S.G Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Търся програма с която да правя чертежи, като от учебниците по математика. Например окръжности, 2 окръжности и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Търся програма с която да правя чертежи, като от учебниците по математика. Например окръжности, 2 окръжности и т.н. Autocad не върши ли работа. Не си обяснил какво точно ти трябва, две окръжности ще им правиш допирателна ли? Дай малко повече инфотмация. П.С. На мен лично ми е малко тегава работата с Autocad и ако мога нещо да го направя със Solidworks, го правя с него. Иначе преди години съм попадал на разни елементарни чертожни програми, но винаги се оказва, че разучаването им ми коства повече време от сваляне и инсталиране на един Autocad или Solidworks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.G Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 Отвори учебника по математика за 2-3-4-5 клас, и където намериш чертеж това искам да направя. И мисля че с AutoCAD няма да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Отвори учебника по математика за 2-3-4-5 клас, и където намериш чертеж това искам да направя. И мисля че с AutoCAD няма да стане. 2-3-4-5 клас по математика съм ги минал отдавна, а такива учебници не пазя, с Autocad да не стане, няма такъв филм. Сканирай някой чертеж или го нарисувай на ръка да видим за какво става на въпрос, ако е нещо малко може и аз да ти го драсна и да ти пратя чертежа. Винаги го има и варианта Coreldrаw, но аз там съм пълна нула. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 И аз CorelDRAW щях да предложа, щом става дума за планарни чертежи. Аз пък с него съм свикнал да чертая каквото имам векторно а и не само, все пак я ползвам и за всякакви неща като попълване на бланки и др. и ме кефи програмата, свикнал съм с нея (Illustrator ми е крив пък на мен и не го ползвам). Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 И аз CorelDRAW щях да предложа, щом става дума за планарни чертежи. Аз пък с него съм свикнал да чертая каквото имам векторно а и не само, все пак я ползвам и за всякакви неща като попълване на бланки и др. и ме кефи програмата, свикнал съм с нея (Illustrator ми е крив пък на мен и не го ползвам). Пак ще кажа въпрос на това коя програма знаеш да ползваш и какво точно трябва да направиш. CorelDRAW става за някой неща и не става за други. Можех да предложа и Catia. . Между другото във Франция съм работил на Catia с платен лиценз, хората ти го продават с комп. оптимизиран за работа с програмата, странното е, че беше в университет, а тука преподавателите ни даваха кракове за програмите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Microsoft Visio. Добавя се към MS Office, ако не е вече инсталирано. Прави векторна графика, работи се сравнително лесно и простичко. Чертежите могат лесно да се copy/paste-нат в Word, например. Има там всякакви кръгчета, четириъгълници, чертички и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Visio го няма в пакета на Офис 2010, за 2007 не съм сигурен, но мисля и там го нямаше. Отделен продукт е. Но той е по-скоро за диаграми. Трябва му векторен софтуер, CorelDRAW по би му бил полезен според мен. Той и с Photoshop може да свърши работа дет се вика, зависи какво по-точно иска да прави с чертежите и с каква сложност са. Да даде пример. То и Word има инструменти с чертички, кръгчета и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Тук има инструменти, с които ще можеш да правиш чертежите (и не само) в Word. Mathematics Toolbar, Drawing Toolbar and Math Database Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Може да опиташ и InkscapePortable. Не изисква инсталация и е free. Може да експортира в доста растерни формати, както и в emf и pdf. Бързо се свиква с нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Аз затова и исках поне примерен чертеж. То и на Paint може да може да се начертае . И пак казвам ако е нещо малко може и аз да го драсна на бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.