Jump to content
BulForum.com

Why people believe americans are stupid

Sothbiss

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Сега вече става напълно ясно кои са овцете избрали президента Буш…

Явно в САЩ системата е така направена че в крайна сметка хората поддържащи я се израждат .. и се превръщат в безмозъчните овчици от видеоматериала.

Историята е показала че всяка една империя рано или късно изгнива отвътре… идват интересни времена :D

Не че и за българите неможе да се направи такъв материал, но докато не го видя ще соча хамериканските амеби с пръст и ще ролвам он дъ флоор от смях.

Тъпи са не е ми. АЗ казвам на един, че съм от BULGARIA, a тъпанара ми казва, "а да БАВАРИЯ - това е в Германия нали". А аз тихо му казах да там е, обърнах се и се чупих от смях и го оставих да се развива. Друго нещо. Питам ги чували ли сте нещо за М. Шумахер. Отговор - "кой е той". Имаше и още интересни хави, но не ги помня.

Имаше и още интересни хави, но не ги помня.

От рода на "а... къде е България?", - "На Балканския полуостров.", - "Ооо, даа... много красиво, веднъж гледах научнопопулярен филм... а вие там имате ли си хладилници? А електричество?" :wacko:

Иначе филмчето е забавно, въпреки че сигурно здраво е орязано, няма начин да не е имало и една камара верни отговори - в която и държава да проведат такова проучване, ще е същото.

При положение,че президета им е с коефициент на интелигентност колкото на малко дете не ме учудва....

От рода на "а... къде е България?", - "На Балканския полуостров.", - "Ооо, даа... много красиво, веднъж гледах научнопопулярен филм... а вие там имате ли си хладилници? А електричество?" :wacko:

Иначе филмчето е забавно, въпреки че сигурно здраво е орязано, няма начин да не е имало и една камара верни отговори - в която и държава да проведат такова проучване, ще е същото.

Е чак пък същото все пак някои неща, които се учат до 7-8 клас се помнят и сега да ми дадат атлас ще различа страните . Много ме наля смях с атласна с , който ги гавреха . Но наистина там работата е по-зле ако се съди по образованитето нещата , които учим тук при тях се учат по-олекотено и по-просто.

Но наистина там работата е по-зле ако се съди по образованитето нещата , които учим тук при тях се учат по-олекотено и по-просто.

Братовчедка ми замина за Канада преди години и после разправяше какви неща учат в 6ти клас.

Учителката по биология:"Деца, утре ще учим за амебите. Всеки да направи вкъщи торта с форма на амеба и да донесе..."

По математика :"Сега ще решаваме задачи. Те са на дъската. (6х6=?, 37+29=?...)". Всички ученици стават и отиват до един шкаф, взимат си калкулатори и започват да смятат. :blink:

-Кой е Фидел Кастро?

-...певец!?

-Колко Айфелови кули има в Париж?

-Предполагам, че 10...

-Кой е Тони Блеър?

-Тони Блеър е актьор!

Нямам думи :laughing: :laughing: :laughing:

Както казваше една моя бивша учителка по математика:"Никак не е смешно, направо е трагично." :bgrin: :bgrin: :bgrin:

Най - странното е, че тук не показват колко са тъпи. Тук показват ниска обща култура, никва представа за околния свят и липса на НЕлъскави енциклопедии и подобни неща. Показва липса на образУвателна система и ДОБРО РЪКОВОДСТВО... Независимо, че водят стадо овци, те са си тяхни.. Никой от нас не ги води!

Това филмче показва ограниченост на човешкото съзнание. И липсата на "Аз съм българин и мога всичко.". АЗ съм и наистина мога.. ама не е там въпроса.

Инaче си НЯМАТЕ представа колко са прости. Наистина.. Само хора, които са били на студентски бригади или поради някаква друга причина там, могат да кажат. Аз само ще кажа, че викат техник, за да смени батериите на дистанционното...

