Midex Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Вчера синът ми решил да си почисти компютъра и тъй като не го бива за тая работа и тая дейност (чистенето) май му се случваше за първи път в живота му, решил първо да махне паметите. Да ама понеже не го е правил досега - не е видял, че има 2 щифтчета отстрани, които отпускат платката и направо решил да дърпа. По тази причина платката излезнала само от едната страна и след като ме викна да видя "защо аджеба не излиза тая платка", видях, че след опитите му 2 от контактите на паметта са се ожулили и доколкото виждам единият все още прави контакт, а другият май не. Най-интересното е, че като сложих все пак паметта в слота - тя все още си работеше и уиндосът си зареди, но тъй като такава връзка никак не е надеждна пък и компютърът му може да работи и с по-малко памет....реших да я пусна за продажба понеже освен проблема с контактите друго няма и някой техничар вероятно може за 10 минути да си презапои двете пинчета и да си направи надеждна връзка. Разбира се давам възможност на този, който ще я вземе да си презапои пиновете да си направи подробни тестове, за да се увери, че паметта е наред - в противен случай веднага мога да му върна парите. Тъй като в момента на мен ми трябва една 4Gb micro SD (или в краен случай 2Х2GB micro SD), давам възможност за такава замяна. А ако някой иска да я купи - в "Ресет"-а до нас най-евтината 4Gb micro SD е 11 лева - за толкова и я продавам. Ето 2 големи снимки в близък план на двете страни на паметта - вижда се какъв модел е ; виждат се и 2-та олющени пина: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapient Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Взимам я! Остави тел. за връзка на ЛС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 С риск да се приеме като неправилна намеса в темата, но искам да уточня нещо. Отлюспените пинове на паметта са 77-ми и 85-ти, а там се подава част от захранването на модула. Паметта може перфектно да си работи и без тези 2 пина, защото те са само малка част от общо 25 пина, по които се подава захранването!!! Така че според мене е напълно ненужно продавачът да продава тази памет, след като му върши работа. За справки - http://pinouts.ru/Memory/dimm_184p_pinout.shtml Link to comment Share on other sites More sharing options...
rPo3uH Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 С риск да се приеме като неправилна намеса в темата, но искам да уточня нещо. Отлюспените пинове на паметта са 77-ми и 85-ти, а там се подава част от захранването на модула. Паметта може перфектно да си работи и без тези 2 пина, защото те са само малка част от общо 25 пина, по които се подава захранването!!! Така че според мене е напълно ненужно продавачът да продава тази памет, след като му върши работа. За справки - http://pinouts.ru/Memory/dimm_184p_pinout.shtml и е много вероятно пиновете да се отлющили много преди чистенето. недей да виниш малкия спокойно купувайте паметта (след проба) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 3, 2011 Author Share Posted February 3, 2011 и е много вероятно пиновете да се отлющили много преди чистенето. недей да виниш малкия спокойно купувайте паметта (след проба) Обвинявам го, точно защото вече не е малък, а голям....обаче продължава да се държи като малък. Паметта може перфектно да си работи и без тези 2 пина, защото те са само малка част от общо 25 пина, по които се подава захранването!!! Така че според мене е напълно ненужно продавачът да продава тази памет, след като му върши работа. Знаеш, че когато съм обещал нещо, обикновено не се отмятам, дори и да губя от дадена сделка...за тия 6 години във форума мога да дам десетки примери. Така че нека Sapient си я вземе за 11 лв. както съм казал, а синът ми да поседи малко на "сингъл ченъл" (тази памет беше част от кит 2Х512) - един вид като "наказателна мярка"...и да засиля още повече мярката, от биоса му смъкнах честотата на процесора от 3.0 на 2.8 и му казах да не пипа нищо. П.П. А и rPo3uH вече ми предложи бартер microSD за една от "златните" плочки от другата ми тема. Off/ А що се отнася до твоя син...тогава нали те изпревариха и не можа да вземеш зъба от мозазавъра, но сега му кажи, че отнякъде все пак си му намерил един... - само кажи кога ще си в сервиза, че вчера те нямаше... Едит: Sapient ми писа, че всичко с паметта е наред, така че затварям темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.