Jump to content
BulForum.com

Търг: коняк "Сл.Бряг" - 17годишен

Recommended Posts

Продавам за ценители 17годишен коняк "Слънчев бряг" - 0.5л.

Бутилиран на 14.03.1996г във Винекс ПРЕСЛАВ.

Тъй като не мога да разбера колко е реалната му цена  го пускам на ТЪРГ с начална цена 7лв(колкото струва в момента 1бут. Сл.бряг).

Стъпка:2лв

Блиц Цена:35лв

Край на търга:13.03(сряда) - 20.00ч

От Пазарджик съм.
Контакт:
0898739875 Глобул
0877739875 Виваком
За страната:ЕКОНТ

може ли една снимка на бутилката, с по добро качество или няколко такива. Как да разберем, че е от далечната 96 ?

Давам снимки на отворена от мен бутилка.Дата,месец,година са на капачката.

Тази която предлагам не е отваряна и не е разлепван бандерола.

На вкус и аромат е перфектен(току що диагустирах) :beerchug

jdv1363010427x.JPGbfi1363010555n.JPGbwy1363010589e.JPGbfi1363010890h.JPG

ЕДИТ:Обявата е премахната от другият форум и търгът остава само тук!

Ако някой иска да отпадна от търга-мога да го направя срещу обещанието да почерпи едно малко:)

Иначе да направим цената 20 лв.

Нали стъпката е 2 лв :)

По-добре щеше да е търга да е ТАЕН :)

Като се казва "стъпка", се има предвид "минималната стъпка" и затова не пречи някой от наддаващите да наддаде над минималната стъпка. Освен това таен търг поне в този форум няма как да се случи.

П.П. И едно уточнение - "Слънчев бряг" не е коняк, а бренди (който е по-възрастен, знае разликата между "Плиска" и "Слънчев бряг" - до неотдавна и аз имах 7 такива бутилки, само че останали от 1989 година :) )

Като се казва "стъпка", се има предвид "минималната стъпка" и затова не пречи някой от наддаващите да наддаде над минималната стъпка. Осен това таен търг поне в този форум няма как да се случи.

П.П. И едно уточнение - "Слънчев бряг" не е коняк, а бренди (който е по-възрастен, знае разликата между "Плиска" и "Слънчев бряг" - до неотдавна и аз имах 7 такива бутилки, само че останали от 1989 година :) )

Хубаво е когато си говорим за култура и споменаваме такива класики в жанра........7 бутилки-тъкмо те ми се губеха,а виж те къде били:)

Бацета, с риск от малко офф: 

1. Конякът сам по себе си е вид винено бренди. 

2. Процесът на отлежаване на един алкохол се случва единствено и само ДО затварянето му в бутилката. Веднъж бутилиран, алкохолът спира да отлежава. В този ред на мисли, да се говори че бутилка, затапена през '96та, към днешна дата е отлежала 16 години, е най-малкото лаично :) Срокът на отлежаване на Слънчев бряг и Плиска едно време доколкото си спомням беше между 1 и 3 години. В този ред на мисли, горепосочената бутилка има нищо повече от сантиментална стойност, но не и превишена вследствие на отлежалост такава.
Държа да отбележа че нямам ни най-малко за цел да подбивам или развалям аукциона. Просто сметнах за добре да обясня за какво иде реч. 

Поздрави :)  

Предполагам повечето "пиячи" са наясно с термините, а тези които не са - могат да се информират от Гугъл. Идеята ми беше, че по соц. времето конякът беше "Плиска", а евтиният "коняк" беше "Сл.Бряг" (с надпис "бренди" на етикета) и не беше "коняк" в истинския смисъл на думата, а включваше оцветители (карамел) и т.н., което рефлектираше като разлика в цената на двата вида напитки.

Наистина, нека офтопиците бъдат дотук, за да може търгът да си продължи нормално.

1. Конякът сам по себе си е вид винено бренди.

За да се нарича едно бренди коняк, трябва да е произведено от грозде от региона около град Коняк (Cognac), департамент Шарант във Франция.

След като помолих вече да спрем с обясненията - има ли изобщо някакво значение кое точно трябва да бъде наречено коняк? Ако искате тогава дайте да спретнем една образователна лекция-дискусия в темата на човека, че да му стане по-ясно какво е сбъркал. Всеки следващ пост, който не е наддаване ще бъде счетен за офтопик с всичките последствия от това. :excl:

Търгът приключи!

Mailo  спечели бутилката и със здраве да си я пие.

Колега остави някакви координати да се разберем.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...