Grimjaur Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Ми, в интерес на истината, Аню е прав, че е най-добре да се бръсне човек със затоплено лице. Ненапразно някога бръснарите са слагали гореща кърпа на лицето. Правенето на пяна...ха, мили спомени от махането на девствения мустак Сменяеми ножчета за многократна употреба вече се намират много трудно..Но пък са адски качествени, само да знаеш как да си ги точиш. Другото ценно нещо е бръснача. Но нямам смелост да се бръсна с такова нещо. Опитах два пъти, на третия път щях да си отрежа ухото и се отказах. Но! Плюс за казармата - старшината сутрин ни проверяваше с памуче дали сме гладко обръснати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=e4BRq_qGGYs Равнис....ходом - СТОЙ :D. Поздрав за всички прецакани, които са били в казарма, поздрав и за всички тарикати като мен, както и за Копривленска от ТЕТ-а. Обяснявах й аз, че матура няма да държа и в казарма няма да влезна, ама тя - Не та не, кой съм бил аз да говоря такива неща. А ся Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Според вас нормално ли е на интервю за учителско място, да ми се каже : "Не се надявай, нещата са от Тотев нагоре..."? Да, глупаци всякакви. А пък и не е изненада. Само не разбирам - да не се борите за заплата 2000+ лева? Ще сменяте на 2-3 бръснения. Като ми се смеехте, че трябва да е затоплено лицето преди бръснене.. Аз по 5 месеца карам с 1 ножче. Gillete Fusion Аз също карам половин година с комплект. Но най-голямо значение затова има съответната брада. Другото са подробности. единствено бръсначът минава еднакво отвсякъде - уши, носове, устни, пръсти, но дори и той има нужда от точене. Ъъъ... Не, че нещо... Ама ако беше ходил в казармата щеше да ги знаеш тези хитринки още от детство, де са вика... П.п. Пореден плюс за казармата (от моето време) Естествено! Както и много други неща. Останалите 12-15-20-24 месеца не виждам с какво ще се запълнят. С научаването на стотици други подобни неща. Плюс за казармата - старшината сутрин ни проверяваше с памуче дали сме гладко обръснати. И не само това. Проверяваше дали сме се облекли като хората, дали екипът ни е в изрядност, дали носим, каквото е необходимо от личната екипировка и т.н. Знаеш хлапаците на какво дередже бяха преди да се научат на елементарен персонален ред. НЯкои така и не се научават де, но това е друга работа... Сега хептен са в дивия тия кретенчета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Грешно е да се закрива или одържавява. Трябва да се вкара конкуренция. За да можеш да избереш между ЧЕЗ, ЕВН и още 3ма. Докато има монопол - държавен или не ще ни ебават. Това е дедо, видя ли какво стана? ЧЕЗ си заминава - щели да им отнемат лиценза. Точно както и прогнозирах. НО дали ще стане - не знам, но ето я кръвта. Покрай тези протести изгледах новите "предизборни обещания" на опозицията. Няма такива долни педераси като Станишев и оня резняк - новия лидер на ДПС Лютви Местан. Набързо пак "оправиха" държавата, само и само да намажат от баницата след 5 месеца. Но на Волен изказванията направо ме убиха - оня щял да оправи държавата за една година и ако не бил успял, нямало да има нищо против да го обесят публично . Тези хора не знам дали познават думата СРАМ или ЧЕСТ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Да, глупаци всякакви. А пък и не е изненада. Само не разбирам - да не се борите за заплата 2000+ лева? То не е заради заплата. Работиш половин ден, плащат ти цял. Няма работа събота и неделя. Пълни осигуровки, ваканциите почивка, отпуската - отпуска. Спокойно можеш да бачкаш и нещо друго за допълнителни пари. Е има и минуси, цял ден да се занимаваш с кретени не е лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 ... Тези хора не знам дали познават думата СРАМ или ЧЕСТ. НЕ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Значи е крайно време да ги научим на СТРАХ тогава Не е зле да се почерпи доказан унгарски опит и да пообесим някой и друг шопар със стоманена тел, по уличните стълбове... На унгарските измекяри това им държи влага вече..., колко..., педесетина години май, а!