DELUXe Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Търсих из форума, но не намерих нищо сигурно защото незнам как точно да го търся. Та зглобих си 2-ро PC и искам да пусна нета да минава през него самоче да се пада като 1-во за да може да пусна едно онлайн радио и да си седи он. И от 1-вото PC към мойто си с лан кабелче да си имам нет. На ГигаБит съм и имам 3ланки та кажете какво да направя 10х предварително А и забравих да кажа да не е през прокси работата че сега съм така и е мноо кофти ЕДИТ: Ето как си направих аз мрежата.. демек самите настройки: Windows XP SP2 x2 1. My Network Places --> Network Connections --> Properties (на ланката с интернета) --> Advanced: Тук се шерва ланката да дава нет към другите ланки на същия компютър. Отметка "Аllow other network to connect through this computer's Internet connection" 2. След като сте направили точка 1 на 2рата ланка са се задали автоматично настройките. Трябва да изглеждат така: IP: 192.168.0.1 Netmask: 255.255.255.0 Gateway: няма DNS: няма 3. Свързвате 2те PC-та с подходящото кабелче и задавате следните настройки на ланката на другото PC. Те се въвеждат ръчно и изглеждат така: IP: 192.168.0.2 Netmask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.0.1 DNS: 192.168.0.1 4. Тук имате интернет и на 2та компа и ме черпите една бира Ето и още един начин: Кликен А сега проблема ми е, че немога да направя апачето на PC-то зад рутера да се вижда извън мрежата. Ако някой знае как да сподели. ЕДИТ2: и на това се намери решение Control Panel - Network Connections. Избираш кънекшъна който ти е интернета, и който си шернал с останалите. Properties, после Адванцед, под Internet Connection Sharing - Settings бутона.Add, и въвеждаш дескрипшън, адрес на компа в мрежата където е сървъра, външен порт 80, вътрешен = този на който е настроено апачето, вероятно пак 80. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Не се мъчи.Аз я пробвах тая магия-кефих се 1 ден и на другия тап..те от ггшит ми бяха спряли нета и като отидох да питам що отговорът беше-"Включени са били 2 ПЦ-та а това е забранено и трябва да платите глоба в размер на месечната такса" Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Не се мъчи.Аз я пробвах тая магия-кефих се 1 ден и на другия тап..те от ггшит ми бяха спряли нета и като отидох да питам що отговорът беше-"Включени са били 2 ПЦ-та а това е забранено и трябва да платите глоба в размер на месечната такса" <{POST_SNAPBACK}> Аз правих мрежа на един който е н ГГБИТ и никва глоба не му лепахаха За повече инфо П.М. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 22, 2005 Author Share Posted September 22, 2005 е лол ся да не ми карат да плащам за 2ро PC тея от ГГБИТ само за някво радио деа пък много ми се иска да го направя хем няма да ми товати компа хем няма да съм задължен постоянно да е включен Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Добре де.. не мога да разбера как ще те хванат ако на първото PC пуснеш един NAT ?! Хах, ако някой ми заяви че дължа пари защото съм си свързал второ PC в локална мрежа директно късам договора. Какви са тия глупости?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Eми на мен ми го казаха ясно и точно.Друг е вэпроса че бях сложил хъб а не така както иска BuFu50.Явно си имат няква измислица щом дори ти спират нета ако имаш вируси.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Не се мъчи.Аз я пробвах тая магия-кефих се 1 ден и на другия тап..те от ггшит ми бяха спряли нета и като отидох да питам що отговорът беше-"Включени са били 2 ПЦ-та а това е забранено и трябва да платите глоба в размер на месечната такса" <{POST_SNAPBACK}> Тва изобщо не може да е вярно. Познавам поне няколко човека, които имат по 2 компютъра и нямат никакви проблеми с гигабит Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 23, 2005 Author Share Posted September 23, 2005 merci na vsi4ki tq rabotata bila za 2min ta iskam sega da pitam da ne zemat da mi sprat neta zaradi taq hava dano nqma problemi 4e samo za tva glupavo radio s edin priqtel zglobihme taq shtaiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
