dxo Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Имам питане. Имам xx.dat файлове, които са от DVR устройство, но нямам софтуер, с който да ги подкарам. Някои има ли идея как да пусна .дат файловете или да ги преобразувам в ави или нещо подобно. Търсех, пробвах, не става. Някой ако има идея да даде една мисъл помощ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Имах преди подобен проблем. С помощта на FileAlyzer прочетох хедъра на файла и видях какъв кодек изисква. В моя случай беше GeoVision CCTV MPEG4 Codec. Опитай и по-лесното - преименувай разширението от .dat на .mpg и виж дали ще тръгне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Аз пък доколкото знам, повечето DVR записи (независимо от разширението), са специфични формати, които едва ли не само с оригиналния софтуер могат да се четат.. Но не пречи да продължиш с пробите, може след месец да си ги прочел.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 wmp или mpc А със това ти давам гаранция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dxo Posted February 10, 2011 Author Share Posted February 10, 2011 Като за лаик.. как да му сменя разширението на файла от .дат на .мпг Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Като за лаик.. как да му сменя разширението на файла от .дат на .мпг Ама ти сериозно ли?! (онтопик: натискаш Win+E, навигираш до директорията, където е тоя файл, цъкаш с мишката веднъж върху ИМЕТО, натискаш End, натискаш 3 пъти Backspace и изписваш "mpg", последвано от Ентер). Ако се затрудняваш с термина "навигирам до директория" или не знаеш какво е файлова система или директория, файл, кажи да обясним. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dxo Posted February 11, 2011 Author Share Posted February 11, 2011 Зададох въпроса си като за идиот. И отговора ти също бе като за идиот. Обаче. Вече пробвах с този вариант с т.нар. rename. Четох го този вариант в гугъла. Според твоите инструкции правя същото. Слагам едно .мпг в името на файла. И като го погледна в някои експлорър ми изписва xx.mpg.dat A аз именно това искам да избегна. Как да се премахне изобщо това .дат. Свалих една от програмите посочени по-горе. С медия плейър и медия плеър класик пробвах на новоинсталирана 7-ца като си мисля, че съм инсталирал достатъчно кодеци. Обаче и там хава йок. Ще тествам неро-то и файланалайзъра пък да видим. И все пак ако пропускам нещо с преименуването на файла, обяснете ми го така, че дори и да съм идиот пак да го разбера Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 Мдаа, пропускаш това, че явно изгледа в Explorer ти е такъв че не виждаш разширенията на файловете. Аз откакто ползвам компютри, абс. винаги си показвам разширенията в explorer. Виж опциите в Tools - Options, там да показва known file types разширенията (май беше с махане на чавка), да не хид-ва known... И преименувай на воля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 Зададох въпроса си като за идиот. И отговора ти също бе като за идиот. Обаче. Вече пробвах с този вариант с т.нар. rename. Четох го този вариант в гугъла. Според твоите инструкции правя същото. Слагам едно .мпг в името на файла. И като го погледна в някои експлорър ми изписва xx.mpg.dat A аз именно това искам да избегна. Как да се премахне изобщо това .дат. Свалих една от програмите посочени по-горе. С медия плейър и медия плеър класик пробвах на новоинсталирана 7-ца като си мисля, че съм инсталирал достатъчно кодеци. Обаче и там хава йок. Ще тествам неро-то и файланалайзъра пък да видим. И все пак ако пропускам нещо с преименуването на файла, обяснете ми го така, че дори и да съм идиот пак да го разбера Качи го този файл да го пробвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 Що не пробваш с това чудо да го конвертираш: http://www.vcdgear.com/download.html Или с PowerDVD да го плейнеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.