Jump to content
BulForum.com

Virus warnings!

sMARTBomber

Recommended Posts

От една седмица постоянно получавам e-mail със вирус. файла е: opr00HXB.zlo Предполагам че нещо се е развърлувало из mail.evrocom.net fear.gif F-Prot ми го хваща. но не съм сигурен дали и другите антивирусни ще го засечат. Вирусът е: W32/Netsky.D@mm

Ето и Report-ите:

McAfee

Symantec

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

da, i s men se poly4ava neshto takova : za dva dena polu4ih 2 pisma ot nepoznat izto4nik (ako moga da se izrazia taka) s atach-nati failove. Za moia radost antivirysnata mi (AVG) ne pozvoli na Outlook-a da iztegli atach-ite ot mail.evrocom servera - razpozna gi kato virys. Kakvo stava v net-a naposledak ?! Mnogo virysi ,4ervei,ne znam si oshte kakvo! :sick

Ами и аз да сложа едно рамо в борбата с вируси. Ето едни файлове за борба с тези вируси:

I-Worm/Mydoom.F

I-Worm/Netsky

Downloader.Stubby.A

Win32/Valla.2048

I-Worm/Bugbear

Win32/Dupator

Win32/Elkern

I-Worm/Ganda

VBS/Iloveyou

I-Worm/Lovgate.C

I-Worm/Navidad

I-Worm/Nimda

I-Worm/Pretty_Park

I-Worm/Sircam.A

I-Worm/Happy99

W95/Space.1445

I-Worm/Verona.B

I-Worm/Swen

Самите програми се намират на: VirusRemovalTools

Свалих ги на сайта, че от оригиналният се теглят за по 10 минути поне. Оригиналното място е:

Grisoft Removers

И аз като Lan използвам AVG и от година и половина нямам влязъл вирус в компютъра.

Между другото мен постоянно ми нападат пощата писма с тема Re: <текст> и атачнати файлове. Симптомите са абсолютно същите като на Netsky вируса, но пробвах два ремовал туул-а(на Грисофт и на Symantec) но нито един не го хвана. А същевременно не мога да спра гадните мейли в пощата си .. някой ако има идея .. would be appreciated

Veseo, щом адреса на тази ти поща е влязъл в "класациите" на спамерите или на някой и друг автоматичен списък няма спасение. Лавината ще продължава да те затрупва. Аз лично за това си имам три основни e-mail-а, като единият го давам само на такива места, където има подобна опасност. На ден получавам поне по 45 съобщения на него, които ги трия незабавно.

От една седмица постоянно получавам e-mail със вирус. файла е: opr00HXB.zlo Предполагам че нещо се е развърлувало из mail.evrocom.net fear.gif F-Prot ми го хваща. но не съм сигурен дали и другите антивирусни ще го засечат. Вирусът е: W32/Netsky.D@mm

Ето и Report-ите:

McAfee

Symantec

Za tozi virus chuh.. Poluchih SMS ot SMS-it, v kojto pisheshe che porazqval windows ;) Te vsichki sa takiva :D

ВНИМАНИЕ!

Днес в Opera-та ми се отвори прозорец с надпис:

"someone has attempted to install spy software, acpStelth.cih/ver.2.018 through port 443."

въпреки, че бях пуснал Agnitum Outpost Firewall, който блокира в този момент. Претърсих с Ad aware и AVG Antivirus всичко по компютъра и естествено нищо. В Google има само три препратки (засега) към acpStelth.cih :

http://www.earthisland.org/project/newsPag...77&subSiteID=44

http://www.freeforumzone.com/viewdiscussio...913&idc=16&p=3&

http://www.freeforumzone.it/viewprofilo.as...3&a=0&ID=173898

Нещо ново е май. Пазете се!

Още повече съм притеснен fear.gif Днес получих това:

• The original message was received at Fri, 19 Mar 2004 17:54:57 +0200 (EET)
    from cresta01.cresta.com.tr [212.57.28.146]

----- The following addresses had permanent fatal errors -----
    <ukm@alfacom.net>
    (reason: Data format error)

----- Transcript of session follows -----

ANTIVIRUS SYSTEM FOUND VIRUSES

From: моя_майл@evrocom.net
    To: ukm@alfacom.net
    Subject: Re: Your text

dfi2JFslvn005928archive: Mail

dfi2JFslvn005928/textok.

dfi2JFslvn005928/your_text.pifinfected: I-Worm.NetSky.d

*** English: WARNING ! ***
    This message contain viruses. Below included header of infected message.
    *** тХУУЛЙК: KOI8-R: чойнбойе ! ***
    ьФП РЙУШНП ОЕ ВЩМП ДПУФБЧМЕОП РПУЛПМШЛХ УПДЕТЦЙФ ЧЙТХУЩ. оЙЦЕ РТЙЧПДЙФУС ЪБЗПМПЧПЛ ЪБТБЦЕООПЗП РЙУШНБ.
    *** Русский: windows-1251: ВНИМАНИЕ ! ***
    Это письмо не было доставлено поскольку содержит вирусы. Ниже приводится заголовок зараженного письма.