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 По ТВ7 отново виждам много лумпенизирани, маскирани уроди, които са на крачка да предизвикат полицията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 По канал3 гледам от началото , не бих казал че този път имаше кой знае какви предизвикателства. В Неделя предричам да се случи нещо голямо , тоя път полицията се оля биеха младежи без да са направили абсолютно нищо , не пуснаха протестиращите до паметника на Левски което вярвам допълнително ги надъха , аз лично ще съм там , нека всеки който се смята все още за българин да дойде. Гадо е прав , време е да започнат да се страхуват. По темата за самобръсначките съм съгласен с мобо , само че аз ползвам още по-обикновените БИК-чета , които нямат дори сапунче а метална лентичка , незнам защо но ми харесват най-много. Брадата ми е много гъста и всичките жилет милет не стават при мен , точно на първото движение и се напълва и започва да ми дере , а и са необосновано скъпи ......може би са хубави но не и за хора с гъсти бради ...... Но пък аз не се бръсна често , ходя постоянно с лека набола брада и само я минавам с машинката , само при официалности се заглаждам Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 То не е заради заплата. Работиш половин ден, плащат ти цял. Няма работа събота и неделя. Пълни осигуровки, ваканциите почивка, отпуската - отпуска. Спокойно можеш да бачкаш и нещо друго за допълнителни пари. Е има и минуси, цял ден да се занимаваш с кретени не е лесно По мое скромно мнение, хората трябва да се стремят да работят онова, което най-им се удава и това с особена сила важи за учителите. От образованието трябва да се тръгне и от възпитанието в семейството "първите 7 години", за да поставим основите на стойностно гражданско общество. Ако по някакъв магичен начин успея да осигуря семейството си, щото децата ми да получат стойностно образование и да са осигурени материално, ще работя като учител благотворително, именно защото ми се удава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 дедо, видя ли какво стана? ЧЕЗ си заминава - щели да им отнемат лиценза. Точно както и прогнозирах. НО дали ще стане - не знам, но ето я кръвта. Покрай тези протести изгледах новите "предизборни обещания" на опозицията. Няма такива долни педераси като Станишев и оня резняк - новия лидер на ДПС Лютви Местан. Набързо пак "оправиха" държавата, само и само да намажат от баницата след 5 месеца. Но на Волен изказванията направо ме убиха - оня щял да оправи държавата за една година и ако не бил успял, нямало да има нищо против да го обесят публично . Тези хора не знам дали познават думата СРАМ или ЧЕСТ. Политик - човек способен да ти обещае всичко, а след това да ти обясни защо са му попречили да си изпълни обещанието То не е заради заплата. Работиш половин ден, плащат ти цял. Няма работа събота и неделя. Пълни осигуровки, ваканциите почивка, отпуската - отпуска. Спокойно можеш да бачкаш и нещо друго за допълнителни пари. Е има и минуси, цял ден да се занимаваш с кретени не е лесно Не е половин ден само. Преглеждането на контролни и класни работи и т.н. има си и подготовка - изобщо не е чак толкова лека учителската работа. И мисли как ще се чувстваш след като половин ден си се разправял с пощурели диванета. По мое скромно мнение, хората трябва да се стремят да работят онова, което най-им се удава и това с особена сила важи за учителите. От образованието трябва да се тръгне и от възпитанието в семейството "първите 7 години", за да поставим основите на стойностно гражданско общество. Ако по някакъв магичен начин успея да осигуря семейството си, щото децата ми да получат стойностно образование и да са осигурени материално, ще работя като учител благотворително, именно защото ми се удава. Щастлив съм, че те познавам. Честно. Не вярвах, че някога ще видя нещо подобно, написано от сънародник! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Политик - човек способен да ти обещае всичко, а след това да ти обясни защо са му попречили да си изпълни обещанието Искаш да кажеш това, дето Смирненски го е казал още преди 90 години? @jozo, много зависи къде точно ще си учител, щото има добри училища, добри класове и добри деца, но ако нямаш късмета да попаднеш да работиш в такава среда, този минус за който говориш, може да се превърне в един ОГРОМЕН минус, който може да те амортизира тотално физически и психически още преди да стигнеш 40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Значи е крайно време да ги научим на СТРАХ тогава Не е зле да се почерпи доказан унгарски опит и да пообесим някой и друг шопар със стоманена тел, по уличните стълбове... На унгарските измекяри това им държи влага вече..., колко..., педесетина години май, а!? Крайно време е от поне 5 години. Защо точно сега? Защо все малко преди изборите стават подобни неща? Някой