Jump to content
BulForum.com

partition magic

Recommended Posts

някой пожелание да ми помогне за едно вапросче ....мисалта ми е , значи имам 15 ГБ едно ДВД в Ц-то и искам да го преместя в "Д" ..само че заедно с мястото ,което заема ..знам че може да стане ,защото съм го правил преди много време , ама на по-стари версии .... Благодаря !

• 1 month later...

та значи всичко е 6 направих си нов партитион всичко ок ...но периодично в папката на новия партитион ми се появява няква папка която е локната...след ънлок се изтрива и след време пак се появява...сега е делнаата и не мога да ви кажа точно какво пише като се появи ще доразясня..няква идея как да се справя с този проблем, невиждан до сега от мен??? дали да премахна партитиона и отнова или има някъв начин или дайте некви предложения...сега адски ми пречи папката защото освен нея имам още 2 само и ми се навиба на очи :)

предварително благодаря

pi6a go tuk 6toto gotiniq moderator prazna du6a mi close-na temata 6toto bila kato tazi tuk ;) ta ima li nqkoi ideq po moq problem?

Говори за System Volume Information.

Това е системна директория на Windows, и той я прави във всеки дял, който намери.

Част е от System Restore. Пробвай да забраниш тая функция.

точно за тая папка иде реч ;) как да е забраня ? функцията? аз мислех че е проблем от програмата, защото до сега като съм е използвал е нямало такъв проблем..но щом си е уина не е чак такъв проблем ;) благодаря ;) и все пак да е забраня ли ?

....как да е забраня ? функцията? ....

Десен клавиш на мишката в/у My Computer. Избираш Properties/System Restore и от там можеш да го изключиш

изцяло или за определени дялове. При мене се следи само системният дял, а всичко друго е изключено,

защото се е случвало при възстановяване на системата от стара контролна точка да ми изтрие записана

след точката информация.

• 2 months later...

Опитах се да слея два дяла от по 58ГБ- единия чисто празен, а другия имаше 5ГБ свободно. На края обаче ми изписва ето тази грешка:

"Error 1534 Cluster cross-linked or not allocated"

http://service1.symantec.com/SUPPORT...04067536278362

Какво да правя сега? няма как да дам back up, след като в ПМ ми ги дава като 1 дял, а в Уиндоуса изобщо са изчезнали. Сега копирам файловете в другите дялове чрез Партишън-а, но става отвратително бавно. Някакви идеи? Няма един път да съм опитал да слея дялове на каквато и да е машина и да се е получило! Аман! Не ми се мисли изобщо за загуба на такава ценна информация.

Опитах се да слея два дяла от по 58ГБ- единия чисто празен, а другия имаше 5ГБ свободно.....

....Няма един път да съм опитал да слея дялове на каквато и да е машина и да се е получило! Аман! Не ми се мисли изобщо за загуба на такава ценна информация....

Винаги ми се е получавало, но не сливам дяловете а трия излишния и после добавям свободното

пространство към другия. За възстановяване на инфо след случки подобни на твоята предпочитам

R-Studio - 160GB диск от RAID масив го сканира за 45 минути след което копирането вървеше със

максималната за интерфейса скорост - 125GB за 2 часа и малко.

Добре изглеждаща програмка, но като дам Recover мисли няколко секунди и после ми изписва някаква грешка и ми вика ако искам да пратя репорт до разработчиците. 3.6 версията.

• 2 months later...
imah C: D: I:

iztrih I:

iskam svobodnoto mqsto da go prehvyrlq v D:

D: e ntfs.

Ами конвертирай първо бившето "I" в NTFS (десен бутон->Convert->NTFS) и след това - Merge (двата дяла).

Ами конвертирай първо бившето "I" в NTFS (десен бутон->Convert->NTFS) и след това - Merge (двата дяла).

nestana.

no vidqh v 1 drug forum : trqbva da spra explorer.exe i togava da pusna programata i stana :ghost

• 2 weeks later...

Сега , има много теми и реших да пиша тук .

Нямам много свободно място в C:\ (където е виндолса) и имам нещо на ум в момента .

В E:\ (дял от същият хард диск) има фаилове обаче имам и много свободно място там .

Искам да съкратя малко място от Е-то и да увелича С-то .

Само искам да знам дали ще се скапе нещо ако го направя това .

