Jump to content
BulForum.com

Субтитри на DVD player

Recommended Posts

Днеска си купих едно DVD плеърче Sony. Ето тук може да го видите.

Пускам .avi със субтитри .sub и ми ги дава много малки.

Можете ли да ми кажете, как да ги направя по-големи?

Търсих по темата и намерих една за същото питане, но беше затворена ... без отговор :blink:

До колкото знам, за Сони няма начин да се направят по-големи. Едиственото решение е да си вземеш по-голям телевизор.

Преди да го вземеш това ДВД, трябваше малко да се поразровиш из нета и да прочетеш ревюта и отзиви. Според мен трябваше да вземеш LG DVX 9xxx.

Днеска си купих едно DVD плеърче Sony. Ето тук може да го видите.

Пускам .avi със субтитри .sub и ми ги дава много малки.

Можете ли да ми кажете, как да ги направя по-големи?

Търсих по темата и намерих една за същото питане, но беше затворена ... без отговор :blink:

няма начин да се направят по-големи ... освен ако не са предвидени firmware за дадените плеъри.

все пак те не са "умни" устройства и не могат да разпознават информацията заложена в един текстов файл, какъвто представлява този със субтитрите.

наистина първо е трябвало да провериш дали въпросния плеър позволява

общо взето у нас има 2 двд плеъра, които поддържат divx/xvid и без да се замислям ги определям като пълни боклуци :laughing:

Nightmare има една програма AVISubtitler, която директно вгражда субтитрите във .ави файла.

Пробвай дали ще ти свърши работа, все пак парите вече са дадени, връщане назад няма.

Ето ти линк да я свалиш

Nightmare има една програма AVISubtitler, която директно вгражда субтитрите във .ави файла.

Пробвай дали ще ти свърши работа, все пак парите вече са дадени, връщане назад няма.

Ето ти линк да я свалиш

ти пробвал ли си я?.... 'щото аз нямам доверие на програми от типа "one-click&make" ;)

интересното е, че първият резултат за нея в google е на българска страница :P .... а мястото къде обикновено се обсъждат подобни хава worldwide - videohelp, намерих само следното:

"I try the AviSubtitler too, but that make a large and stranger file, dont work properly, and dont find more options in the web from my problem... " ... става въпрос за How to add permanent subtitle to a video without compression

Определено трябва да си търся firmware, но разбрах, че sony и Panasonic използват собствени чипове за DivX player-ите си. Така че ако техните съпортъри благоволят, да направят някое update-че, ще е добре.

Ще съм благодарен ако, някой успее да намери firmware за моето моделче, защото аз не успях.

Единственото, което намерих е това :( и firmware за DVP-NS-32 и 33. За NS-36 йок !!!

Ето ти линк да я свалиш

Тая програма първо прави субтитрите много грозни и второ не слага звук. Звука трябва да се добавя допълнително след това.

аз нещо не виждам титри след "обработката"

zna4i titri nqma i da vidi6 na PCto.....pusnigo sled obrabotkata na DVDto i togava 6tegi vidi6...stavat super se edno si gleda6 DVD ;)

ima samo edin problem,4e nqkoi filmi nemoje dagi obrabotva ili stiga do nqkade i dava gre6ka...ama pove4eto gi opravq bez problem ;) az si pravq si4ki filmi s neq i si gi gledam na DVDto bez problem..a za PC vse pak si ostavqm sub.......

аз нещо не виждам титри след "обработката"

zna4i titri nqma i da vidi6 na PCto.....pusnigo sled obrabotkata na DVDto i togava 6tegi vidi6...stavat super se edno si gleda6 DVD ;)

ima samo edin problem,4e nqkoi filmi nemoje dagi obrabotva ili stiga do nqkade i dava gre6ka...ama pove4eto gi opravq bez problem ;) az si pravq si4ki filmi s neq i si gi gledam na DVDto bez problem..a za PC vse pak si ostavqm sub.......

тази програма наистина ме изненада .... и благодаря за нея :)

весели празници

@Nightmare, записваш си само divx файла. tmp папката не ти е необходима. то и затова е такова името й ;)

Така и предположих, а .divx файла трябва ли да е със същото име, като филма или си остава avisub.divx?

И още нещо ме притеснява. Филма като е 700МВ, диска също е толкова и не остава място за .divx файла :P

Така и предположих, а .divx файла трябва ли да е със същото име, като филма или си остава avisub.divx?

не, можеш да си го преименуваш

На какви плейъри ги пускате тия *.divx файлове? Четат ли субтитри?

на четяши divx/xvid кодека

на четяши divx/xvid кодека

Aз за субтитрите питах, но отговорих на въпроса си сам като направих проба. Субтитрите си излизат на мястото, но филма отива горе в ляво и прави някаква мизерия. Сега ще проверя дали е от формата или от самия файл.

Aз за субтитрите питах, но отговорих на въпроса си сам като направих проба. Субтитрите си излизат на мястото, но филма отива горе в ляво и прави някаква мизерия. Сега ще проверя дали е от формата или от самия файл.

превърти го малко напред ... и при мен на единия плеър се получи така, но се оправи като го врътнах напред

Имах в предвид името, а не разширението на файла, нали ме разбра ?

Примерно да стане movie.divx :P

P.S. Не става за всички филми, защот файла става по голям и после не може, да се събере на диска !

e ok de i az pokrai praznicite si vzeh http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=913 i kak da si zapi6a cd-to ta da go gledam? zapisah si edno disk4e s film i subs. 2 faila ob6to i ne trugva6 subs davam tam butona za subs i pi6e 4e ne moje da nameri takiva na cd-to ? kak da zapi6a diska 4e da gi razpoznae i da mi gi pusne?

Ами не си нацелил правилния формат. Разбери какъв формат чете плейъра ти и слагай него. Ако не намериш, слагай ги всичките :) *.txt , *.sub , *.srt , *.ssa , *.smi

Ами не си нацелил правилния формат. Разбери какъв формат чете плейъра ти и слагай него. Ако не намериш, слагай ги всичките :) *.txt , *.sub , *.srt , *.ssa , *.smi

hm 10x ima logika ne se bqh setil 6te probvam :) v tva knijle nikude ne vidqh kvo 4ete to 100 oputvaniq i ni6to za subs ne videh 10x de :)

e ok de nekva ideq kak da razbera kuv format subs. poddurja 4e tursa v neta no ili e za dr. modeli ili e na ruski ili e ni6to ?

При това положение, системата се произвежда за източноевропейския пазар под това име. Името за Американския пазар е друго или пък изобщо там не се предлага. Слагай всичките формати субтитри и това е положението. Именуваш ги по различен начин (1.moviename.sub , 2.moviename.srt , 3.moviename.ssa и т.н. ) и когато дадеш, че искаш да избереш субтитрите, виждаш кои субтитри с кое име разпознава плейъра. Виждаш въпросните субтитри с какво разширение са и за нататък знаеш :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...