Marvin Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 @xenohack Sled kato si razvalish zrenieto ot second hand Monitor vrashtane na zad nema !!!! v kvartirata imame edna 19-ska - tochno vtora raka za 140$ -> tochno bokluk Kompromisi sas s ochite ne pravq vsichko moje da update v posledstvie no ne i zrenieto kato se razvali ! Za men naj vajnata chast v PC e Monitora, pri polojenie che sam poveche ot 10 chasa pred PC !!! <{POST_SNAPBACK}> johan, тук му е мястото, да се похвалиш, че имаш TFT монитор! В противен случай горното ти изказване за компромиса с очите изобщо не важи! Изобщо, CRT-тата са си вредни, и то не само за очите! Аз пък работя на 21"-ка за над 1000$ (толкова е струвала на времето!), която също е боклук, ама кво доказва това? А пък вкъщи си имам 19"-ка за 185$, който ми служи вярно вече трета година и е купуван на старо! И знаеш ли при какви условия ще го заменя за някой новичък, от тези масовите евтинийки? -Никакви! Можем да пробваме да направим клуб на собствениците на купени от магазина монитори "първа ръка", които след три години ползване, не са имали проблеми с тях, или продължават да са доволни от покупката си! Тогава ще стане ясно, колко "струват" новите монитори от този клас. За нови монитори можем да говорим, когато се избират неща от наистина реномирани марки и професионални серии (не за 150$!). Останалото винаги си е компромис. Затова наистина е уместно да се проверят наличните монитори втора употреба за някоя качествена находка! И чак тогава да се прибягва до новите недоносчета от ниския клас, които работят, колкото да си изкарат гаранционния срок. А, иначе, ставаше въпрос за точно 3 модела, от които да се избира. В общи линии, между първите 2 няма съществени разлики. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 @xenohack Sled kato si razvalish zrenieto ot second hand Monitor vrashtane na zad nema !!!! v kvartirata imame edna 19-ska - tochno vtora raka za 140$ -> tochno bokluk Kompromisi sas s ochite ne pravq vsichko moje da update v posledstvie no ne i zrenieto kato se razvali ! Za men naj vajnata chast v PC e Monitora, pri polojenie che sam poveche ot 10 chasa pred PC !!! <{POST_SNAPBACK}> Да си развалиш зрението това по скоро ще стане с тези нови боклуци, ако си навит можем да сравним всеки един монитор под 300/350$ с този който работя(Comoaq P710/tube-MitsubIshi Diamondtron) този монитор няма проблеми с геометрията когато е на 100 херца на висока разделителна способност което не може да се каже за тези новите а по въпроса за TCO99 може да си сигорен, че наистина го има а не само сложена лепенка от пред като на новите "еднодневки" а в същност просто липсва така, че не ми говори за защита на евтин и нов монитор всеки ден ги продавам и много добре знам как работят и колко предпазват(на висока резулюция 75/85 херца и после като станеш все едно си заварявал цял ден ) ПС:Това, че вашта 19-ка е боклук изобщо не значи, че всички са такива Истински монитор и нов под 350/400$ няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 Винаги предпочитам новото пред старото. Примерно предпочитам чисто нова GF FX 5200 пред стара GF FX5900. Същото и с мониторите. Предпочитам чисто нов 17 инча пред втора употреба 19, който може да има много по добри характеристики, но новото си е ново, който квото иска да си говори! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 Винаги предпочитам новото пред старото. Примерно предпочитам чисто нова GF FX 5200 пред стара GF FX5900. Същото и с мониторите. Предпочитам чисто нов 17 инча пред втора употреба 19, който може да има много по добри характеристики, но новото си е ново, който квото иска да си говори! <{POST_SNAPBACK}> Да...Аз пък предпочитам да си купя чисто нов "Москвич" (е, може и Ладичка или Дачия!), вместо за парите им да си взема някоя 5-7 годишна трошка с марка "Mercedes", да не говорим за "BMW"! Така си е то -новото си е ново! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 Ami LG-to e nai-hubavoto ot izbroenite ama problea e s garanciqta. AKo nedai si boje se razvali... mnogo lo6o. Dokolkoto sam osvedomen otoriziran serviz na LG v BG nqma taka 4e 4ak do rumaniq parvo a sled tova do 4ehiq(ili Pol6a) i 4ak togava ako moje da se remontira ti go vra6tat. Tva e izkliu4itelno mnogo vreme. Ima i nqkoi firmi koito na sobstven risk opitvat da gi opravqt ama nz kvo stava sled tova. Kolkoto do Samsung 757DFX ne go vzimai 6toto samo na prikazki e plosak cqlata seriq DFX sa standartni monitori i prosto sa nasloeni da prili4at na ploski. Pak sa po-dobri ot oblite ama... ploskoto si e plosko. Za drugiq Samsung nqmam info. Nadqvam se 4e sam ti pomognal. Uspeh v pokupkata! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 ...така, че не ми говори за защита на евтин и нов монитор всеки ден ги продавам и много добре знам как работят и колко предпазват(на висока резулюция 75/85 херца и после като станеш все едно си заварявал цял ден ) ПС:Това, че вашта 19-ка е боклук изобщо не значи, че всички са такива Истински монитор и нов под 350/400$ няма <{POST_SNAPBACK}> ами ша попитам тогава ако може де да ми дадеш една експертна оценка колко съм са набутал при покупката за 190$ на този монитор Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 А бе, набутвация си е! Този монитор е 86 KHz-ов, което го изпраща към категорията на най-слабите (ама и по-слаби има!). А и за 17 инчов е добре (дори задалжително!) да поддържа 1024 x 768 @ 100 Hz, а този не може! Такъв монитор втора употреба -50-60$. Е, този е Flat-screen, което може да му вдигне още малко цената, да кажем на 90-(100!)$! Толкоз! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 И аз съм за монитори втора ръка. Даже възнамерявам да си взема 1 такъв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 ами ша попитам тогава ако може де да ми дадеш една експертна оценка колко съм са набутал при покупката за 190$ на този монитор <{POST_SNAPBACK}> Kакво може да се каже за този монитор освен това, че за пловината на това което си платил за него ще вземеш много по добър и то клас P a не V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.