:)

Това е излишно.

nestana.

no vidqh v 1 drug forum : trqbva da spra explorer.exe i togava da pusna programata i stana :ghost

Не е нужно да конвертирваш нищо. След като си изтрил партишъна празното място се води като Unallocated Space. Единствено трябваше да използваш "Redistribute free space", което напрактика праваи точно това, което искаш да направиш.

Сега , има много теми и реших да пиша тук .

Нямам много свободно място в C:\ (където е виндолса) и имам нещо на ум в момента .

В E:\ (дял от същият хард диск) има фаилове обаче имам и много свободно място там .

Няма да се скапе, ако ти не успееш да го скапиш.

Всъщност може и да скапеш доста неща...понеже C: и E: не са ти съседни дялове. ;)

Всъщност може и да скапеш доста неща...понеже C: и E: не са ти съседни дялове. ;)

Това не е от значение, ако разбира се бъде направено правилно.

Какво трябва да се направи.

Пускаш Edit на партишъна, от който искаш да махнеш място. Намаляш големината му с толкова, колкото искаш да направиш нов партишън. Да речем С: е 35гб, и искаш да пренесеш 15гб в нов партишън просто натискаш "Edit/Resize" мисля, че беше или нещо такова и там където е 35гб сваляш показателите на 20гб и натискаш ОК.

Правиш същото и с другия партишън или устройство. Сумаринте гигабайтове отново са маркирани като Unallocated Free Space от там вече е лесно. Create Partition от неизползваното пространство, което току-що си направил и си избиравш каква файлова система искаш: FAT32, NTFS, EXT3 и прочие.

Следва Apply.

Reboot.

Може да ти се наложи да изчакаш час два да приключи операцията, ако трява да се мести data.

Успех, ако имаш въпроси свиркай.

Доколкото разбрах той иска да увеличи С:, а не да си прави нов дял от неизползваното пространство, така че не виждам как ще стане по начина, който си обяснил, защото свободното му място (което иска да прехвърли на С: е през дял). ;)

На видеото ясно се вижда какво искам да направя и как искам да го направя .

Въпроса тук е , дали ще се увредят някакви файлове в Е: и правилен ли е начина .

Ето линк към клипа .

Partition Magic Resize

Правилно, моя грешка, че не съм разбрал за това, че иска да увеличи устройство С:/

Така или иначе, метода, който описах е същия макар и с различни примери.

Напрактика:

- Намаляваш устройство Е: което създава unallocated free space

- Използваш Redistribute free space

- Там посочваш, устройство С:

- Даваш Apply и рестартираш.

Така ще увеличиш С:

Този процес със сигурност ще ти отнеме поне един час, защото се мести цялата информация от диска.

Хвърли един поглед на видео файла .

Искаш да кажеш , че за да преместя малка част от Е: и за да не се загуби информацията (защото взимам място от предната част на дяла) информацията се мести на задната част ... това е с прости думи .

Погледни файла все пак и кажи дали това имаше на предвид .

Видях видео клипа. Ти реално използваш, това, което ти казах, но не конкретно с функция redistrubute. Така или иначе операцията, която виждам на клипа прави същото. Така, че си ОК.

Няма да ти се изтрие или загубу информация, ако освен не стане някъква аномалия. Технически си готов да си направиш промените по диска.

Да, мести се цялата информация на целия диск. Като гледам е голям, дано си с бърз диск и система. Ако правиш дял, след това втори и трети се прави бързо. Понеже правиш промени от единия 'край' на диска към другия 'край' на диска информацията на целия диск се мести.

С други думи това означава чакане от порядъка на 1+ часове.

Готов си, давай ОК и утивай да си направиш кафе. :)

Aре благодаря много .

Аз съм работил с прогмата , но понякога съм оставал доста разочаровам .

Все пак съм доволен от нея ... а , колко захар искаш за кафето . :)

@lil_stenly, ама и ти не даваш пълна информация... :ph34r: ...изобщо не спомена, че имаш 2 физически харда и D: ти се пада на първия хард диск, следователно С: и Е: ти се явяват съседни на другия физически диск. ;)

Еми за това направих видео .

Все пак немога да ви опиша всичко и може да забравя нещо при толкова много детайли .

И да спомена , че съм готов вече и всичко се вижда да е добре ... касперскай ми блокна ключа по незнайни за мен причини .

Използвал съм го на повече от 1 компютър .

Ама нали е пиратски и не е голяма загуба .

Ще взема да си купя лиценз за 1 година .

Пак ви благодаря за помощта .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...