connect Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Най добре да беше им се обадил в офиса на ГГБИТ... На мен като ми пускаха нета ми казаха че няма проблем да ми вържат втори комп в къщата... Ако не се лъжа имаше някаква такса ,ама беше еднократно..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Еми незнам за тая работа но аз от личен опит го казвам. BuFu5O за 2мин работа нема проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 23, 2005 Author Share Posted September 23, 2005 BuFu5O за 2мин работа нема проблеми <{POST_SNAPBACK}> в смисъл? на мен ми отне 2минути цялата филофосия Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 Ааа аз мислех че ти е трябвало за 2мин да прехвърлиш нещо.Ти в кой квартал си? Аз се си мисля че ми го спряха поради факта че съм на 50м от главния офис Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 25, 2005 Author Share Posted September 25, 2005 Ааа аз мислех че ти е трябвало за 2мин да прехвърлиш нещо.Ти в кой квартал си? Аз се си мисля че ми го спряха поради факта че съм на 50м от главния офис <{POST_SNAPBACK}> Ми не то в първия пост съм споменал за какво ми трябва. От Тракия съм, но така или иначе ми се скапа 2-рата щайга и няма да го бъде а беше добра идея... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 27, 2005 Author Share Posted December 27, 2005 Така пак съм аз Значи оправих си сърварчето и сега искам ви запитам как да го направя понеже през NAT дефакто маето си PC става 2ро и не мога да правя нищо освен да браузвам в нета даже в DC++ не ме пуска и в CS не ми показва сърварите.. дайте съвет как до го сторя.. иначе идеята си остава същата като на 1вия пост горе /\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Така пак съм аз Значи оправих си сърварчето и сега искам ви запитам как да го направя понеже през NAT дефакто маето си PC става 2ро и не мога да правя нищо освен да браузвам в нета даже в DC++ не ме пуска и в CS не ми показва сърварите.. дайте съвет как до го сторя.. иначе идеята си остава същата като на 1вия пост горе /\ Мдаааа .... еми на компа дет си пуснал нет .... фактически няма онлине .... така че по добрия начин ..... накратко Програма:SMAC (с нея правиш на второто ПЦ-същия MAC адрес на мрежовата както на първото) ... Кабела на net влиза в switch от там 2 кабела за двата компа .... Нета тръгва , имаш онлине , всички са доволни Ама ти трябва Switch ... незнам дали ще стане с лан-ки ..... Иначе с Switch става ... казвам го от личен опит Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Така пак съм аз Значи оправих си сърварчето и сега искам ви запитам как да го направя понеже през NAT дефакто маето си PC става 2ро и не мога да правя нищо освен да браузвам в нета даже в DC++ не ме пуска и в CS не ми показва сърварите.. дайте съвет как до го сторя.. иначе идеята си остава същата като на 1вия пост горе /\ Не съм на баба Ванга внук за да гадая с каква ОС ти е сървъра, но в общия случай port forwarding върши работа. Чети в man как става в твоя случай. Добрата новина е, че можеш да си мапваш портове за входящи tcp конекции на което си искаш PC зад сървъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Мдаааа .... еми на компа дет си пуснал нет .... фактически няма онлине .... така че по добрия начин ..... накраткоПрограма:SMAC (с нея правиш на второто ПЦ-същия MAC адрес на мрежовата както на първото) ... Кабела на net влиза в switch от там 2 кабела за двата компа .... Нета тръгва , имаш онлине , всички са доволни Ама ти трябва Switch ... незнам дали ще стане с лан-ки ..... Иначе с Switch става ... казвам го от личен опит Изговори пълни глупости. До колкото разбирам той има нет, но сега е с нереално IP и за тва