замислял ли се е? И чак пък такива масови брожения да тръгнат от сметките за тока!? Не че нещо ама много мразя да ме манипулират и със съжаление виждам, че повечето хора се поддават. Що пловдивчани сме толкова зле??? Чак срам ме хваща. Евала на шопите и другите по барикадите. Платените там са повече, ето защо ги има и барикадите Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Крайно време е от поне 5 години. Защо точно сега? Защо все малко преди изборите стават подобни неща? Някой замислял ли се е? И чак пък такива масови брожения да тръгнат от сметките за тока!? Не че нещо ама много мразя да ме манипулират и със съжаление виждам, че повечето хора се поддават. Платените там са повече, ето защо ги има и барикадите Ники, аз никога от никой не съм го крил това си мнение! При това не от пет години насам, а от поне петнадесет и все съм си на него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 дедо, видя ли какво стана? ЧЕЗ си заминава - щели да им отнемат лиценза. Точно както и прогнозирах. НО дали ще стане - не знам, но ето я кръвта. Покрай тези протести изгледах новите "предизборни обещания" на опозицията. Няма такива долни педераси като Станишев и оня резняк - новия лидер на ДПС Лютви Местан. Набързо пак "оправиха" държавата, само и само да намажат от баницата след 5 месеца. Но на Волен изказванията направо ме убиха - оня щял да оправи държавата за една година и ако не бил успял, нямало да има нищо против да го обесят публично . Тези хора не знам дали познават думата СРАМ или ЧЕСТ. Признавам, че спрях да гледам телевизия от едно известно време ама от всичко, което чета, това определено не е правилното решение, както и уволнението на Дянков Ники, аз никога от никой не съм го крил това си мнение! При това не от пет години насам, а от поне петнадесет и все съм си на него. Да бе ама някак изведнъж ескалира от едното нищо (образно казано) недоволството и то прекалено, не мислиш ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Признавам, че спрях да гледам телевизия от едно известно време ама от всичко, което чета, това определено не е правилното решение, както и уволнението на Дянков Да бе ама някак изведнъж ескалира от едното нищо (образно казано) недоволството и то прекалено, не мислиш ли? Всъщност не е от нищото Просто тази година през януари наистина се осраха прекалено. Леко се надцакаха правителство и монополисти, едните с горивата и социалната политика, а другите с обичайната за сезона хранилка. Естествено, монополистите като по- "лесна" жертва го отнасят приоритетно. Темата обаче е прекалено обширна за дъвкане. Освен това не забелязваш ли, че към този момент въпреки неистовите опити, никой не успя да яхне вълната? Това е доста показателно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Всъщност не е от нищото Просто тази година през януари наистина се осраха прекалено. Леко се надцакаха правителство и монополисти, едните с горивата и социалната политика, а другите с обичайната за сезона хранилка. Естествено, монополистите като по- "лесна" жертва го отнасят приоритетно. Темата обаче е прекалено обширна за дъвкане. Освен това не забелязваш ли, че към този момент въпреки неистовите опити, никой не успя да яхне вълната? Това е доста показателно. Показателно че усилено се надцакват. Дай им 1 седмица и всичко ще стане ясно Едните изкарват протестиращи, че тока им бил много - на въпроса колко е - 110лв Другите изкарват протестиращи, обясняващи как предното правителство били виновни По-очевидно надцакване от това - освен със свалени карти на домашен белот... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 За какво да я яха? По-добре да гледа сеир и на изборите после да се пери. Ся не може да се краде хубаво... При този обществен натиск. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 За какво да я яха? По-добре да гледа сеир и на изборите после да се пери. Ся не може да се краде хубаво... При този обществен натиск. Ха...! Че подобен род протести ако успееш да ги яхнеш си е директен джакпот за изборите, бе! Царят как се появи? Ами Бат Барабонко? Ами преди тях Виденов и Сие? При такива неща всякаква паплач изпълзява от калта и ако успее да полази по гърба на недоволството... и докато се усетят, вече на чело на държавата. П.п. Ники, токът наистина беше безсрамно раздут, майна! Знаеш, че съвсем прецизно мога да си изчислявам разхода на енергия, пък и на всичкото отгоре имам контролен електромер, който е минал проверка и е съвсем наред. Е как пък да му бера лайката, сметките ми и контролният показват едно и също, а господата от EVN упорито твърдят, че съм израсходвал двойно повече, върху което и започват да ми надчисляват и всички останали безумия!