DELUXe Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Така преди 2-3дни си купих C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI и всичко си беше наред но не след дълго компа взе да забива без видима причина. Просто си замръзва без да може да се прави нищо Започнах да търся причината и се оказа че като махна новата звукова карта няма такива проблеми също и забелязвам, че когато гледам филм тогава забива... иначе много рядко да замръзне докато брузвам и слушам музичка. Понеже другата ми саунд карта е вградена и като я гледам има по-малко дупки за жакове и се замислям да няма някаква допълнителна хватка + това на тая карта има и някви джъмпари Нищо не им разбирам на тея звъкови карти Дано има оправия, че забравих вообще да питам има ли гаранция Ако ще помогне ето ми печката: ASUS A7V880, Athlon 3000+, 2x256MB GEIL, GeCube R9550 GT, G-Tec 320W, C-Media CMI8738/C3DX Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Така преди 2-3дни си купих C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI и всичко си беше наред но не след дълго компа взе да забива без видима причина. Просто си замръзва без да може да се прави нищо Започнах да търся причината и се оказа че като махна новата звукова карта няма такива проблеми също и забелязвам, че когато гледам филм тогава забива... иначе много рядко да замръзне докато брузвам и слушам музичка. Понеже другата ми саунд карта е вградена и като я гледам има по-малко дупки за жакове и се замислям да няма някаква допълнителна хватка + това на тая карта има и някви джъмпари Нищо не им разбирам на тея звъкови карти Дано има оправия, че забравих вообще да питам има ли гаранция Ако ще помогне ето ми печката: ASUS A7V880, Athlon 3000+, 2x256MB GEIL, GeCube R9550 GT, G-Tec 320W, C-Media CMI8738/C3DX Изключи ли от биос вградената карта, ако не си - трябва.Друг вариант - преинсталация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Не е задължително да изключва вградения звук, аз така карах доста време с него и с отделна карта, въпроса е по-скоро в кофтито драйвери за единия или другия звук. За проба пробвай да преместиш цмедиата на друг PCI слот. Хората явно не се научиха, че тия ЦМедиа са боклуци, заедно с драйверите им! Добре че такова нещо не е стъпвало в компютъра ми, а като оправям компове на познати, и видя цмедиа, директно им казвам да я разкарват, че то саунда на дъното е по-добър в доста случаи, основно заради драйверите. Винаги съм бил с Creative SB разни, и никога не съм имал проблеми с тях, драйверите са много добри и не правят никакви проблеми поне за мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiroffff Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 ima edno edinstveno re6enie koeto vaji za vsi4ki C-Media zvukovi karti vzema6 kartata utiva6 v magazina ot kudeto si ia kupil i si iska6 parite obratno sled tova po4va6 da tursi6 niakakva vtora upotreba,creative PCI128 ili yamaha724-744 garantirano sviriat po dobre ot taz c-media az onzi den za 8lv si kupih TurtleBeach MontegoII-spored skromite mi razbirania zvuka na tazi karta e prosto 4udesen p.s. a ne mi stava kak za 7USD moje da ima NOVA zvukova karta koiato se o4akva i da raboti uspeh v lova:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 За съжеление спироффф е прав. Аз също се борих с една такава карта. Всякакви драйвери пробвах но така и не тръгна като хората. Все бараше някакви конфликти по IRQ. Оказа се, че и под БСД забива, така че проблема си е чисто хардуерен. Следващия път AC97, Analog Device, Creative... (по азбучен ред са) едит: Това горното важи за китайските карти дето са наводнили пазара. Иначе чипсета го имам вложен на две дъна в къщи (С Intel 815 и Intel 865G) и си работи перфектно Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 28, 2005 Author Share Posted December 28, 2005 смених драйверите и в момента пак забива, но по рядко. Ако не ме кфише как свири до сега да е отишла в коша и + това ми се води подарък Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Пусни я на друг PCI слот , казаха ти по-горе Няма какво друго да е , кара се с някое IRQ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 28, 2005 Author Share Posted December 28, 2005 Пусни я на друг PCI слот , казаха ти по-горе Няма какво друго да е , кара се с някое IRQ. Смених вече 2слота сега е на 3ти да видим.. дано стане така работата... ....На саунд картата и пламнаха ушите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Смених вече 2слота сега е на 3ти да видим.. дано стане така работата... ....На саунд картата и пламнаха ушите А защо не идеш във фирмата, откъдето си я купил, да им обясниш какъв е проблема и да поискаш друга да пробваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Защото не е от конкретната карта ами модела им е такъв. Писано е вече по горе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Офф тая карта е пълен боклук.