulgarian Audio Network Guild". Ако това съобщение е спам, съдържа неприлични или други коментари които вие намирате за обидни, моля свържете се с webmaster-а на следния е-мейл адрес: service@bg-sonic.com Съобщението пратено до вас: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Трети конкурс на SONIC - B.A.N.G.! за оригинална песен/композиция - Май 2006! Под наслов "The sound of Spring" Правила 1. Участие могат да вземат всички любители, ентусиасти и професионални музиканти и автори на музика в България без ограничения. 2. Всеки участник има право да регистрира за участие до 2 произведения. 3. Всяко произведение трябва да съдържа само авторска музика, което изключва създаване преработки или използване на пасажи от вече публикувани/издадени от други автори произведения. Ако произведението е създадено с участието на съавтор, неговото име трябва да бъде задължително вписано в полето за автор при регистрацията. Не се допускат до участие произведения, които са участвали в предходни издания на конкурса. 4. Стилът на произведенията е свободен, като дължината не трябва да надвишава 7 минути. 5. Произведенията трябва да отговарят на следните технически параметри: - формат: MP3 - максимална честота на компресия: 128kbit (CBR!) - максимална честота на звука: 44.1kHz - формат на канали: моно или стерео - максимален обем: 6MB 6. Ако произведенията ви отговарят на горепосочените условия, в срок до 24 часа от регистрацията им те ще бъдат публикувани в списъка с участници за конкурса, от където всеки посетител ще може да ги слуша Онлайн, както и да ги изтегли. 7. Конкурсът стартира на 01.05.2006г. 8. Крайният срок за регистрация/участие е 15.06.2006г. Определянето на победилите ще се извърши чрез номинации, по следната схема: 1. Номинирането ще протече изцяло във форума на портала. 2. Всеки, който се включи в процеса на номиниране трябва да изпрати списък от 5 избрани от него произведения, които са регистрирани за участие. Всяко място от 1 до 5 ще даде на съответното произведение определен брой точки. Списъкът се изпраща като лично съобщение до Audiozone или Chipson. 3. Право на глас имат всички регистрирани членове на форума. Автори, регистрирани в сайта, могат също да участват в номинациите, като за целта трябва да направят своя регистрация и във форума. 4. Участниците в конкурса също трябва да подадат своите номинации. 5. Всеки участник в конкурса, който не участва в номинирането или номинира себе си, ще бъде автоматично дисквалифициран. 6. Процесът по номиниране стартира с края на периода за регистрация/участие - 16.06.2006г. и приключва на 30.06.2006г. Обявяването на победителя ще се извърши на 05.07.2006г. Датата и мястото за награждаването ще бъдат обявени след официалното завършване на конкурса. Награда за първо място: - Професионален мастеринг на произведението победител в конкурса, в елитно професионално студио в Германия: Xarc Mastering, http://www.xarcmastering.com. - Сертификат за най-оригинално произведение в конкурса. Допълнителни награди: - Специален сертификат за песента, получила най-много първи места в номинациите. - Сертификати за спечелилите второ и трето място в крайното класиране. - Участниците, заели първите пет места в крайното класиране на конкурса, ще получат безсрочна квота за безплатно публикуване на допълнителни 10 композиции към своите авторски профили в рамките на портала SONIC - B.A.N.G.! Ако някой от класираните на първите пет места автори няма такава регистрация, то допълнителната квота ще бъде активирана едновременно с регистрирането му. Sonic BANG Team портал: www.bg-sonic.com форум: www.bang.bg-sonic.com Кюри, я се захващай с твойте уарм падове и вкарай якия пролетен бриз Ся ша са помъча да напраа и аз нещо чилаутско. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 Хаха, аз имам само две завършени и и двете са чилаутски Ама ендото свършва доста екс абрупто, може да попипна още малко другото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 Хм.. абе и аз съм регистриран в соник-банг форума (въпреки че само чета) и получих email-а ама нещо се чудя има ли смисъл да се пробвам и аз. Макар че.. може и да се опитам да врътна някое парче до 15-ти юни.. че с тия до момента не мисля че мога да участвам. Вие какво смятата де правите, нещо по-конвенционално или ще експериментирате? edit: или пък.. те нали дават 2 парчета... едното ще е по-стандартно колкото да се прилъжат съдиите, а в другото ще дам воля на въображението. edi2: малии.. конкуренцията е жестока Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 6, 2006 Author Share Posted May 6, 2006 Я чуйте... Бърже го скалъпих, дали сам на прав път..дали звучи пролетно ? а и несам го пускал на боксовете, че късно стана Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 6, 2006 Share Posted May 6, 2006 Я чуйте...Бърже го скалъпих, дали сам на прав път..дали звучи пролетно ? а и несам го пускал на боксовете, че късно стана Nice tune, харесва ми.. може ли да му направя Hypercube REMIX Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 6, 2006 Author Share Posted May 6, 2006 Може разбира се , нека го завърша и ще ми кажеш какви тулове искаш да ти пратя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 6, 2006 Share Posted May 6, 2006 И аз наплесках една 36-секундка за проба, ама ако някой ми обясни и как да си настроя ftp-то, че да го кача на temp-а на play.evrocom, златен ще е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 6, 2006 Author Share Posted May 6, 2006 акaунт имаш ли за плай'я... play.evrocom.net:4321 incoming Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Я чуйте...Бърже го скалъпих, дали сам на прав път..дали звучи пролетно ? а и несам го пускал на боксовете, че късно стана много яко начало много ми допада сега съм на вълна хоус и определено много ми допадна ако го звършиш скоро пиши дано стане яко Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 8, 2006 Author Share Posted May 8, 2006 Uzi неаш пробс, следи темата, ще пиша скоро с евентуален краен продукт ..а кюри ти що са скри ве...щеше да даааааш нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Преместих си творенията на нов сървър... вече съм сложил и кратко описание (дата на създаване и стил на парчето) http://afx.geodar.com/music/index.html ph33r my web design skillz Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ CyberGod Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 az ot baq godinki se zanimavam s composing i se zaradvah mnogo na temata kato q vidqh.. movete da mi chuete neshtata na tozi link style-a e uplifting trance Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 az ot baq godinki se zanimavam s composing i se zaradvah mnogo na temata kato q vidqh..movete da mi chuete neshtata na tozi link style-a e uplifting trance Berserk, е няма такова парче. Ауу лудо е Как може да си ги сваля? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Родопско Одеало Рекърдс представя: Hypercube Рап инструментал специално за "Кайсиева Градина". Само чакаме те да измислят текст към музиката За повече информация: http://afx.geodar.com/?p=113 За самото парче: http://afx.geodar.com/music/Rap%20Instrumental.mp3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.