Midex Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Възнамерявам да си взема някаква малка спортна количка. Все по-сериозно се замислям за Фиат купе 2.0 20V / 154 коня. Заслужава ли си покупката, как е с резервните части и др. такива стандартни въпроси. Уточнявам само, че не ми допада (на каквато и да е кола) турбо варианта...имам си някои съображения...така, че отпадат двете разновидности съответно със 190 и 220 коня. Смятам да е нещо такова като на снимката...много му отива черното на модела, даже ако затвориш очи...почти може да си представиш, че имаш F599. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Двигателя им не струва. Ако искаш кола за каране - Рено Меган 2.0 16в е по-удачния вариант. И не го казвам, защото имам такава, а защото имам такава, благодарение на щателно проучване и сравняване на вариантите. А те бяха Фиат, Алфа - с този двигател или Меган. Освен, че са по тежки са и по тромави. Мога да ти уредя един тест драйв и с двете, за да усетиш разликата. * Виж из форумите на Алфа/Фият колко гръмнали двигатели имат, след 10 минутно каране с 200 по магистралата Виж сравнение: http://www.zeperfs.com/duel2026-446.htm На този сайт резултатите са максимално близки до реалните Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 И возийката на фиата е отврат, за изкривени валове и преплякани клапани да не говорим( също от собственици е инфото ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Значи варианта за 'купето' отпада, благодаря за съветите...иначе ако говорим за купето на "купето" - наистина си го бива...щом жена ми хареса на външен вид него и само още една марка. @Бънди, мислих си и за Меган, но е на 4-то място в класацията ми за избор. На 3-то бях сложил една тунингована Астра С20ХЕ GSI (170 коня) от Ямбол с доста екстри и прекрасен външен вид, но пък формата на купето не ми допада чак толкова. Значи остава още един вариант, който даже повече ми харесва от "италианския избор"...още по-бърза е от Мегана, с по-голям двигател, който доста ще ме охарчи с бензина, но пък тръпката си струва. Лошото е само, че в момента в БГ се продават само 2 с този двигател, а и не знам дали едната вече не е продадена...а ако се забавя малко, сигурно и другата ще я продадат. Няма да казвам засега каква е (да не ме прецака някой да я купи преди мен ). Всъщност изборът ми е доста ограничен от много страни - финансите не са безгранични, комбитата отпадат, както и автоматичните кутии, всичко дето е с газова - също, не съм фен на дрифтването, затова и всичко дето е със задно не става, стандартните купета не допадат на жена ми, малките двигатели не допадат на мен...абе...трудна работа. Благодаря за насоките, понеже наистина не исках да взимам италианска кола, но пък купето на "купето" много ми харесваше. Както и да е...ако ме огрее, до края на месеца може да се снабдя с една 2+2 места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 А ще споделиш ли защо не ти допада турбо варианти Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer4o Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 щом казваш, че финансова граница няма защо не пробваш Хюндай Купе - за 4500 имаш 98-99година с 1,6 или 2 литров двигател,за 11-12хил. имаш 2002-2003та година ,естествено варианта 2002г е много по добър,ако не се сещаш за външния вид на колата виж мобилето,не съм чул някой да се оплаква от тези коли Успехх Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 щом казваш, че финансова граница няма защо не пробваш Хюндай Купе - за 4500 имаш 98-99година с 1,6 или 2 литров двигател,за 11-12хил. имаш 2002-2003та година ,естествено варианта 2002г е много по добър,ако не се сещаш за външния вид на колата виж мобилето,не съм чул някой да се оплаква от тези коли Успехх Май не прочете много добре какво съм писал - "финансите не са безгранични"...то беше много хубаво да няма финансова граница, ама пусто има... Хюндай купе не е лош избор, но двигателят ми идва слабичък...за 1.6 изобщо няма какво да говорим...двулитровия със 143 коня е малко муден, а вариантът V6 със 167 коня се среща доста рядко в BG и пак е малко по-муден от това, което засега съм си избрал. Благодаря за препоръката - като краен вариант, ако това дето го уговарям в момента се размине...ако изникне на добра цена някой добър екземпляр на Хюндай V6 (и вече му е платен акциза)...също бих могъл да се замисля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Гледал ли си вариантите голф 3 или 4 с 2.0 ГТИ или ВР6 ? До към 10 000 има и 4-ка с В5 двигател . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Узи...стига бе, майна...голф е последното нещо, което бих си взел, пък ако ще и да е оня с 500-те коня, дето още не е минал диното. Най-малкото жена ми ще ме изгони от нас и няма да се качи на голфа до края на живота си. Четворката не е съвсем грозна, но голфът отдавна се е компрометирал в нашата страна, най-вече от тези с номера, започващи с "РК", а и всяка 3-та кола е такава. Все пак изискването е купето да е прилично, а не някоя кантонерка от междузвездни войни... ...а двигателят да е нещо средно (напр. 2.2...2.6 / 150...180 коня)...не някоя въшка, но не и някоя ламя, която ще ми гори по 20 литра на 100, защото смятам тази кола да си я карам и по пътищата, а не само из писти... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 щом казваш, че финансова граница няма защо не пробваш Хюндай Купе - за 4500 имаш 98-99година с 1,6 или 2 литров двигател,за 11-12хил. имаш 2002-2003та година ,естествено варианта 2002г е много по добър,ако не се сещаш за външния вид на колата виж мобилето,не съм чул някой да се оплаква от тези коли Успехх Eто ако ще дава 12 бона за японска чекия , по-добре да си вземе една a3ка , като тази и да му е мирна главата Мидекс , това според мен отговаря на критериите ти Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 а3-ка 1.8Турбо с едно чипче за 200 лева отива на 180 коня ..... тва си е доста ....... и е къде къде над тоя хюндай за 12 бона...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Пак се отклонихме от изискванията...хем казах, че с турбо няма да взимам....а и 12 бона на този етап ми идват множко...Всъщност идеята на темата беше най-вече съвет за Фиат купе...от което вече се отказах. Затварям темата засега...ако купя нещо, пак ще я отворя, най-малкото да кажа какво е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.