Ferante Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Имам една торба (около 2-3 кг) алкални батерии и искам да ги дам някъде за рециклиране, а не да заминат в бунището, че съдържат елементи които мн силно тровят почвата и водата.... Не искам да получавам някакви пари за тях, а просто да знам че ще бъдат рециклирани.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Брей много ме зарадва бе не знаех че има такива хора в България Ми в Конрад (срещу Санкт Петербург) са сложили един буркан за стари батерии и ми казаха че ги връщат някъде - сигурно и те ще ти се зарадват, айде успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted August 27, 2007 Author Share Posted August 27, 2007 Аз на тези батерии им се каня от много време ама все не остава време Идеята отново ми се възобнови след като видях ТАЗИ инициатива Мерси ще мина да проверя Link to comment Share on other sites More sharing options...
funakoshi Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Човек който заслужава да му стисна ръката. Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Още малко инфо за рециклиращите, понеже се ползват много акумулатори и всички те рано или късно се скапват: Малко по-надолу от военна болница на отсрещния тротоар в посока МакДоналдс по редицата магазини за авточасти има един със едни зелени табели и зелен флаг който освен че продава акумулатори също така и ИЗКУПУВА стари такива. Аз лично върнах един от кола и един от UPS и ми дадоха съответно 3 и 1 лев като поощрение за добрата според мен постъпка П.С. Тая оферта на 2би дали е още активна, щото оня ден намерих вкъщи 1 мобифон , че е голям буквално колкото тухла и може да фана двойна промоция Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Да, наистина похвално. А някои хора ги мързи да се протегнат до коша до тях . Някой има ли идея къде могат да ме отърват от използвано масло (от двигател, скоростна кутия напр.)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrdds Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 ................Малко по-надолу от военна болница на отсрещния тротоар в посока МакДоналдс по редицата магазини за авточасти има един със едни зелени табели и зелен флаг който освен че продава акумулатори също така и ИЗКУПУВА стари такива. Аз лично върнах един от кола и един от UPS и ми дадоха съответно 3 и 1 лев като поощрение за добрата според мен постъпка то това нее поощрение,а чиста далавера.В един малък акумулатор има около 4кг.олово.Което го предават на вторични и от този акумулатор вземат поне 6-7лв.Циганите ,които минават с каруците да викат изкупуват акумулатори на пазарлък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 то това нее поощрение,а чиста далавера.В един малък акумулатор има около 4кг.олово.Което го предават на вторични и от този акумулатор вземат поне 6-7лв.Циганите ,които минават с каруците да викат изкупуват акумулатори на пазарлък. Май взимат доста повече. Поне така съм чувал. А и все пак мангалите ги изкупуват за 5 лв. (а големите - за камиони и др. - 10 лв.). Няма далавера да изваждат 6-7 (от малките). А и за тебе си е далавера. Освен ако не се хванеш сам да ги разглобяваш. Иначе по-хубаво това от колкото да ходи да краде жица, релси и какво ли още не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christina Hiteva Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 ... искам да ги дам някъде за рециклиране...Не искам да получавам някакви пари за тях, а просто да знам че ще бъдат рециклирани.... Ако не ти е далечко (защото виждам, че си от Зимбабве ) мога да предложа координати на фирма Балбок Инженеринг в София, те се занимават с рециклиране на силно замърсяващи, вредни и радиоактивни отпадъци. На факс 02/944 19 07 изпращате кратко описание на отпадъците (в случая - батериите) и количествата, и те ви отговарят къде да ги върнете. Досега не съм го правила, едва вчера се свързах с тях и детайлите ми бяха обяснени от една много любезна служителка. Който има събрани батерии нека опита и задължително да сподели резултата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Вече насякъде почват да зимат,защото скоро ще се открива точно такъв завод за отпадъци в КЦМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Вече насякъде почват да зимат,защото скоро ще се открива точно такъв завод за отпадъци в КЦМ. Това, което ще се открива, е инсталация за сепариране на оловно-кисели акумулатори.ти от къде знаш? Едно пиленце ми каза . (Шегичка). Но знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 ти от къде знаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Вече насякъде почват да зимат,защото скоро ще се открива точно такъв завод за отпадъци в КЦМ. Открит е и работи вече! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.