554 5.6.0 Viruses were detected
    501 5.6.0 Data format error

Значи съм заразем и вирусът разпраща писма от моя компютър !?!

А пък F-Prot ми изпищя че го бил засякъл. Хм. лошото е че не знам какво още е направил и колко данни ми е свалил и изпратил червеят, понеже имаше файл .dat прикачен към писмото. Баси furious.gif

Zdraveite..

Kompiutara mi mai e zarazen sus trojan..

Taka si mislq za6toto naposledak programkata NetStats mi pokazva nqkakuv postoqnen trafik ot 0.3k.. !!! Su6to taka az sum v mreja s o6te 6 4oveka.. i tozi STRANEN trafik se poqvqva samo kogato v mrejata vlezne edin Plamen ot moita mreja.. =) Tova me kara da mislq 4e toi e naprail ne6to.. nai veroqtno mi e 6itnal troqn4e =( Ama neznam kak da go mahna tova trojan4e.. Svalih si Antivirusna koqto nameri nqkakvi 2 virusa i gi iztri.. Sled tova pak skanirah i pi6e6e 4e nqma virusi.. ama STRANNIQ trafik prodaljava da si sedi..

Vuprosa mi e kak osven s FORMAT moga da se otturvq ot Trojana.. ???

Edin drug USER ot moita mreja su6to se oplakva 4e NortanAntivirusnata mu programa zasi4a trojan ama nemoje da go iztrie.. i postoqnno mu izliza Prozorec s preduprejdenie 4e ima trojan... =)

Vuzmojno li e da si iz4istq kompiutara ot tiq SHIT-ni bez da se stiga do FORMAT ?

Май никой не е писал за този вирус. Ако греша админите да ми изтрият поста ;)

Нов вирус се появи в световната мрежа, предупреди в. "Ню Йорк таймс". Компютърната зараза създава собствени мрежи от по 50 компютри, чрез които поддържа портове за провеждане на онлайн атаки и изпращане на спам съобщения.

Програмата, известна като phatbot или polybot, използва технологията на мрежи за споделяне на файлове като Gnutella и Kazaa. В момента, в който проникне в компютъра, тя се разпространява по мрежата, открива паролите на потребителя и се прехвърля към компютрите, с които той контактува. Освен това вирусът блокира действието на антивирусните програми и системи за поддръжка на сигурността.

Засега експертите определят риска от заразяващата програма като нисък заради слабото й разпространение в сравнение с вирусите MyDoom, Netsky и Bagle.

Специалистите обаче не изключват скрития й потенциал да е далеч по-голям от видения до момента. Злосторникът Phatbot е версия на по-стара програма, известна като agobot или gaobot. Тя се възползва от пробойните в сигурността на оперативните системи на Microsoft Windows и навлиза в компютрите на онези потребители, които не извършват редовен ъпдейт на антивирусните си дефиниции.

• 2 weeks later...

Пораженията от епидемията от MyDoom (Novarg) счупиха всички рекорди в историята на интернет-заразите. Вирусът вече нанесе щети за $ 2,6 млрд. Сумата надмина с милиард “постижението” на предишния червей-рекордьор Sobig.F. Но това делеч не е краят...

В Мрежата вече се появи нова версия на червея - Novarg.B, която е резистентна спрямо антивирусни програми и възпрепятства ъпдейта на Windows. Новата разновидност вероятно ще се окаже още по-страшна от първия MyDoom. В момента всеки 12-ти мейл е заразен с Novarg, а огромния брой заразени съобщения доведе до сериозно намаляване на скоростта на работа на Мрежата.

Новата разновидност на червея е била засечена първо от “Лаборатория Касперски”. Novarg.B има големина 27 КB и организира DoS-атака срещу microsoft.com. Поразените от вируса компютри започват да изпращат 50 пъти в секунда запитвания до сайта на Microsoft и по този начин го сриват. На заразената машина се създава и файл hosts.txt, който блокира достъпа до сървърите на повечето антивирусни компании, за да попречи на обновяването на антивирусната база данни. По идентичен начин се блокира и достъпа до сървъра Microsoft Update.

Според специалистите, атаката на Novarg.B ще протече по подобен сценарий на тази на Novarg, но в по-големи мащаби. Докато първата атака започна едновременно от няколко десетки хиляди машини, на които вирусът бе в инкубационен период, сега се очаква броят на компютрите с вирус в инкубационен период да достигне 1 млн. Заразата се разпространява и чрез файлообменната мрежа KaZaA.

• 2 weeks later...

и аз имам проблем с някакви вируси в пощата. На ден получавам по 2-3 писма със заглавие - от вашия компътър е засечено писмо, съдържащо вирус!

като заедно с това си получавам още по 5-6 писма с някви прикрепени файлове. Естествено всяко писмо, което не е от мой познат го трия. Обаче няма да е зле да си сложа антивирусна, още сега започвам да си свалям нова антивирусна. Може ли някой да ми каже коя е най-добрата за момента?