не може да играе игри и да го пуска в DC++. Трябва да се направи точно това, което е написал DrEvil Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 едит: изтрито Ботев1912, имам си надзорник, затова закъсняват Както и да е разбрахме се за грешката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 С тоя форум става нещо. Мненията се появяват след 30 минути. Цитирах bate_pesho, а не DrEvil. Kогато писах моя пост, поста на DrEvil изобщо го нямаше. Сега гледам и втория пост на DrEvil, който е писан преди половин час и чак сега се появява. Единственото което се сещам DrEvil да има moderated mode, за да се забавят толкова постовете му Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 28, 2005 Author Share Posted December 28, 2005 Не съм на баба Ванга внук за да гадая с каква ОС ти е сървъра, но в общия случай port forwarding върши работа. Чети в man как става в твоя случай. Добрата новина е, че можеш да си мапваш портове за входящи tcp конекции на което си искаш PC зад сървъра. XP SP2 е я обясни по като за малаумник, че малко бавно схващам Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Честно хвана ме неподготвен. Защото никога не съм ползвал XP за такива цели. Знам как е на Linux, FreeBSD, Windows NTxx AS но убий ме за XP идея си нямам. Ще видя как става, ако става и ще едитна. Не че ХР-то е за такива работи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 29, 2005 Author Share Posted December 29, 2005 Честно хвана ме неподготвен. Защото никога не съм ползвал XP за такива цели. Знам как е на Linux, FreeBSD, Windows NTxx AS но убий ме за XP идея си нямам. Ще видя как става, ако става и ще едитна. Не че ХР-то е за такива работи. ок де дайте да сваля от някъде вин 2000 и тогава ще ми обясниш как става Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted December 29, 2005 Share Posted December 29, 2005 Изговори пълни глупости. До колкото разбирам той има нет, но сега е с нереално IP и за тва не може да играе игри и да го пуска в DC++. Трябва да се направи точно това, което е написал DrEvil Добре де нека си му върви нета ..... но аз просто споделям с вас още един начин (испробван) по който си имаш и реално ип и всичко ти върви на 6 ... И не е толкова сложно ..... Единствения проблем е , че ти трябва SWITCH (който е 18 лв .... но незнам може и без него да става , но аз лично съм го правил с свитцх и сичко бачка) И като земеш един 4 местен и можеш на 4 компа си го пуснеш и с онлине и с всичко щи върви ..... Аз спирам да пиша по темата мисля , че обясних всичко напълно подробно ..... ако имате някви въпроси пишете (освен при програмата други едва ли ) пък аз ша едитна Да добавя ... Програмата само ти променя МАК адреса на лан картата ..... Някой ще кажат , че това е невъзможно под софтварен начин , но грешат ..... EDIT: ov3rm4n няма да споря с теб .... Щом не искаш да ми вярваш недей .... Няма са занимавам с вас повече .... ЗАКАКВО МИ Е ДА ВИ ЛЪЖА ПО ДЯВОЛИТЕ ?!? Повече няма да пиша даже съжелявам и че го направих вие просто без да се заядете няма начин ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 29, 2005 Share Posted December 29, 2005 Ти представа имаш ли какво се случва ако в една мрежа работят едновременно два компютъра с еднакъв МАС адрес?! Май не. Май изобщо не знаеш за какво служи МАС адреса. Искам да я видя тази мрежа която си направил с четири компютъра и четирите с един и същ МАС адрес, къде да дойда? И сигурно и четирите имат нормална свързаност и с Интернет и локално един с друг?! Смях... Много импотентни по темата се изказаха, но ти просто ги удари в земята. BuFu50 - слушай какво ти говорят - така и за по-малко от две минути ще се оправиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 ок де дайте да сваля от някъде вин 2000 и тогава ще ми обясниш как става Разбрахме се на ЛС за Адвансед Сървър версията на 2000 и СП4!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.