Jump to content
BulForum.com

Рециклиране на алкални батерии

Recommended Posts

Имам една торба (около 2-3 кг) алкални батерии и искам да ги дам някъде за рециклиране, а не да заминат в бунището, че съдържат елементи които мн силно тровят почвата и водата....

Не искам да получавам някакви пари за тях, а просто да знам че ще бъдат рециклирани.... :ghost

Брей много ме зарадва бе :) не знаех че има такива хора в България :tongue

Ми в Конрад (срещу Санкт Петербург) са сложили един буркан за стари батерии и ми казаха че ги връщат някъде - сигурно и те ще ти се зарадват, айде успех!

Аз на тези батерии им се каня от много време ама все не остава време :)

Идеята отново ми се възобнови след като видях ТАЗИ инициатива :)

Мерси ще мина да проверя ;)

Още малко инфо за рециклиращите, понеже се ползват много акумулатори и всички те рано или късно се скапват:

Малко по-надолу от военна болница на отсрещния тротоар в посока МакДоналдс по редицата магазини за авточасти има един със едни зелени табели и зелен флаг който освен че продава акумулатори също така и ИЗКУПУВА стари такива. Аз лично върнах един от кола и един от UPS и ми дадоха съответно 3 и 1 лев като поощрение за добрата според мен постъпка :rolleyes:

П.С. Тая оферта на 2би дали е още активна, щото оня ден намерих вкъщи 1 мобифон :bgrin: , че е голям буквално колкото тухла и може да фана двойна промоция ;)

Да, наистина похвално. А някои хора ги мързи да се протегнат до коша до тях :angry1 .

Някой има ли идея къде могат да ме отърват от използвано масло (от двигател, скоростна кутия напр.)?

................

Малко по-надолу от военна болница на отсрещния тротоар в посока МакДоналдс по редицата магазини за авточасти има един със едни зелени табели и зелен флаг който освен че продава акумулатори също така и ИЗКУПУВА стари такива. Аз лично върнах един от кола и един от UPS и ми дадоха съответно 3 и 1 лев като поощрение за добрата според мен постъпка :rolleyes:

то това нее поощрение,а чиста далавера.В един малък акумулатор има около 4кг.олово.Което го предават на вторични и от този акумулатор вземат поне 6-7лв.Циганите ,които минават с каруците да викат изкупуват акумулатори на пазарлък. :laughing:

то това нее поощрение,а чиста далавера.В един малък акумулатор има около 4кг.олово.Което го предават на вторични и от този акумулатор вземат поне 6-7лв.Циганите ,които минават с каруците да викат изкупуват акумулатори на пазарлък. :laughing:

Май взимат доста повече. Поне така съм чувал. А и все пак мангалите ги изкупуват за 5 лв. (а големите - за камиони и др. - 10 лв.). Няма далавера да изваждат 6-7 (от малките). А и за тебе си е далавера. Освен ако не се хванеш сам да ги разглобяваш.

Иначе по-хубаво това от колкото да ходи да краде жица, релси и какво ли още не.

• 2 months later...
... искам да ги дам някъде за рециклиране...Не искам да получавам някакви пари за тях, а просто да знам че ще бъдат рециклирани.... :ghost

Ако не ти е далечко (защото виждам, че си от Зимбабве :D :D :D )

мога да предложа координати на фирма Балбок Инженеринг в София, те се занимават с рециклиране на силно замърсяващи, вредни и радиоактивни отпадъци. На факс 02/944 19 07 изпращате кратко описание на отпадъците (в случая - батериите) и количествата, и те ви отговарят къде да ги върнете. Досега не съм го правила, едва вчера се свързах с тях и детайлите ми бяха обяснени от една много любезна служителка. Който има събрани батерии нека опита и задължително да сподели резултата!

Вече насякъде почват да зимат,защото скоро ще се открива точно такъв завод за отпадъци в КЦМ.
Това, което ще се открива, е инсталация за сепариране на оловно-кисели акумулатори.
ти от къде знаш?
Едно пиленце ми каза :) . (Шегичка). Но знам.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...