Значи вирусът Netsky мутира постоянно!

Досега съм го засичaл във файлове oт кеша с разширения:

*.zlo

*.zlq

*.pif

*.wav

*.zl9

Ако засечете такива в кеша ги трийте незабавно!

Само да напомня - наближава 26.04... Колкото и странно да звучи - все още има хора дето горят на тая дата. Който се разхожда из Мрежата гол като сокол, сега му е времето да се замисли, за да не си купува после нова машинка на 27...

http://www.datafellows.com/cih/

Chernobyl "CIH" Virus

...activates on the 26th of April. At this time, it can overwrite the hard disk and the flash BIOS of an infected computer -- causing complete loss of data, and possibly rendering the computer unusable. Data Fellows is advising all computer users to check their systems with an anti-virus program and back up their data.

За тези дето си мислят, че опасността е отминала и вече е излишно да се шашкат - http://www.wildlist.org/WildList/Real-Time.htm - списък на вирусите in The Wild. Т.е. - върлуващи активно в момента из пространството... CIH фигурира точно с три разновидности - 5 години след дебюта си. Аз лично познавам човек, дето изгоря миналия април, хем не беше боцнат в Мрежата...

Ето един бърз тест на системата за гадината:

Ново червейче броди из мрежата.

Както обявиха Symantec Security Response, червеят W32.Bugbear.C@mm е вариант на W32.Bugbear@mm , разпространява се като прикрепен файл към ел. поща и използва все още непачната уязвимост на IE: Unspecified CHM File Processing Arbitrary Code Execution (CAN-2004-0380).

Уязвимостта е доста добре обяснена и за съжаление не е нито първата, нито ще е последната в тази последователност.

От изброените решения на проблема, най-фундаментално е последното, затова го излагам пълно и без превод:

Use a different web browser (Сменете си браузъра)

There are a number of significant vulnerabilities in technologies relating to the IE domain/zone security model, the DHTML object model, MIME type determination, and ActiveX. It is possible to reduce exposure to these vulnerabilities by using a different web browser. Such a decision may, however, reduce the functionality of sites that require IE-specific features such as DHTML, VBScript, and ActiveX. Note that using a different web browser will not remove IE from a Windows system, and other programs may invoke IE, the WebBrowser ActiveX control, or the HTML rendering engine (MSHTML). It is possible for a different browser on a Windows system to invoke IE to handle ITS protocol URLs.

Мда... Pадвам се, че някой си е направил труда да прочете за какво става дума. А на мен ми се струва, че линка работи...

Мда... Ладвам се, че някой си е направил труда да прочете за какво става дума. А на мен ми се струва, че линка работи...

Хмммм и при мен работи линк-а . Но поне съм спокоен....няма го Черобил-а :)

Ot tazi sutrin slu4ayno se setih da si pusna F-prot 3.14b i da poogledam da ne sum lepnal ne6to i kvo da vi kaja 200 Infected File-a osnovno *.exe i *.scr ima6e i 4-5 Mp3-ta i mi izpisva 4e sa infektirani s W32/Parite.B a za toq virus ne moga da otkriq nqkaf PATCH ili ne6to da go iz4istq. F-prot uj disinfectira no sled nqkolko minuti puskam pak da skanira i pak ima zarazeni file-ove. Ako nqkoy e imal toq problem da kaje kakvo da napravq zatoto ne znam kvo moje da mi napravi toq virus.

NE ZNAM az li sum tup, nekaduren li, kakvo li ,no toq link kato go svalq mi dava , 4e e index.php. Tiput na faila e PHP.razmerut e 50 KB, kolkoto trqbva naistina da bude .eve-to, no vupreki vsi4ko ne moga da razbera zasto si mislq 4e ili ne go svalqm pravilno ili gre6kata e v men.

O4akvam niakoi da pomogne kato probva da go svali i kazhe za kakvo ide re4!

Ами и аз да сложа едно рамо в борбата с вируси. Ето едни файлове за борба с тези вируси:

I-Worm/Mydoom.F

I-Worm/Netsky

Downloader.Stubby.A

Win32/Valla.2048

I-Worm/Bugbear

Win32/Dupator

Win32/Elkern

I-Worm/Ganda

VBS/Iloveyou

I-Worm/Lovgate.C

I-Worm/Navidad

I-Worm/Nimda

I-Worm/Pretty_Park

I-Worm/Sircam.A

I-Worm/Happy99

W95/Space.1445

I-Worm/Verona.B

I-Worm/Swen

Самите програми се намират на: VirusRemovalTools

Свалих ги на сайта, че от оригиналният се теглят за по 10 минути поне. Оригиналното място е:

Grisoft Removers

И аз като Lan използвам AVG и от година и половина нямам влязъл вирус в компютъра.

Tezi dali mAHAT VIRUSI Svalih si gi i sega shte gi probvam. No dano da mahnat neshto zashtoto tozi koito se e lepnal nese maha eto vi

gadinata

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...