Още като я купих единия канал спря да се слуша.Сега си купих колони 5.1 и каналите и звука се омазват.От едно място се слуша от друго не.След малко пускам пак- каналите сами се сменят и звука се чува от една колона по силно от друга по слабо после обратното и не мога си наглася звука.Пълна обърквация.Много е дразнещо.Апък за тия пари незнам каква друга карта да си взема а вградената ми е два канала.Но звука е хубав .Жалко че картата ми се развали още в началото.Сега от предния фронт се чува само един канал.Ще си потърся друга карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 28, 2005 Author Share Posted December 28, 2005 Майка му стара пак прави така на всички слотове я пробвах Добре де закво прави така като пусна филм или игра а при музика се държи перфектно Накрая ще я засуча през прозореца и всичко ще се оправи... ай ако някой е имал същия пролем да каже как го е оправил ако вообще може да се оправи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Защото не е от конкретната карта ами модела им е такъв. Писано е вече по горе. Не се знае. Аз съм ползвал същата карта известно време, при това с тази на дъното (едната ползвах за Скайп, а другата за музика и филми) и не ми е направила нито един проблем! Така че е напълно възможно да е дефектна бройка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 29, 2005 Share Posted December 29, 2005 Майка му стара пак прави така на всички слотове я пробвах Добре де закво прави така като пусна филм или игра а при музика се държи перфектно Накрая ще я засуча през прозореца и всичко ще се оправи... ай ако някой е имал същия пролем да каже как го е оправил ако вообще може да се оправи... Един приятел има същите проблеми, но той е с вграден дънен звук. Според мен в случая става въпрос за доста кофти драйвери. По принцип съвременния хардуер може да работи със споделени IRQ-та, то няма и как иначе, толкова компоненти работят само с няколко ограничени IRQ-та, въпроса е драйверите да са читави и да поддържат това. Пробвай с Winamp да пуснеш изхода през DirectShow, ако е на Wave out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 30, 2005 Author Share Posted December 30, 2005 Просто ми писна да се занимавам и я върнах и си зех паричките Иначе поне разбрах за какво стана така.. имаше някакъв ужасен спор с лан катртата за IRQ 16. Когато си махнах ланката нямах никакви проблеми със саунда, но и нямах нет... за това има C-Media - има проблем, няма C-Media - няма проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiroffff Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 ako ne te zatrudniava kaji kakuv model e lankartata ti:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 31, 2005 Author Share Posted December 31, 2005 ako ne te zatrudniava kaji kakuv model e lankartata ti:) Surecom EP-320X-R 100/10/M Adapter PCI Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 deluxe na men mi izgorq lankata sushtata beshe Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 Така тъй като в друга тема стана въпрос за забивания и преположиха, че звуковата ми карта(C-Media 8738) е проблема, но се оказа, че не е така. Лошото нещо е само скапания драйвер от производителя, но аз намерих много добър Open Source драйвер за Windows XP и Vista още когато си я купих - ето линк. Махате този на производителя, рестартирате, качвате този от линка, и пак рестартирате, и край с проблемите, даже ще видите неща които дори не сте подозирали, че звуковата Ви карта ги подържа. Айде и със здраве. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 18, 2007 Author Share Posted October 18, 2007 Така тъй като в друга тема стана въпрос за забивания и преположиха, че звуковата ми карта(C-Media 8738) е проблема, но се оказа, че не е така. Лошото нещо е само скапания драйвер от производителя, но аз намерих много добър Open Source драйвер за Windows XP и Vista още когато си я купих - ето линк. Махате този на производителя, рестартирате, качвате този от линка, и пак рестартирате, и край с проблемите, даже ще видите неща които дори не сте подозирали, че звуковата Ви карта ги подържа. Айде и със здраве. Имам спомени, че и без инсталирани драйвери забиваше От тогава са минали през мен към 10тина C-Media различни модели карти и нито една не се оказа читава или съм някав голям карък с тея саунд карти или тея C-Media са мноо зле.. както и да е де с Креатив до сега не съм имал проблеми, а ако ви кажа какво съм вързал към него ще изпаднете в шок 2x обикновенни PC колонки, Усилвател с 2х40в, Уредба 2х45в + 2х сараунсюд и слушалки ххх (от всяко едно местенце в стаята ми трябва да се чува звук ) А сега видях, че FalleN_213 е писал: Радо, ми тея ланки помниш ли преди колко години сме ги взели btw кога ще се връщаш от гурбета ако вообще четеш форума де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.