В Италия гледах някакво предаване, не помня какво беше, някакви кастинги се провеждаха, някви младежи купонджии. Та всеки трябваше да се представя с по няколко думи и имаше кратко интервю- няколко въпросчета, като винаги вмъкваха и някой закачлив. Най-честият беше: "Коя е столицата на САЩ?". На 100% хората отговаряха Ню Йорк и бяха убедени в отговора си.

А на въпроса вашето слънце като нашето ли е? И последвалия отговор " Не, в България слънцето е синьо" е взет на 100% верен няма какво да коментираме.

Вярно е имат ниска култура но се замислете кои е тъпия те или ние.Една от най-богатите страни какво ли неправят там самолети коли компютри ако ни сме толкова велики защо нямаме тези неща.Да не стане объркване не искам да кажа че сме тъпи но едва ли всички от вас например знаят кои е президента на Сомалия

1) Примерът ти със стандарта на живот е безсмислен и изцяло несвързан с темата

2) Тях не ги питат за президента на Сомалия, а за световни лидери

Официално е той президент, да. Но имайки предвид ситуацията в момента там е трудно да се каже кой управлява държавата. Дори много хора виждат Сомалия като пример за калиталистически анархия и то добре функционираща поне в Столицата, въпреки постоянните конфликти. Стабилен растеж има там, така съм чел поне. Е, не е като да строим самолети или совалки, ама поне ползваме интернет за нещо различно от извращения с малки деца и като че ли малко повече знаем къде се намираме, в света, а и като цяло. За затвърждение ще ви препоръчам да гледате добре там където един от американците се зачуди къде се намира САЩ. Или симпатичната девойка, която не се сети, че USA започва с "U". Но сигурно е била притеснена, да. Разбираемо е да си притеснен като си тъп и те дават по ТиВи :)

Официално е той президент, да. Но имайки предвид ситуацията в момента там е трудно да се каже кой управлява държавата. Дори много хора виждат Сомалия като пример за калиталистически анархия и то добре функционираща поне в Столицата, въпреки постоянните конфликти. Стабилен растеж има там, така съм чел поне. ...

KA-BLAMMM! :ph34r:

Браво за отговoра за президента на Сомалия.Тези клипчета се пускат някои да може да се чуства велик да си каже аз съм по-умен от тях но по-важното е стандарта на живот.Може би аз имам друго мислене но не е важно колко са глупави другите а ние къде сме

В случая въпросът изобщо не е в това колко безхаберни са хората в Америка, безхаберни хора има много и навсякъде по света, и у нас, разбира се. Проблемът се състои още във второто изречение в самото начало на видеото: "... asking US locals about the very world their country runs."

Непростимо е когато една държава има влиянието и силата на САЩ, хората, които избират управляващите да са в огромната си част като тези във видеото.

Една от най-богатите страни

не знам дали знаете,но сащ имат най големия външен дълг от всички държави по света.това,че кредиторите им не предявяват вземанията си е друг въпрос.какво би станало ако всички ги предявят заедно :woot

Българин живеещ с Сиатъл : Добре, че си идвам от време на време да разбера какво става по света. Там новините са от сорта 30 мин как днес слоницата в зоопарка родила слонче. На другия ден 30 мин как слоницата кърми слончето и т.н.

Българина в Сиатъл като си е платил кабелна за 5 долара месечно ще гледа как слоницата родила. Аз си имах снн, нбс, euronews и колкото си искаш канали за новини. Не че защитавам американците, но това е глупаво и не е показателно. Те са 300 милиона, има много малоумници, но има и много умни хора. Тях на този клип няма да ги видите, дали случайно са ги пропуснали ? А вие като знаете кой е президента на Сомалия за много умни ли се мислите ? Не е въпроса да се тъпчат главите на хората с голямо количество ненужна информация, важното е да се развива мисленето, което и правят в американските училища. Ако отида в някой произволен средно голям град тук дали няма да мога да заснема същото клипче ?

В америка няма неимигранти, като изключим индианците. Освен това интелигентността не се измерва само от това колко излишни познания имаш.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...