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Е анджък де. Нали сега Станишев се скъсва да обещава как щял да вдигне пенсии и заплати и т.н. Ще вдигне пенсии ако има от кой да ги вземе. И да се радваш за вдигане на МРЗ и махане на плоския данък трябва да си егати овцата, защото с въвеждането на данъчни ставки вместо плосък данък определено данъците ще се вдигнат а няма да паднат (най-много да паднат на тези на МРЗ) и ефекта определено ще е обратен. Този разговор го водих със сестра ми и след 10 минутно мигане на парцали ми каза "ми добре, ти си математика в семейството, ти смяташ по-добре", ама до преди това "ми много хубаво да се вдигне МРЗ"... лелеее "кое му е хубавото ма патицо смотана, нали твоята заплата като се махнат повече данъци в крайна сметка ще стане по-ниска, а за да се вдигнат пенсиите трябва отнякъде да дойдат, хайде познай откъде" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 ...Този разговор го водих със сестра ми .... лелеее "кое му е хубавото ма патицо смотана, .... Ники, може ли такива работи...така да се отнасяш със сестра ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Е анджък де. Нали сега Станишев се скъсва да обещава как щял да вдигне пенсии и заплати и т.н. Ще вдигне пенсии ако има от кой да ги вземе. И да се радваш за вдигане на МРЗ и махане на плоския данък трябва да си егати овцата, защото с въвеждането на данъчни ставки вместо плосък данък определено данъците ще се вдигнат а няма да паднат (най-много да паднат на тези на МРЗ) и ефекта определено ще е обратен. Този разговор го водих със сестра ми и след 10 минутно мигане на парцали ми каза "ми добре, ти си математика в семейството, ти смяташ по-добре", ама до преди това "ми много хубаво да се вдигне МРЗ"... лелеее "кое му е хубавото ма патицо смотана, нали твоята заплата като се махнат повече данъци в крайна сметка ще стане по-ниска, а за да се вдигнат пенсиите трябва отнякъде да дойдат, хайде познай откъде" Нема кой да му се върже вече на него. Въпреки, че от старците (преобладаващата част от населението) всичко може да се очаква. Кой и кога е говорил за вдигане на минималната? Това явно съм го пропуснал. И да знаеш, че не са ти много верни сметките. Аз за четири години имам четири повишения на заплатата, заради повишаването на МРЗ. Нещата така са изчислени, че да не взимаш по-малко след данъците, но и да не е повече. Просто това си е хватка на държавата за събиране на едни имагинерни приходи Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Честно, губи ми се някакъв момент - надписаните сметки, ок, това се доказва, проверява и т.н... Какво общо има това с монополите, одържавяването и т.н. ? И на какво се надяват протестиращите ? Цената на тока да падне на половина ? Защото монополисти или не, всички купуват ток от държавата, та и 15 000 ерп-та да има, всичките ще купуват ток от едно и също място ... До тук единстветният резултат който виждам е, че бат бойко ще изрита ЧЕЗ за да замаже положението, и след това те ще ни осъдят и ще си платим за удоволствието ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Честно, губи ми се някакъв момент - надписаните сметки, ок, това се доказва, проверява и т.н... Какво общо има това с монополите, одържавяването и т.н. ? И на какво се надяват протестиращите ? Цената на тока да падне на половина ? Защото монополисти или не, всички купуват ток от държавата, та и 15 000 ерп-та да има, всичките ще купуват ток от едно и също място ... До тук единстветният резултат който виждам е, че бат бойко ще изрита ЧЕЗ за да замаже положението, и след това те ще ни осъдят и ще си платим за удоволствието ... Преди да го напишеш това беше добре да погледнеш кой и на колко продава тока, който произвежда! А измекярите си позволяват да ти надчисляват почти двойно над изразходваното някакви свръх малоумни техни си такси. Друг е въпросът, че достлукът между ЕРП-тата и някои хора трябва да се прекрати и да се наложи строг контрол. Тогава като нищо и цената може да падне, айде да не е двойно, но чувствително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Нещо такова ли : цък Интересното е точно финансовата част и обяснението, и поне както аз виждам нещата, цената зависи основно от държавата ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.