Manchev89 Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Първо-здравейте на всички съфорумци.Да си дойдем на думата.Наближава рожденния ден на ба6та ми(извинявам се за 6-цата но не ми работят някои клави6и на лаптопа поради уникалната кадърност на техниците в Мултирама) и искам да му направя ценен подарък като стар грамофон.Какъв точно-незнам,не разбирам,само желая ако е стар да е добре запазен и да си отговаря на цената.Знам че има скъпи марки на плюс 100 лева и отгоре,търся не6то по-скромно.Нека продавачът предложи цена за стоката си (мразя пазарлъци така,че моля да бъдете коректни по отно6ение на качество-цена). Поздрави ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
asasas Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Pioneer PL-X505 65 лева! 032 991 264 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 в един оказион на Руски гледах скоро.Предполагам е на приемлива цена Колкото до това което казва колегата , Pioneer PL-X505 , доколкото виждам не е грамофон а модел доза. Може ли някакво инфо относно грамофона ? С ремък ли е или direct drive? Автоматик? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simo_pv Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Здрасти, Имам един чисто нов Респром,в оригиналния кашон.Ако те интересува утре мога да направя някоя друга снимка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manchev89 Posted February 12, 2011 Author Share Posted February 12, 2011 Здрасти, Имам един чисто нов Респром,в оригиналния кашон.Ако те интересува утре мога да направя някоя друга снимка. Пи6и по-подробно,ако може някакви снимки и цена на ЛС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 видях вчера в един GSM оказион на бул. Руски продаваха както телефони, така и разна аудио техника. Имаше и едно грамофонче, но забравих да питам за цена и други детайли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manchev89 Posted February 15, 2011 Author Share Posted February 15, 2011 видях вчера в един GSM оказион на бул. Руски продаваха както телефони, така и разна аудио техника. Имаше и едно грамофонче, но забравих да питам за цена и други детайли. Благодаря,ще проверя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Имам един Аккорд 201, работи, но нещо ремъка май е за смяна (не е сменян откакто е купен, сигурно е на 40 години), и плочата се върти малко по-бавно от 33 оборота. Правил съм му малък мод с удължаване на потенциометъра за нещо като дистанционно управление на силата на звука. Интересува ли те по принцип нещо такова, цена нямам никаква представа към момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Аккорда не е с ремък, а с гумено колело между мотора и диска (rim drive), отделно мотора работи директно на мрежовото напрежение без електроника за контрол на оборотите - няма какво да се повреди, най-много да е клеясала смазката, което се оправя за 3мин Аз имам Technics SL-B200: http://www.stereomanuals.com/vintagetechnics/turntables/slb200.htm Грамофона е с ремък и FG servo. Работи добре с изключение че оборотите понякога подскачат - потенциометъра за регулиране трябва да се почисти или смени (2лв, стандартен е - има ги във Викиват). С перо за китара също се оправя ако те мързи да го отваряш Търся му 70лв. Имай предвид, че ако вземеш подобен грамофон ти трябва усилвател с вход за грамофон, ако нямаш тогава се насочи към респромите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Отварял съм го няколко пъти (беше преди доста години), и мисля че беше с ремък.. но може и да греша, защото при други стари техники (имам един руски магнетофон на около 50 години, работещ), виенето обикновено е от разтегнат и превъртащ ремък (даже съм шил скъсани ремъци), та може да съм се заблудил, защото на тоя грамофон, често като го пусна след като е седял с години в шкафа, не завърта от раз а като позагрее като че ли, и почва. Но последно го отварях сигурно преди 15г. та може и да е така както казваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manchev89 Posted February 15, 2011 Author Share Posted February 15, 2011 Имам един Аккорд 201, работи, но нещо ремъка май е за смяна (не е сменян откакто е купен, сигурно е на 40 години), и плочата се върти малко по-бавно от 33 оборота. Правил съм му малък мод с удължаване на потенциометъра за нещо като дистанционно управление на силата на звука. Интересува ли те по принцип нещо такова, цена нямам никаква представа към момента. Благодаря ти,но търся не6то в оригинален вид. Аккорда не е с ремък, а с гумено колело между мотора и диска (rim drive), отделно мотора работи директно на мрежовото напрежение без електроника за контрол на оборотите - няма какво да се повреди, най-много да е клеясала смазката, което се оправя за 3мин Аз имам Technics SL-B200: http://www.stereomanuals.com/vintagetechnics/turntables/slb200.htm Грамофона е с ремък и FG servo. Работи добре с изключение че оборотите понякога подскачат - потенциометъра за регулиране трябва да се почисти или смени (2лв, стандартен е - има ги във Викиват). С перо за китара също се оправя ако те мързи да го отваряш Търся му 70лв. Имай предвид, че ако вземеш подобен грамофон ти трябва усилвател с вход за грамофон, ако нямаш тогава се насочи към респромите. И на теб ти благодаря за съветите.Определено 6те се спра на респром.В интерес на истината той точно такъв е имал,но е повреден преди да успее да се върне в БГ да го слу6а.Само му седят една камара плочи и си ги пази... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Благодаря ти,но търся не6то в оригинален вид. "Мода" е просто удължение на потенциометъра извън кутията. Спокойно мога да върна нещата в оригиналния им вид. Все пак надали ще намериш неотварян и неремонтиран по какъвто и да е начин грамофон от "ония" времена . Ако размислиш пиши да питам майка ми дали би се разделила с него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Още два съвета от мен : музикалния магазин на улица Отец Паисий при господин Паникян. Страхотен пич и голям разбирач от всичко що е аудио техника. От него си взех 1вия си грамофон и останах много доволен.Купувал съм от магазина му и усилвател и касетъчен дек-винаги помага със съвети. Също така може да видиш в аудио/видео оказиона преди пешеходния мост(преди да се качиш на моста,не от страната на Новотела-вляво). Там има голям избор на техника и възможността да имат грамофон е голяма. ***Личен съвет - ако можеш,вземи си direct drive грамофон, а не с ремък И не прави компромис относно качеството на машината - има ли забележки,най-вече относно оборотите-не си прави труда Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Последен офтопик, който си позволявам, защото темата е била вдигната скоро: По всякакви оказиони и магазини е пълно с грамофони, но цените почват от 100лв (виж бгаудиоклуб примерно - там търговците пускат обяви). Белт драйва е по-добре за hi-fi (все пак има постоянна електронна корекция на оборотите), директ драйва е за DJ естествено има грамофони по хиляди левове с директ драйв, но аз говоря за японските ширпотреби от 80те, не за high-end. Респрома според мен дори не влиза в графата hi-fi, но е някакво компромисно решение ако нямаш отделен RIAA преамп или усилвател с такъв вход. И последно - ако плочите на баща ти са ценни, в НИКАКЪВ случай не вземай грамофон с пиезо доза, като тоя който ти предлага tedy (нищо лично). Проблема е че тези дози тежат много върху плочите и ги износват безвъзвратно Чети ТУК ако ти е интересно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.