Jump to content
BulForum.com

Как да слея 2 дяла в един с Partition Magic

backun

Recommended Posts

Форматираш дяла който искаш да добавиш, във същата файлова ситема която е другия

и му даваш Resize и там в размера му даваш съответно да използва целия размер който е свободен.

А ако са празни и двата, направо ги триеш и ги създаваш наново.

Досовски Partion Magic ли използваш или Windows-ки ?

Acronis Disk Manager мисля, че се казваше програмата. Там си има нужните функции и става лесно.

Не мога да я намеря, а между другото имам Partition Magic 8.0...

Акрониса е по-добър, Партишъна колкото пъти съм сливал дялове толкова пъти е правил проблеми и съм губил информация, дори и без грешки в дяловете.

Акрониса е по-добър, Партишъна колкото пъти съм сливал дялове толкова пъти е правил проблеми и съм губил информация, дори и без грешки в дяловете.

Точно с РМ8 съм правил безброй манипулации върху пълни с данни дялове и никога не съм имал какъвто и да е проблем. ;)

@SAGITARIUS, много ми е интересно как с Resize ще слееш 2 дяла. ;)

@backun. чукваш с десен бутон върху единия от дяловете, които искаш да събереш...после избираш Merge, след което ти се появяват няколко възможности, но всичките общо взето са комбинации на едно и също нещо - кой от дяловете искаш да се преобразува във фолдер (директория) в слетия дял. Пример: искаш да слееш D: и E:, освен това имаш и дял F:. Ако чукнеш на E: и избереш Merge (тъй като е среден дял) ще те попита - 1. D: да стане фолдер в обединения E: ; 2. F: да стане фолдер в обединения E: ; 3. E: да стане фолдер в обединения D: ; 4. E: да стане фолдер в обединения F: .... в горния пример се ограничаваш във възможности 1 и 3 (тъй като искаш да слееш D: и E:)

След това пишеш малко по-долу в полето някакво име на фолдера (бившия дял) и готово.

Само не забравяй две неща - двата дяла трябва да са с една и съща файлова система (FAT32FAT32 / NTFSNTFS и т.н.) и освен това не трябва да са запълнени до дупка....добре е да имат поне по 10% свободно място.

Успех със сливането и ако имаш други въпроси - питай. :punk

@Midex

Сгрешил съм думата , исках да кажа Merge, с Resize става при друга програма !

P.S. Partion Magic понякога наистина прави проблеми и не е най добрия избор за подобна операция, особено DOS версията !

Acronis наистна са лидери в това отношение ( колкото и да не ми хареват тяхните програми ) непрекъснато си ообновяват програмите,

Partion Magic не е обновявана от години.

Излиза ми:

E (New volume) (NTFS) becomes a folder of G: New Volume (NTFS)

G (New volume) (NTFS) becomes a folder of E: New Volume (NTFS).

Кое от двете да избера, за да слея D: и G:

Моля, ви помогнете.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...